Πρωταρχικός στόχος η διατήρηση της υπερβολής!

Πρωταρχικός στόχος η διατήρηση της υπερβολής!

Όσο υπερβολικό κι αν φαίνεται να υπάρχει υπεραισιοδοξία μετά από δύο ματς στο Πρωτάθλημα, είναι άκρως πιο Παναθηναϊκό απ’ το να κλαίνε τη μοίρα τους οι «πράσινοι» πριν αρχίσει η κάθε σεζόν.

Παναθηναϊκοί στο ξενοδοχείο πριν τη ρεβάνς με τη Σλάβια. Γεμάτο γήπεδο με τους Τσέχους. Γεμάτο γήπεδο με τον Ιωνικό. Παρουσία στο αεροδρόμιο στην άφιξη στο Ηράκλειο. Παρουσία στο ξενοδοχείο πριν το ματς με τον ΟΦΗ, παρουσία και μετά τη νίκη επί της ομάδας του Ηρακλείου. Γεμάτο γήπεδο με το Λεβαδειακό το Σάββατο (3/9).

«Τρέλα». Ωραία «τρέλα». Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που γέννησε την ελπίδα μετά από πολλά χρόνια. Ένας προπονητής που έχει πάρει πάνω του την εμπιστοσύνη που είχαν ελάχιστοι στο παρελθόν. Διότι απέδειξε πως την αξίζει. Μεταγραφές που πείθουν, είναι επιπέδου Παναθηναϊκού. Ακόμη κι αν στο τέλος δεν «βγουν», δε θα διαμαρτυρηθεί κανείς για το επίπεδο των κινήσεων που έγιναν ως προοπτική και φιλοδοξία.

Καταστάσεις που είχαμε χρόνια να ζήσουμε στον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό ίσως να ξενίζουν αρκετούς. Κάποιοι μπορεί να μην τις πρόλαβαν καλά-καλά. Οπότε είναι κάπως περίεργο όλο αυτό που συμβαίνει. Όχι αρνητικά περίεργο φυσικά. Απόλυτα νορμάλ είναι.

Το στοιχείο της υπερβολής που ίσως να διακρίνει κανείς, έρχεται μέσα απ’ τη δυναμική. Την είχαμε ξεχάσει αυτή τη δυναμική του Παναθηναϊκού. «Κοιμόταν» σκεπασμένη απ’ τη μιζέρια και στο στρώμα της γκρίνιας. Λογικό κι επόμενο να είχε ξεχαστεί. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως εξαφανίστηκε κιόλας. Αρκούσε ένα… ξυπνητήρι. Το έθεσε σε λειτουργία ο Γιοβάνοβιτς και τα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά.

Η μαζικότητα και ο όγκος της δυναμικής που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, μοιάζουν με υπερβολή. Αν θέλετε ίσως και να υπάρχει μια δόση υπερβολής. Προφανώς και όλοι γνωρίζουν πως δεν κρίθηκε κανένα Πρωτάθλημα, δεν έγινε ξαφνικά το «τριφύλλι» το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο κτλ. Όμως, βλέπουν ξανά μια ομάδα που έχει σε πολλές θέσεις παίκτες που άνετα μπαίνουν στους κορυφαίους που βρίσκονται στην Ελλάδα, βλέπουν ένα σύνολο τόσο καλά δουλεμένο αγωνιστικά και πνευματικά που δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από κανέναν.

Έτσι «γεννήθηκε» η δυναμική, έτσι ήρθε η συσπείρωση γύρω απ’ την ομάδα. Οι Παναθηναϊκοί δύσκολα φτάνουν σε αυτά τα επίπεδα είναι η αλήθεια, επειδή πάντα ήταν το πλέον απαιτητικό κοινό στη χώρα. Όσο κι αν η ομάδα χαμήλωσε υπερβολικά τα στάνταρ της τα τελευταία χρόνια, το dna δεν αλλάζει και δεν αλλοιώνεται. Δεν το λέμε εμείς, το βλέπουμε μπροστά μας, το ζει ξανά ο σύλλογος.

Ποδοσφαιρικά η ομάδα δεν έχει παρά να κρατήσει το επίπεδο της υπερβολής στα ύψη. Να το μεγαλώσει αν είναι δυνατόν. Γιατί η «τρέλα» αυτή, είναι ικανή να συμπαρασύρει την ομάδα. Ίσως κι εμείς οι ίδιοι να μην το αντιλαμβανόμαστε, αλλά η ώθηση που κερδίζει ο κάθε παίκτης είναι απίστευτη. Παιδιά που έχουν ποιότητα, εμπειρίες, όμως πάντα μια καλή ώθηση τη χρειάζονται.

Είναι κι η θετική ενέργεια που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, η οποία πάντα βοηθά. Λες και είναι κάποιο είδος μαγείας, που θα κάνει την μπάλα να πάει δοκάρι και μέσα κι όχι δοκάρι κι έξω. Αυτή η συσπείρωση προφανώς και θα δοκιμαστεί αρκετές φορές μέσα στη σεζόν. Δοκιμάστηκε και με τη Σλάβια ήδη. Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός για όσους το ξέχασαν, δε νίκησε στην έδρα του λόγω του λάθους απ’ τον Καμπετσή. Κι όμως, δεν επηρέασε στο ελάχιστο.

Ο κόσμος βλέπει την ελπίδα. Δεν κρίνει μόνο απ’ το αποτέλεσμα. Παίζει τεράστιο ρόλο κι αυτό. Όμως όταν έχεις καλή ομάδα, σωστή νοοτροπία, καλούς παίκτες, προπονητή εργατικό που ταιριάζει ιδανικά στο κλαμπ, τότε θα έχεις συσπείρωση, δυναμική και στήριξη. Έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Ακόμη και η κουβέντα για την καθυστέρηση των μεταγραφών, θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς την ελπίδα που βγάζει η ομάδα στον κόσμο. Γιατί καθυστέρησαν σημαντικά και ακόμη μένουν δύο κινήσεις παρότι είμαστε 3η αγωνιστική και αρχές Σεπτέμβρη. Ακόμη κι εκεί η έλλειψη αρνητικότητας, σε καλό θα βγει. Γιατί δεν πιέζει αυτόν που πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή. Τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πίεση που πρέπει να λειτουργεί και πάντα λειτουργεί, προέρχεται απ’ την ίδια την απαίτηση που έχει το όνομα του συλλόγου. Παναθηναϊκός και πίεση για στόχους, ανωτερότητα, είναι συνυφασμένα. Δεν υπάρχει λόγος να προσδίδεται έξτρα απ’ την θέληση του κόσμου να τελειώσουν γρήγορα οι κινήσεις.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Αγκοστίνιο έως το 2024 (photos)

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Αγκοστίνιο έως το 2024 (photos)

Παναθηναϊκός: «Ελεύθερος στην Ελλάδα ο Αγκοστίνιο»

Παναθηναϊκός: «Ελεύθερος στην Ελλάδα ο Αγκοστίνιο»

Παναθηναϊκός: Έτοιμος με Λεβαδειακό ο Μάγκνουσον, με την ομάδα ο Μπερνάρ

Παναθηναϊκός: Έτοιμος με Λεβαδειακό ο Μάγκνουσον, με την ομάδα ο Μπερνάρ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved