Ψάχνοντας αυτό που του λείπει όλη τη χρονιά

Ψάχνοντας αυτό που του λείπει όλη τη χρονιά

Για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός πιο κοντά στην Ευρώπη, πρέπει την Κυριακή να κάνει επιτέλους «διπλό» σε ντέρμπι

Οι «πράσινοι» κέρδισαν για πρώτη φορά σε ντέρμπι φέτος, την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ρίχνοντας τρία γκολ στην ΑΕΚ στη «Λεωφόρο». Είχαν προηγηθεί δυο λευκές ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό, δυο ήττες από τον ΠΑΟΚ και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η νίκη αυτή με την ΑΕΚ, ήρθε στην πιο κρίσιμη και κομβική στιγμή: με αυτήν «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στα play – offs, δεν χρειάστηκε να παίξει τα ρέστα του την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι και παράλληλα κέρδισε πόντους σε ψυχολογία και έδειξε «μέταλλο» ομάδας που δεν λυγίζει στα δύσκολα και έχει την ικανότητα να παίρνει must – win παιχνίδια.

Απόδειξη όλων των παραπάνω; Ότι στα play – offs ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος, παίζει την καλύτερη μπάλα, έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη δυναμική. Με εξαίρεση το πρώτο ματς, με την ΑΕΚ στη «Λεωφόρο», όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και μάλλον άξιζαν κάτι καλύτερο από την ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός κέρδισε εντός Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη, πήρε άνετα ισοπαλία στο «Βικελίδης» παρά τις 11 απουσίες και αισθάνεται μάλλον αδικημένος από το «Χ» στα Γιάννενα.

Και τώρα, τέσσερις στροφές πριν πέσει η αυλαία στα play – offs, παρά το γεγονός ότι κάλυψε το χάντικαπ του -3 και -4 με το οποίο μπήκε στα play – offs από Άρη και ΑΕΚ και παρά το γεγονός ότι είναι τρίτος, παίζει τα ρέστα του και – σε μεγάλο βαθμό – το ευρωπαϊκό του εισιτήριο στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Κυνηγώντας αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει ολόκληρη τη χρονιά: εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι. Απέναντι σε μια ομάδα «τραυματισμένη» και στριμωγμένη, όπως είναι η ΑΕΚ, η οποία παίζει κυριολεκτικά το τελευταίο της χαρτί σε αυτό το παιχνίδι. Διότι όπως ακριβώς με νίκη ο Παναθηναϊκός θα είναι «καβάλα στο άλογο», έτσι ακριβώς και η ΑΕΚ με νίκη θα προσπεράσει τον Παναθηναϊκό και θα μεταφέρει την πίεση σε εκείνον.

Όπως έχει ειπωθεί εκατοντάδες φορές, στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο ούτε η φόρμα, ούτε η αγωνιστική κατάσταση, ούτε οι απουσίες, ούτε η βαθμολογία. Καλά – καλά δεν παίζει ρόλο πόσο καλά μπορεί να παίξει μια ομάδα στο ίδιο το παιχνίδι: στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο ΟΑΚΑ αλλά η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο, στο ματς του πρώτου γύρου στα play – offs η ΑΕΚ είχε τις μεγάλες ευκαιρίες αλλά το ματς έληξε 1-1. Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά το εμφατικό 3-0 του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να είναι πολύ καλύτερος κόντρα στην ΑΕΚ, απ’ ό,τι ήταν κόντρα στον Άρη. Χωρίς Γκατσίνοβιτς, πιθανότατα με την ίδια 11άδα πάνω – κάτω που παίζει συνέχεια τον τελευταίο καιρό, πρέπει να βρει τον τρόπο να θωρακίσει τα μετόπισθέν του και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους κοντά στο τέρμα του Μπρινιόλι, να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να βρει τον τρόπο να προκαλέσει προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα, που αυτή τη φορά θα είναι πολύ προσεκτική στο μαρκάρισμα του Παλάσιος και του Αϊτόρ. Πρέπει ο Γιοβάνοβιτς να «σκαρφιστεί» κάποιο τρικ, να ετοιμάσει κάποια έκπληξη για τον αντίπαλο, κάτι που δεν θα περιμένει και δεν θα έχει «διαβάσει» ο Οφρυδόπουλος, μια – δυο μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορεί να είναι ο ρόλος του Αλεξανδρόπουλου ή του Μαουρίσιο στον άξονα, μπορεί να είναι ο χώρος που θα κινείται ο Βιγιαφάνιες ή οι εντολές στα πλάγια μπακ για το ποιος θα ανεβαίνει και ποιος θα μένει πιο πίσω για να γίνεται τρίτο στόπερ. Όλα αυτά, τα ξέρει καλύτερα από όλους μας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ξέρει επίσης καλύτερα από όλους πόσο σημαντική είναι η νίκη σε αυτό το ντέρμπι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Διούδη - Οι σκέψεις του Έλληνα τερματοφύλακα

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Διούδη - Οι σκέψεις του Έλληνα τερματοφύλακα

Παναθηναϊκός: Επιστροφή του Βιτάλ στην Κορίνθιανς βλέπουν οι Βραζιλιάνοι

Παναθηναϊκός: Επιστροφή του Βιτάλ στην Κορίνθιανς βλέπουν οι Βραζιλιάνοι

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved