Αυτός ο Παναθηναϊκός θα ήταν για πλάκα στα play offs

Αυτός ο Παναθηναϊκός θα ήταν για πλάκα στα play offs

Το ευρωπαϊκό «αντίο» στο ΟΑΚΑ επιβεβαίωσε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός εκτός από άτυχος ήταν και... άδικος με τον εαυτό του.

Η 8η φετινή νίκη του Παναθηναϊκού φέτος στο ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και αυτής επί της Ζενίτ άσχετα που δεν καταμετράται στην τελική βαθμολογια, ισοφάρισε την περσινή του κάκιστη εντός έδρας επίδοση. Και τον γλίτωσε από νέο αρνητικό ρεκόρ νικών στο σπίτι του στην Ευρωλίγκα.

Στο τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για φέτος στον ναό του ευρωπαϊκού μπάσκετ το τριφύλλι πέτυχε και τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη, καθώς επετεύχθη απέναντι στη 2η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, από την οποία έχανε επί 4 χρόνια και 13 σερί ματς, πριν από το χθεσινό. Την «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο έφυγε χορτασμένος από απολαυστικό μπάσκετ και για δεύτερη φορά μόλις φέτος με τόσο πλατύ χαμόγελο, μετά τον θρίαμβο νωρίς στη σεζόν επί της Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού απόλαυσαν τον πιο βελτιωμένο ίσως παίκτη της Euroleague και τον είδαν να παίρνει το στέμμα του κορυφαίου σέντερ της χρονιάς από τον προκάτοχό του, τον Έντι Ταβάρες. Κόντρα στον πιο κυριαρχικό ψηλό της διοργάνωσης ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ισοπεδωτικός με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες. Επίσης απόλαυσαν μια ομάδα με τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και απόλυτη συγκέντρωση. Τα μόλις 5 λάθη ήταν η καλύτερη φετινή τους επίδοση και αυτή που έβγαλε τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός πλάνου της. Δεν της επέτρεψε να παίξει σε up tempo, να τρέξει το γήπεδο και να πετύχει εύκολα καλάθια (παρά μόνο στο τέλος του αγώνα, όταν ουσιαστικά είχε κριθεί).

Απόλαυσαν επίσης, τον αρχηγό της ομάδας, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, παρότι κουράστηκε κάποια στιγμή και δεν είναι ακόμα στο 100%. Ο Έλληνας φόργουορντ, που τόσο είχε λείψει το προηγούμενο δίμηνο, δίνει έξτρα λύσεις επιθετικά, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία, ενώ η παρουσία του είναι καθοριστική και αμυντικά. Είδαν τον Τζέρεμι Έβανς να «γκρεμίζει» τις μπασκέτες, να κάνει poster και να ξαπλώνει στο παρκέ τον Ταβάρες, δηλώνοντας παρών μετά από καιρό και πεισματικά να υπενθυμίζει πως μπορεί να έχει χώρο και χρόνο στην τελική ευθεία της σεζόν. Είδαν και χειροκρότησαν το θάρρος και το θράσος του Λευτέρη Μαντζούκα, όπως και το all around παιχνίδι του Χάουαρντ Σαντ Ρος, που είχε και ένα καθοριστικό τρίποντο όταν η Ρεάλ πλησίασε στο 80-75.

Και όλα αυτά με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και να σκοράρει μόνο 2 πόντους στο δεύτερο, τη στιγμή που ο Ντάριλ Μέικον ήταν κάκιστος και άποντος για 32 λεπτά, αλλά να βάζει 9 καθοριστικούς πόντους και να βγάζει απίστευτες ασίστ σε Παπαγιάννη και Έβανς στο τελευταίο 8λεπτο.

Αυτός, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός που είδαμε για τελευταία φορά σε ευρωπαϊκή βραδιά φέτος στο ΟΑΚΑ, θα μπορούσε να είναι για πλάκα στα φετινά play offs με περισσότερες ανάλογες εμφανίσεις τους προηγούμενους μήνες. Βέβαια, θα μπορούσε να είναι και τώρα σε αυτά μετά τις εξελίξεις με τις ρωσικές ομάδες και χωρίς τόσο εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Θα αρκούσε λίγη τύχη στα παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Όπως με την Αρμάνι (75-76) και την Μπαρτσελόνα (82-85) στο ΟΑΚΑ και τις Μπασκόνια (79-81), Μπάγερν (78-81) και Εφές (81-82) εκτός έδρας. Θα αρκούσε επίσης να είχαν λιγότερη ατυχία με τραυματισμούς και απουσίες, που δεν τον άφηναν όχι μόνο να αγωνιστεί με περισσότερες λύσεις, αλλά ούτε να κάνει προπονήσεις της προκοπής για να «δέσει» και να βελτιωθεί. Ίσως να αρκούσαν και καλύτερες διαιτησίες για να έρθουν οι 4-5 νίκες παραπάνω που θα τον είχαν ακόμα στο κόλπο της 8άδας.

Ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε, ήταν άτυχος και φυσικά αδίκησε τον εαυτό του φέτος, αλλά τουλάχιστον αυτή η τελευταία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ τον γεμίζει ελπίδα για τη συνέχεια και κυρίως για το επόμενο παιχνίδι που θα δώσει στην έδρα του. Αυτό της 11ης Απριλίου με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στο Πρωτάθλημα της Basket League.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 87-86: «Αντίο» στο ΟΑΚΑ με ψηλά το κεφάλι και ελπίδα (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης 87-86: «Αντίο» στο ΟΑΚΑ με ψηλά το κεφάλι και ελπίδα (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Το «πράσινο» show καρφωμάτων στο ΟΑΚΑ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ρεάλ Μαδρίτης: Το «πράσινο» show καρφωμάτων στο ΟΑΚΑ (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved