Όση υπομονή κι αν κάνει, χωρίς ποιότητα δεν έχει τύχη!

Όση υπομονή κι αν κάνει, χωρίς ποιότητα δεν έχει τύχη!

Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να «φορτώσει» ποιότητα και παίκτες-ηγέτες, αλλιώς όσο καλός κι αν είναι ο Γιοβάνοβιτς δεν αλλάζει κάτι!

Η εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Λοκομοτίβα ήταν κάπως καλύτερη από προηγούμενα φιλικά. Το τελικό σκορ μικρή σημασία έχει, την εικόνα της ομάδας πρέπει να κοιτά ο καθένας σε αυτά τα ματς. Κυρίως ο προπονητής. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι «πράσινοι» ακόμη και μέσω μικρής βελτίωσης, φαντάζουν ως κάτι… ανάλατο. Άνοστο ποδοσφαιρικά.

Ίσως σε ένα μήνα από τώρα να μιλάμε εντελώς διαφορετικά. Αλλά αυτό είναι μια υπόθεση. Ο ρεαλισμός και η ουσία είναι αυτό που βλέπει τώρα ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός προχωρά μέχρι και τώρα, δίχως κάποιους παίκτες που πρέπει να έχει για να αλλάξει επίπεδο. Οι κινήσεις μέχρι τώρα είναι για ενίσχυση ποσοτική περισσότερο και όχι ποιοτική.

Καλός παίκτης ο Κώτσιρας, αλλά δεξιός μπακ για να σου αλλάξει ισορροπίες πρέπει να είναι υπερπαίκτης. Καλός ο Ρούμπεν Πέρεθ, αλλά για να συγκεκριμένους ρόλους όχι για να ανεβάσει το «τριφύλλι» συνολικά. Ο Σάρλια έτσι κι αλλιώς είναι μια ακόμη λύση κι όχι κάτι περισσότερο. Δε χρειάζεται φυσικά να κριθεί άδικα λόγω του λάθους του στο φιλικό. Όπως δε θα ήταν… Μπεκενμπάουερ αν έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Θα τον δούμε σε βάθος χρόνου κι αυτόν, χωρίς να περιμένει κανείς… τρελά πράγματα.

Στην ουσία λοιπόν, ο Παναθηναϊκός που ήξερε πως πρέπει να πάρει παίκτες που θα του αλλάξουν τη ζωή ολόκληρη, θα του δώσουν κάτι «φρέσκο» και κυρίως ποιοτικά θα τον πάνε πολλές σκάλες παραπάνω. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αυτό. Όσο λιγοστεύουν οι κινήσεις που θα γίνουν, μειώνονται και οι πιθανότητες να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Αλλά είπαμε, αυτό θα κριθεί στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Οι παίκτες που υπήρχαν, ίσως να είναι τα παιδιά του 6 και να έπαιζαν για 2-3 την περασμένη σεζόν. Προφανώς. Αλλά και πάλι το 6 αν καταφέρει να το πάρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αρκεί; Που θα φτάσει ο Παναθηναϊκός με αυτά τα δεδομένα; Γιατί μοιάζει να περιμένει ως διά μαγείας οι παίκτες που υπήρχαν να κάνουν ξαφνικά τη διαφορά. Κάτι που ασφαλώς δε θα γίνει.

Ήδη μοιάζει να υπάρχει λάθος λογική. Η οποία δεν είναι άλλη απ’ το «εντάξει έχουμε εκεί εκείνον, οπότε ας μην πάρουμε κάποιον ιδιαίτερα καλύτερο». Για παράδειγμα, ο Σάρλια ήρθε για να δώσει λύσεις. Προστέθηκε ένας ακόμη στόπερ. Πόσα περισσότερα θα προσφέρει απ’ τον Πούγγουρα; Απλά είναι μία έξτρα λύση, αριθμητικά. Ποιοτικά δύσκολα να παίξει τόσο σημαντικό ρόλο.

Φαντάζει ως λάθος η λογική των «πράσινων» πως όλα θα τα στρώσει ο Γιοβάνοβιτς. Ναι, καλώς προπονητής. Ναι, εξαιρετικός στο να παίρνει το 100% από το υλικό που έχει στη διάθεσή του. Αλλά αυτό το υλικό όπως το διαμορφώνει ο Παναθηναϊκός, το 100% ίσως να είναι ιδιαίτερα χαμηλό για τα δικά του στάνταρ.

Οι μεταγραφές των «πράσινων» άρχισαν με τη λογική πως θα έρθουν 5-6 βασικοί (όχι συνολικά κινήσεις, αλλά ενδεκαδάτοι) που θα είναι παίκτες με ποιότητα που δεν υπάρχει στην ομάδα και θα έχουν και την ηγετική φυσιογνωμία για να οδηγήσουν μια ομάδα που δείχνει «σαπισμένη» σε πολλά επίπεδα. Αυτή η λογική, δε φαίνεται μέχρι τώρα να έχει ακολουθηθεί.

Απομένουν λίγες κινήσεις σε επίπεδο βασικών λύσεων. Ένας εξτρέμ, ένας χαφ και θα φανεί μετά τι θα γίνει. Με τα τωρινά δεδομένα, για να γίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα επιπέδου διεκδίκησης τίτλων και Πρωταθλητισμού (προφανώς κι αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο), ίσως να μην αρκεί να φέρει απλά δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε αυτές τις θέσεις! Κοινώς το «τριφύλλι» μοιάζει να κάνει τα ίδια λάθη με το πρόσφατο παρελθόν.

Στο τέλος του καλοκαιριού ίσως να έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα. Μακάρι. Γιατί πέρα απ’ τον Παναθηναϊκό τον ίδιο, ακόμη και το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δεν αντέχει με τους «πράσινους» να φυτοζωούν. Απλά για να γυρίσει το πράγμα αγωνιστικά και σε επίπεδο ενασχόλησης (δε λέμε εμπιστοσύνης, απλά ενασχόλησης) του κόσμου, χρειάζεται «φρεσκάδα» ποιότητας. Όχι απλά κάποιες έξτρα λύσεις.

Είναι σα να βάζει λίγο άρωμα κάποιος που δεν έχει κάνει μπάνιο. Δε θα έχει ωραία κατάληξη. Επιβάλλεται πρώτα να τριφτεί με αφρόλουτρα και σαμπουάν και μετά να ασχοληθεί με αποσμητικά κι αρώματα. Το «μπάνιο» στην προκειμένη είναι η ποιότητα. Για να πάψει να είναι ο Παναθηναϊκός κάτι… άνοστο ποδοσφαιρικά, παρά την βελτίωσή του που σίγουρα θα αυξάνεται με το πέρασμα των ημερών.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved