Η «δικαίωση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η επιστροφή μετά από μισό αιώνα για τους Μπακς

Η «δικαίωση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η επιστροφή μετά από μισό αιώνα για τους Μπακς

Οι Μιλγουόκι Μπακς χρειάστηκε να περιμένουν μισό αιώνα για να βάλουν στο «χέρι» τους ξανά το δαχτυλίδι του NBA και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ως άλλος Έντμουντ Χίλαρι ανέβηκε μια ακόμα κορυφή στην καριέρα του.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται» είχε πει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης και αυτό το γνωμικό φαίνεται να ακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είδε τους κόπους του τόσα χρόνια να έχουν επιτέλους αποτέλεσμα. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό που ήθελε σαν «τρελός» ο Giannis από εκείνες τις ημέρες που έπαιζε στο ανοικτό γήπεδο του Τρίτωνα, όπου φανταζόταν τον εαυτό του να φοράει το «δαχτυλίδι» του NBA.

Και το κατάφερε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στη σειρά των τελικών του NBA από την άλλη «έκπληξη» (αν μπορούμε να μιλάμε για τέτοιες στον μαγικό κόσμο) τους Φοίνιξ Σανς του «κομπιούτερ» Κρις Πολ και του «εκτελεστή» Μπούκερ.

Όλοι οι haters του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει, τότε μιλούσαν για «ξεφούσκωμα» των Μπακς και έκαναν όνειρα για «σκούπα» της ομάδας της Αριζόνας. Όμως αυτή μπήκε στο «ντουλάπι» καθώς τα «ελάφια» ξύπνησαν και έδειξαν ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν όλο αυτό που έκαναν (με αποκορύφωμα την πρόκριση κόντρα στους διαστημικούς Νετς) παίρνοντας τέσσερις σερί νίκες και έκαναν το 4-2 που τους έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην κορυφή μετά από 50 χρόνια.

Τότε το μακρινό 1971 ήταν οι Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Όσκαρ Ρόμπερτσον και οι υπόλοιποι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς, τώρα 50 χρόνια μετά οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον και η «παρέα» τους ανέβασαν στην κορυφή το Μιλγουόκι κάνοντας πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα όλων των φίλων των Μπακς.

«Όσο υπάρχει ο Κέβιν Ντουράντ στο παρκέ, οι Μπακς δεν έχουν τύχη» έλεγαν για τα παιχνίδια με τους Μπρούκλιν Νετς, προσθέτοντας για τον Έλληνα back to back ΜVP πως στα δύσκολα... κρύβεται. Παράλληλα άκουγε ότι δεν μπορεί να ηγηθεί, ενώ ακόμη και την μεγάλη του αδυναμία «χτυπούσαν» χωρίς οίκτο: τα ποσοστά του στις βολές και τα τρίποντα. Όμως ο Giannis από μικρός είχε μάθει ότι η μοναδική λέξη που τον ακολουθούσε ήταν «βάσανα» και όπως τότε έβρισκε λύση να τα ξεπερνάει έτσι και τώρα απάντησε σε όλους με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει, στο παρκέ.

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του NBA

Ήταν 4 Απριλίου 2013 όταν ο Giannis επιλέχθηκε στην θέση 15 στο NBA Draft από τους Μιλγουόκι Μπακς και η πόρτα προς την καταξίωση του ανοιγόταν. Δεν θα μπορούσε παρά να την διαβεί και να φτάσει σε αυτό που έκανε σήμερα. Όλη την Αμερική να μιλάει για αυτόν καθώς αν και πολλοί haters θα αντιδράσουν με αυτό, ο «Greek Freak» πήρε από το χεράκι τους Μπακς και τους οδήγησε εκεί έπρεπε. Ακόμα και στις άσχημες εμφανίσεις του μια κίνηση του άλλαζε τα ματς προς τα «ελάφια».

Για να φτάσουμε στους τελικούς όπου δυο κινήσεις του θα μείνουν στην ιστορία και θα μνημονεύονται για χρόνια. Το μεγαλειώδες μπλοκ στον Έιτον (θα το θυμάται μια ζωή) στο Game 4 που «σφράγισε» την ισοφάριση και φυσικά το τρομερό alley hoop κάρφωμα στο Game 5 που έφερε το μπρέικ και το 3-2 υπέρ των Μπακς υπό το βλέμμα του Λεμπρόν Τζέιμς και της... Αντέλ που νόμιζε ότι με τη φωνή της θα τον σταματήσει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ως άλλος Έντμουντ Χίλαρι που το 1953 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το Έβερεστ, κατέκτησε μια ακόμα κορυφή στην καριέρα του και πλέον έχει μπροστά του αυτή της Εθνικής ομάδας και των διοργανώσεων που έρχονται.

Ο «άτυχος» Θανάσης και η οικογενειακή υπόθεση

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να λησμονήσει τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος λίγο πριν τον πέμπτο τελικό τέθηκε εκτός καθώς μπήκε σε πρωτόκολλο κορονοϊού και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους Μπακς όπως θα ήθελε ο ίδιος προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους. Όμως αυτή η πίκρα δεν έμεινε για πολύ μιας και τα «ελάφια» πέτυχαν αυτό που ήθελαν και ποθούσαν.

Πλέον Γιάννης και Θανάσης με αυτό το πρωτάθλημα συνέχισαν την παράδοση που δημιούργησε πέρσι στην «φούσκα» του Ορλάντο ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς και έγιναν οι δυο επόμενοι Έλληνες που κατακτούν το πρωτάθλημα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

NBA: Το σήκωσαν οι Μπακς! Πρωτάθλημα με 50άρα ο μυθικός Αντετοκούνμπο (videos)

NBA: Το σήκωσαν οι Μπακς! Πρωτάθλημα με 50άρα ο μυθικός Αντετοκούνμπο (videos)

NBA: Έγραψαν ιστορία τα αδέρφια Αντετοκούνμπο - Τα πρώτα τρία που κατακτούν τίτλο (photos)

NBA: Έγραψαν ιστορία τα αδέρφια Αντετοκούνμπο - Τα πρώτα τρία που κατακτούν τίτλο (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved