Η ψυχούλα του το ξέρει

Η ψυχούλα του το ξέρει

Ο κόουτς Πιτίνο δηλώνει ήσυχος, εμείς πάλι όχι.

Αρκούν ο Σλούκας με τον Καλάθη για να οδηγήσουν την Εθνική στη «Γη της Επαγγελίας», που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Τόκιο; Η λογική λέει πως είναι «σκούρα τα πράγματα»: όταν είσαι ο Ρικ Πιτίνο και θα ήθελες να έχεις μαζί το Γιάννη και το Θανάση Αντετοκούνμπο, το Ντόρσεϊ, το Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου, αλλά δεν τους έχεις για διάφορους λόγους, η ψυχούλα σου το ξέρει πόσο ήσυχος είσαι ή πόσο ήρεμος κοιμάσαι.

Φυσικά και κάνει πολύ καλά ο κόουτς που δεν «κλαίγεται» για τις απουσίες αλλά αποθεώνει αυτούς που έχει μαζί του στο Προ-ολυμπιακό. Δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε κανένα νόημα να αναπολείς τους απόντες ή να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να καταφέρεις αν τους είχες μαζί, αντιθέτως έχει και παραέχει νόημα να τονώνεις την αυτοπεποίθηση των 12 που θα τα δώσουν όλα. Και μπορεί ο Σλούκας με τον Καλάθη να είναι τόσο «κωλοπετσωμένοι» και δυνατοί χαρακτήρες που να μην χρειάζονται επαίνους από τον προπονητή τους για να παίξουν καλύτερα, αλλά παραμένει σημαντικό για την ψυχολογία ολόκληρης της ομάδας, να βλέπουν οι παίκτες γύρω τους πρόσωπα αισιόδοξα και να ακούνε κουβέντες όμορφες και όχι μοιρολόγια.

Αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς με τον εαυτό μας, η αποστολή μας θα ήταν δύσκολη ακόμα και χωρίς τις απουσίες που μετράει ο Πιτίνο. Σαφώς η μεγαλύτερη όλων είναι του Γιάννη, αλλά το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικό και όχι παράσταση του ενός – αυτό το κατάλαβαν καλύτερα απ’ όλους στους Μπακς, που πλαισίωσαν φέτος το Γιάννη με παίκτες τέτοιους, ώστε να μπορέσουν να πάρουν αρκετό «βάρος» από τις πλάτες του, και να μπορεί να παίζει με λιγότερα «πρέπει». Από την άλλη η Εθνική δεν έχει μάθει να παίζει με τον Γιάννη, δεν έχει υπάρξει η δυνατότητα τα τελευταία χρόνια να έρχεται σε κάθε διοργάνωση και να «γνωριστεί» καλύτερα με τους συμπαίκτες του, ώστε να μπορεί ο – εκάστοτε – προπονητής της Εθνικής να τον αξιοποιήσει καλύτερα, άρα δεν είναι μια ομάδα χτισμένη πάνω του και γύρω του, η οποία ξαφνικά έχασε τον κεντρικό της πυλώνα.

Αλλά είπαμε, αυτοί που μετράνε είναι αυτοί που είναι παρόντες, με την ευχή να είναι υγιείς και να μπορέσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να βρεθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με τον Σλούκα και τον Καλάθη μπροστάρηδες, που έχουν δείξει και στο παρελθόν ότι και καλά λειτουργούν μαζί και συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Με τον Παπαγιάννη και τον Μήτογλου να πρέπει να κάνουν το step-up και με τη φανέλα της Εθνικής, μετά από τη βελτίωση που έδειξαν τη χρονιά που πέρασε. Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κουβαλάει τη «βαριά κληρονομιά» του αδελφού του και με όλα τα άλλα παιδιά που πήρε μαζί του ο Ρικ Πιτίνο, που θα πρέπει να δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν, είτε παίξουν 15 λεπτά είτε πατήσουν παρκέ 30 δευτερόλεπτα. Και μακάρι η αισιοδοξία και η καλή διάθεση του Πιτίνο, που είναι ήσυχος βλέποντας τους παίκτες του να δίνουν το 100% στις προπονήσεις, την προετοιμασία και τα φιλικά, να επιβεβαιωθεί στο δύσκολο (από κάθε άποψη) ταξίδι στον Καναδά.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved