Πλήρωσε συγκέντρωση και αλχημείες - Ο ορισμός του παράλογου

Πλήρωσε συγκέντρωση και αλχημείες - Ο ορισμός του παράλογου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έγραψε ιστορία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, λόγω συγκέντρωσης και αλχημειών, την στιγμή που το παράλογο κάνει… πάρτι.

Θα αρχίσω λίγο… ανάποδα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει στους τίτλους. Μπορεί το Κύπελλο να μην έχει την ίδια αίγλη, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μία κούπα. Ειδικά για μία ομάδα που μόλις πριν δύο χρόνια πανηγύρισε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το βράδυ του Σαββάτου (22/05) έφτασε στην 8η κατάκτηση του συγκεκριμένου θεσμού, κλείνοντας ιδανικά μία πενταετία με τέσσερα τρόπαια.

Όπως είναι φυσικό, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, μια και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά, ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε… απωθημένα σε δηλώσεις του, λες και κάποιος τον κρατούσε τόσο καιρό να μην πει καμία… εξυπνάδα. Οι οπαδοί του «Δικέφαλου» είναι στα… ουράνια και με το δίκιο τους, αλλά κάπου το παράλογο έχει στήσει τρελό γλέντι.

Δεν γίνεται κάποιος που είδε τον τελικό να λέει πως ο ΠΑΟΚ «πάτησε» στον αγωνιστικό χώρο τον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνω την οπαδική «ματιά», αλλά ένας απλός θεατής του ποδοσφαίρου, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις είδε τους «ασπρόμαυρους» να υποφέρουν, μέχρι την είσοδο του Κρμέντσικ. Μπορεί ο Τσέχος να ήταν ο «χρυσός» σκόρερ, αλλά η «λαμπάδα» θα πρέπει να πάει στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που επέτρεψε στον «Δικέφαλο» να είναι ακόμα μέσα στο… κόλπο.

Βέβαια, με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία και αυτό το πλήρωσε ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε για μία ακόμα φορά να πάει σε μία αλχημεία στο κέντρο της άμυνας και το πλήρωσε. Το άσχημο για τον Πορτογάλο είναι πως το πλήρωσε από τους δύο πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ή τους δύο παίκτες που έχουν δείξει τρομερή ποιότητα όλη τη χρονιά.

Αρχικά, ο Γιαν Εμβιλά κάνει ένα τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Σβαμπ να βάλει το πόδι του και να κερδίσει το πέναλτι και εν συνεχεία ο Ρούμπεν Σεμέδο που ενεργεί δύο… κλικ πιο κάτω από τον αντίπαλό του, τον Κρμέντσικ στα τελευταία 10 λεπτά, δίνοντας τρεις ευκαιρίες στον υψηλόσωμο φορ. Την πρώτη την σπατάλησε, την δεύτερη ο Ολυμπιακός σώθηκε από τον Σα, την τρίτη την πλήρωσε.

Από την στιγμή που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν ήταν 100% έτοιμος να αγωνιστεί και ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε το ρίσκο να τον χρησιμοποιήσει θα έπρεπε να έχει και ένα έτοιμο πλάνο για αλλαγή δεδομένων. Φυσικά και αναφέρομαι σε αλλαγή συστήματος. Από την στιγμή που η τριάδα στην άμυνα μέτρησε μία απώλεια, ίσως έπρεπε να είχε γίνει και μία διαφορετική προσέγγιση, προκειμένου να κερδίσει και πάλι η ομάδα του τα στοιχεία που την έκαναν αχτύπητη το προηγούμενο διάστημα.

Η αναφορά γίνεται στην παρουσία του Γιαν Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας. Ο Γάλλος δείχνει πως δεν γνωρίζει την θέση και παίζει κατ’ ανάγκη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και να μην είναι άμεσος στις ενέργειές του και να υποπίπτει σε εύκολα λάθη, αλλά και να χάνει ο Ολυμπιακός στην μεσαία γραμμή. Γιατί η παρουσία του έμπειρου μέσου μπροστά από το κέντρο της άμυνας είναι σαφώς καλύτερη απ’ ότι στα μετόπισθεν.

Προσωπικά θεωρώ πως στον αγώνα του Σαββάτου, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν κερδίσει πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση αλλαγής συστήματος, μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και το άμεσο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με το πέναλτι του Βιεϊρίνια. Διότι ο Γιαν Εμβιλά θα έβγαινε από την άμυνα και θα ανέβαινε στο κέντρο, δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι «ασπρόμαυροι» στα πρώτα λεπτά, ουδείς ήταν σίγουρος στην άμυνα και δεν μπορούσε να βάλει το… χέρι του στην φωτιά πως σε περίπτωση μεγάλης πίεσης δεν θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Αντίθετα, θεωρώ πως αν οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν αποφασίσει να ρισκάρουν λίγο νωρίτερα από το… προβλεπόμενο θα είχαν διαφορετικά αποτελέσματα. Άλλωστε αυτό φάνηκε και με την είσοδο του Φορτούνη, κάτι που ίσως δεν είχε «δει» ο Πάμπλο Γκαρσία. Γιατί δεν δικαιολογείται ο… ύπνος του μέχρι το 80’ αφήνοντας την ομάδα του να υποφέρει από τις επιθέσεις κατά κύματα των «ερυθρόλευκων».

Όμως, όπως είπαμε τα «αν» δεν παίζουν στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο, ο Ολυμπιακός μπορεί να «μουρμουράει» για τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά και κάποιες αγωνιστικές συμπεριφορές ποδοσφαιριστών του, ωστόσο, ουδείς μπορεί να σταθεί εδώ. Ακολουθεί μία ακόμα επίπονη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν πάλι νωρίς τις υποχρεώσεις τους και την Κυριακή (23/05) θα μάθουν αν θα είναι στον δεύτερο προκριματικό του Champions League ή θα πρέπει να περιμένουν τον τελικό της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι.

ΥΓ.: Σε δύο ιδιαίτερες σεζόν, που οι ζωές όλων άλλαξαν άρδην, αλλά αγωνιστικά... ενώθηκαν, η κατάκτηση τριών τίτλων δεν είναι λίγο. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι που στέκονται σε άλλα μέτρα. Σ' αυτά ούτε η διαφορά στο πρωτάθλημα είναι αντιπροσωπευτική. Και κατά τ' άλλα ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεφύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Άναψε… φωτιές ο Καμαρά - Το αινιγματικό ποστ για το μέλλον του (photos)

Ολυμπιακός: Άναψε… φωτιές ο Καμαρά - Το αινιγματικό ποστ για το μέλλον του (photos)

Ολυμπιακός: Ξέσπασμα από πρώην «ερυθρόλευκο» - «Χωρίς πάθος δεν κερδίζεις»

Ολυμπιακός: Ξέσπασμα από πρώην «ερυθρόλευκο» - «Χωρίς πάθος δεν κερδίζεις»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved