Άλλη μία χαμένη ευκαιρία...

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία...

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πιάσει την ΑΕΚ και να μπει για πρώτη φορά σε θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη.

Το πρωτάθλημα τελειώνει και τα play off, αναμένονται δύσκολα. Όταν, λοιπόν, έχεις δύο ευκαιρίες σε δύο εβδομάδες να φθάσεις τη θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη και δεν τα καταφέρνεις, τότε είναι πρόβλημα. Η μία ευκαιρία χάθηκε στο Αγρίνιο την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη, για να πιάσει την ΑΕΚ στην βαθμολογία και πήγε και έχασε από τον Παναιτωλικό σε ένα ματς, που έχασε τα άχαστα. Απόψε είχε άλλη μία ευκαιρία. Με κακή εμφάνιση ευτύχησε να προηγείται μέχρι το 73 επί της ΑΕΚ και σε εκείνο το σημείο, από το πουθενά με διπλό λάθος στο κέντρο και τον Χουανκάρ να προλαβαίνει αρχικά τον Γκαρσία, αλλά μετά να διώχνει πάνω του ο παίκτης της ΑΕΚ ισοφάρισε.

Το 1-1 αφήνει και πάλι τον Παναθηναϊκό στην πέμπτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, με την οποία θα δώσει μάχη, για μία θέση στην Ευρώπη εκτός αν ο Αστέρας, που είναι ένα βαθμό πίσω τους περάσει και τους δύο. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός, αν θέλει να βγει Ευρώπη δεν πρέπει να κλωτσάει τέτοιες ευκαιρίες, διότι αν δεν βγει όλη η πορεία του δεύτερου γύρου θα πάει στα σκουπίδια.

ΒΕΛΕΘ ΚΑΙ ΝΙΑΣ

Το ντέρμπι ήταν κακό, θα το ξεχάσουμε εύκολα, αφού και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ , είχαν πρώτα την σκέψη τους στην άμυνα και αν έρθει το γκολ καλώς, αν δεν έρθει δεν έγινε και τίποτα. Και αν την ΑΕΚ αυτό την βόλευε, διότι είναι τρεις βαθμούς μπροστά τον Παναθηναϊκό δεν τον βόλευε. Κρίμα για την προσπάθεια και την απόδοση δύο παικτών. Ο Βέλεθ έβαλε γκολάρα, που ζηλεύουν φορ μετά το φάουλ, που εκτέλεσε ο Μαουρίσιο και ήταν απροσπέλαστος αμυντικά. Εκανε για άλλο ένα παιχνίδι κατάθεση ψυχής και πήγε να πάρει μόνος του το ντέρμπι. Και θα το έπαιρνε, αν βρισκόταν αυτός και όχι ο Χουάνκαρ στην φάση του Γκαρσία, διότι θα αντιδρούσε διαφορετικά και το γκολ δεν θα είχε μπει.

Ο Νιάς έτρεξε πολύ, διόρθωσε λάθη συμπαικτών του έκλεψε μπάλες, βρήκε την μπάλα με το κεφάλι πριν από τον Πούγγουρα πάει στον σκόρερ Βέλεθ και στο τέλος παραλίγο να κάνει και το 2-1 και τώρα θα λέγαμε, ότι έκρινε το παιχνίδι. Το ύψος του και η ταχύτητα του του δίνουν τη δυνατότητα να είναι παντού και να κόβει τα πάντα. Ναι παιχνίδι δεν μπορεί να κάνει, αλλά είναι αμυντικό χαφ και τη δουλειά του την κάνει μία χαρά.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΛΟΝΙ

Ο Μπόλονι στο τέλος έδειξε ακριβώς αυτό, που θέλει από την ομάδα με τις δηλώσεις, που έκανε στη Nova. Είπε, ότι είναι στενοχωρημένος, διότι η ομάδα του δέχθηκε γκολ και όχι διότι δεν έκανε ένα δεύτερο γκολ να πάρει το παιχνίδι. Αυτός είναι ο Μπόλονι. Τον ενδιαφέρει το μηδέν πίσω και από εκεί και πέρα να πετύχει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι. Και όταν αυτό δεν γίνεται το πρόβλημα για αυτόν είναι το γκολ, που δέχθηκε η ομάδα και όχι ότι δεν έκανε παραπάνω πράγματα στην επίθεση ειδικά κόντρα σε μία ομάδα, που έχει σοβαρά αμυντικά προβλήματα.

Αυτός είναι και δεν αλλάζει. Φυσικά πιστώνεται το γεγονός, ότι η ομάδα από τις τελευταίες θέσεις, που την παρέλαβε την έχει φέρει ένα τρίποντο από την Ευρώπη, αλλά από την άλλη πρέπει να πούμε, ότι όσο περνάει ο καιρός δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι και ο Παναθηναϊκός περιμένει κάποιο στημένο ή κάποια συνεργασία, ή ατομική ενέργεια, που θα βγει μία φορά. Τίποτα αυτοματοποιημένο. Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί το 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό, που πραγματικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε, όπως θέλει ο κόσμος του, αλλά δεν πήρε τίποτα, διότι έχασε τα άχαστα.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ

Μετά το τραγικό πρώτο ημίχρονο, όπου πραγματικά βλέπαμε δύο ομάδες να κάνουν μόνο λάθη και να παρουσιάζουν ένα θλιβερό θέαμα, πιστεύω, ότι ο Μπόλονι θα έπρεπε πιο νωρίς να αποφασίσει να κάνει αλλαγές. Η ομάδα έβαλε το γκολ στο 57 και με εξαίρεση μία φάση του Καμπετσή(απορώ με την παρουσία του στο γήπεδο μέχρι το τέλος επιθετικά δεν έκανε τίποτα, αλλά ο Μπόλονι ήταν ευχαριστημένος διότι βοηθούσε ανασταλτικά) δεν έκανε κάτι για να βάλει δεύτερο γκολ.

Η ΑΕΚ άρχισε να έχει και πάλι την μπάλα και περίμενε ένα λάθος, το οποίο έγινε. Ο Μπόλονι είχε ένα κέντρο με κακούς τους Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο και όταν αποφάσισε να το αλλάξει ήταν αργά. Επίσης δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τα άκρα, οπότε και πάλι άργησε να βάλει παίκτη, αν και εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν έπαιξε καθόλου ο Αϊτόρ, που στο Αγρίνιο πήγε να γυρίσει με τον Βιγιαφάνιες το παιχνίδι.

Ο Καρλίτος και ο Χατζηγιοβάνης μπήκαν μετά το 1-1, ο Βιγιαφάνιες προς το τέλος , όταν όλα φαινόταν να είχαν κριθεί. Στο κομμάτι αυτό στην διαχείρηση δηλαδή και στις αλλαγές στα περισσότερα παιχνίδια ο Μπόλονι κάνει λάθη και αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι αν δεν αλλάξει η ομάδα θα το πληρώσει και άλλο στη συνέχεια.

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΝ…

Ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να βγει στην Ευρώπη, μόνο αν ενεργοποιήσει τους ποιοτικούς επιθετικούς του. Οσο είναι στον πάγκο και δεν παίρνει τίποτα από Καρλίτος, Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Αϊτόρ δεν θα αλλάξει κάτι. Η ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει πάντα με 1-0, έρχεται το γκολ όπως σήμερα και δεν μπορεί να απαντήσει. Φυσικά θα βοηθήσει την ομάδα η παρουσία του Σανκαρέ, στα επόμενα ματς και η επιστροφή του Κουρμπέλη. Αν ο Μπόλονι βρει τον τρόπο να πάρει από όλους, ό,τι καλύτερο μπορεί τότε θα έρθει και η έξοδος στην Ευρώπη, αλλιώς δεν θα προλάβει.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ

Τώρα έρχεται ένα ματς στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Η ρεβάνς κυπέλλου. Υποχρέωση παικτών, προπονητή είναι να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Αν αυτή δεν έρθει θα υπογράψουν άλλη μία άσχημη σελίδα στην ιστορία της ομάδας και θα έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης.

*Άλλο ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο, που η ομάδα παραλίγο να το κερδίσει. Αυτό το γήπεδο ακόμα και άδειο δίνει άλλη δύναμη στους παίκτες. Καμία σχέση με το ΟΑΚΑ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Έτσι οδηγήθηκαν στην ισοπαλία οι δύο μονομάχοι (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Έτσι οδηγήθηκαν στην ισοπαλία οι δύο μονομάχοι (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Δεν «Χ»άρηκε κανείς! (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Δεν «Χ»άρηκε κανείς! (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Έπεσε... ξύλο στη Λεωφόρο - Ξέφυγαν στα μαρκαρίσματα (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Έπεσε... ξύλο στη Λεωφόρο - Ξέφυγαν στα μαρκαρίσματα (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved