Μέταλλο πρωταθλητή στην Τούμπα

Μέταλλο πρωταθλητή στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος από την Τούμπα, πήρε το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας πως μόνο… ισάξιος δεν είναι από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Απλά είναι καλύτερος.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει περάσει πλέον στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αποφασισμένος για τη νίκη, προκειμένου να… μπει και πάλι στην διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα, έπεσε πάνω στον χειρότερο Ολυμπιακό που θα μπορούσε να του… παρουσιαστεί. Αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μια και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή, αλλά και γιατί το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα απ’ αυτό του Πάμπλο Γκαρσία.

Η… γεύση που έμεινε στον Ουρουγουανό τεχνικό δεν μπορεί να ήταν γλυκιά. Γι’ αυτό άλλωστε θέλησε να… χρυσώσει το «χάπι» υποστηρίζοντας πως οι δύο ομάδες είναι ισάξιες. Ήταν η ευκαιρία για να τονώσει το ηθικό των παικτών του, οι οποίοι - με εξαίρεση το ματς με τον Βόλο - είχαν ξεχάσει πως ήταν η… γεύση της νίκης και της επιτυχίας. Από τη μία καλά έκανε… Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δύσκολα μπορείς να μην τα λάβεις υπόψη σου και τα οποία δείχνουν πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν είναι ισάξιοι. Η πλάστιγγα γέρνει αρκετά προς τους Νταμπλούχους.

Αρχικά, όλοι θα συμφωνήσουμε πως ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στην Τούμπα. Βέβαια, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στην διπλή ευκαιρία του Γιαν Εμβιλά και να βλέπαμε ένα άλλο ματς, ωστόσο, η… μπίλια είχε κάτσει στο μαύρο, το απόγευμα της Τετάρτης (13/1) και η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Το δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και όπως υποστήριξαν οι «ασπρόμαυροι» ήταν με διαφορά η πιο καλή εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Αντίθετα, για τους Πειραιώτες ήταν το χειρότερο 45λεπτο. Κι όμως δεν έχασαν.

Οι Νταμπλούχοι πήγαν στην Τούμπα χωρίς δύο σημαντικά τους… όπλα. Τον βασικό αριστερό μπακ και τον εξτρέμ που ήταν στην καλύτερη κατάσταση στα τελευταία ματς. Οι Χολέμπας και Μπρούμα έμειναν στην Αθήνα, καθώς είχαν συμπτώματα ίωσης. Αυτά προήλθαν από τα δύο δύσκολα ταξίδια σε Τρίπολη και Αγρίνιο. Και δεν μιλάμε για τα ματς με τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό ή την δυναμική των δύο ομάδων. Μιλάμε για δύσκολα ταξίδια όπου αναγκάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» να μείνουν για αρκετή ώρα στο πούλμαν, με αποτέλεσμα να κρυώσουν και να καταπονηθούν οι οργανισμοί τους.

Μάλιστα, οι δύο απόντες δεν ήταν οι μοναδικοί που εμφανίστηκαν με συμπτώματα ίωσης, αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, είτε τα ξεπέρασαν γρήγορα, είτε τα πέρασαν πιο ήπια από τους Χολέμπας και Μπρούμα. Οπότε, ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα με ποδοσφαιριστές που ήταν καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ματς και τα ασταμάτητα ταξίδια, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Αθήνα και την Τούμπα. Οπότε ήταν πιο ξεκούραστος και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο «Δικέφαλος» δεν ήταν μόνο πιο… φρέσκος, αλλά ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης». Παράλληλα, όπως τόνισαν όλοι οι πρωταγωνιστές, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σ’ εκείνο το σημείο είχε ως… σύμμαχο και τον δυνατό άνεμο. Αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει. Πάλι δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Πάλι είδε την ομάδα που ήταν… χειρότερη, που… έπεσε από την Θεσσαλονίκη και βρήκε «πορτοφόλι», την ομάδα που την πάτησε, να χρειάζεται μόλις μία φάση για να την πληγώσει. Μία φάση που οι Πειραιώτες έδειξαν πως διαθέτουν ένα σύνολο με μεγάλη ποιότητα. Η σέντρα του Φορτούνη ήταν εξαιρετική και η κίνηση του Μπα ήταν απολαυστική! Ήταν η κίνηση που κανένας δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έκανε μόλις μία τελική. Ο Μπα έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και «έσβησε» τον αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν πως δεν μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, δεν είχαν τις δυνάμεις, δεν τους… έβγαινε τίποτα στο παιχνίδι και πήραν αυτό που τους διατηρεί σε θέση οδηγού και απόλυτου αφεντικού και τη φετινή σεζόν στην Super League. Και απέδειξαν και πάλι πως έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή.

Διότι δεν γίνεται να φεύγεις από το «σπίτι» του άμεσου - όπως εκείνος δηλώνει - ανταγωνιστή για τον τίτλο χωρίς κάποια απώλεια, να μένεις στο +10 και να είσαι απλά… τυχερός. Χρειάζεται και κάποια ικανότητα. Όπως και οι κινήσεις του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ο οποίος… έχασε κατά κράτος από τον Πάμπλο Γκαρσία, όπως αναφέρεται σε μερίδα του Τύπου. Μόνο που ο Πορτογάλος έκανε δύο κινήσεις και «κλείδωσε» το ματς. Δεν έχασε. Και πολύ περισσότερο, όχι κατά κράτος…

Ο Ίβηρας ρίσκαρε με την αλλαγή του συστήματος και την παρουσία των Χασάν και Ελ Αραμπί στο παιχνίδι, πήρε αυτό που ήθελε στην φάση του γκολ με τον Μπα, από μία στημένη φάση - άλλωστε από στημένη φάση προήλθε και το τέρμα του ΠΑΟΚ - και άμεσα «κλείδωσε» τον αγώνα με τους Μασούρα και Μπουχαλάκη. Οι δύο Έλληνες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Ελ Αραμπί και Φορτούνη, αντίστοιχα και «έδεσαν» την ομάδα τους.

Ο ένας κατάφερε να κρατήσει απασχολημένη την άμυνα του «Δικέφαλου», όπως έκανε ο Μαροκινός φορ και ο δεύτερος μπόρεσε να δώσει… ανάσες στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και να κρατήσει για λίγο την μπάλα, όταν χρειάστηκε. Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες έφυγαν από την Τούμπα με τις λιγότερες… απώλειες.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο χειρότερό του βράδυ να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Κατάφερε σ’ ένα βράδυ που δεν του βγήκε τίποτα - μια και μεγάλα ατού αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες - να μην ηττηθεί. Κατάφερε να διατηρήσει την απόσταση από τους διώκτες του, περιμένοντας το ματς του Άρη με την ΑΕΚ, δείχνοντας το μέταλλο από το οποίο έχει φτιαχτεί. Το μέταλλο του πρωταθλητή. Αυτό που τον κάνει καλύτερο από τους υπόλοιπους στην Super League και φαίνεται πως μόνο… ισάξιος δεν είναι. Απλά είναι πολύ καλύτερος!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved