Το παρκέ (όπως και η εμπιστοσύνη) κερδίζεται

Το παρκέ (όπως και η εμπιστοσύνη) κερδίζεται

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πιο… Παναθηναϊκή του εμφάνιση, των τελευταίων εβδομάδων και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον… μάγο(;) Οντέτ Κάτας

Η αλήθεια είναι πως του Παναθηναϊκού φέτος δεν του έχει πάει τίποτα καλά. Από την αποφράδα εκείνη ημέρα (την 9η Ιουνίου) όταν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή για αποχώρηση του από τα κοινά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέχρι την συμφωνία για κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του κλαμπ με τον Γιώργο Βόβορα. Και στο ενδιάμεσο προβλήματα, βαριές ήττες και μια ομάδα που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων όσων βγήκαν μπροστά (σε όλα τα επίπεδα) δεν είχε καταφέρει να «χτίσει» την προσωπικότητα που έψαχνε για να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες. Στην νέα κανονικότητα.

Κανονικός Παναθηναϊκός

Ο χθεσινός Παναθηναϊκός, όμως, ήταν ένας κανονικός Παναθηναϊκός. Κάποιοι θα πουν, «Ναι, ΟΚ με τη Βιλερμπάν έπαιζε». Και όμως η Βιλερμπάν ήταν η ομάδα που στη Γαλλία τον έκανε ότι ήθελε. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι δύο ομάδες είναι ίδιες σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Και ο Παναθηναϊκός χθες ήταν αυτός που έπρεπε. Με τα αγωνιστικά του σκαμπανεβάσματα. Και αυτό οφείλεται σε μερικούς ξεκάθαρους λόγους.

«Νέντο» εσύ σούπερ σταρ

Πρώτα απ’ όλα η τεράστια ποιότητα που έχει στο παιχνίδι του ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος είναι ένας πραγματικός σταρ της διοργάνωσης. Ένας από τους κορυφαίους σταρ. Και αποτελεί τεράστια μαγκιά της διοίκησης και του προπονητικού επιτελείου (και σε αυτό το κομμάτι παίρνει πολλά credits ο Γιώργος Βόβορας) για την επιλογή τους και τον τρόπο με τον οποίο «έκλεισαν» αυτόν τον παίκτη κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο Νέντοβιτς και χθες ήταν καταπληκτικός με τον Πάρκερ να μην μπορεί να βρει κανέναν τρόπο να τον σταματήσει. Και είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Νέντοβιτς δεν μπορεί αν έρχεται από τον πάγκο. Άλλωστε αυτός ίσως είναι και ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν ξεκινάει καλά στα παιχνίδια του και βρίσκεται από νωρίς στο… κυνήγι του αντιπάλου.

Κύλησε ο τέντζερης…

Την ίδια ώρα ο Κώστας Χαραλαμπίδης στα παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού έκανε αυτό που ο Γιώργος Βόβορας (λόγω και των τραυματισμών) δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει. Έβαλε τον Παπαγιάννη στο «5» και τον Μήτογλου στο «4». Είναι ξεκάθαρο ότι ο δεύτερος αισθάνεται πολύ πιο άνετα στη θέση αυτή και με τον Έλληνα σέντερ ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι οι δυο τους χθες βράδυ πέτυχαν 29 πόντους, «κατέβασαν» 17 ριμπάουντ και έδωσαν και 3 ασίστ. Και αυτό το δίδυμο δεν είναι μόνο project Παναθηναϊκού αλλά και Εθνικής ομάδας.

Βοήθεια απ’ όλους

Βέβαια, για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το δίδυμο θα πρέπει να δείξει κάτι ουσιαστικό ο Όγκαστ, έτσι ώστε να μην μένει για πολύ στο παρκέ σαν πεντάρι ο Μήτογλου. Χθες ο Όγκαστ ήταν θετικός και μπόρεσε να δώσει ανάσες στον Παπαγιάννη. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και με τους Μπέντιλ, Ουάιτ και Φόστερ οι οποίοι αυτή τη στιγμή με την εικόνα τους μοιάζουν να μην έχουν… εμπιστοσύνη από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Κάτας ΔΕΝ είναι μάγος

Τώρα, όμως είναι το πιο κρίσιμο φετινό σταυροδρόμι της ομάδας. Στον πρόλογο του κειμένου λέγαμε για τις δυσκολίες και τις αναποδιές της ομάδας. Τώρα όμως οι «πράσινοι» βρίσκονται σε μια τελείως διαφορετική στιγμή. Προέρχονται από μια καλή νίκη, με πειστική εμφάνιση και την ψυχολογία τους να ανεβαίνει. Και την ίδια στιγμή ανακοινώνεται από τους «πράσινους» ο Οντέτ Κάτας. Ο οποίος, για να προλάβουμε τους κακεντρεχείς, δεν είναι… μάγος. Ο Κάτας δεν θα κάτσει αύριο στον πάγκο του «τριφυλλιού» και ο Παναθηναϊκός θα ρίξει 20 στο… κεφάλι της Φενέρ. Αντίθετα. Ο Κάτας (και ο κάθε Κάτας) χρειάζεται χρόνο. Όσο δύσκολο και… ξενέρωτο αν ακούγεται αυτό στους περισσότερους πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Ο Ισραηλινός έρχεται σε μια ομάδα που δεν ξέρει, που δεν έχει διαλέξει και που η οποία βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή.

Μη βιαστούμε να κρίνουμε

Τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος του. Το αν πετύχει ο Κάτας και κατ’ επέκταση ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Κάτας στην ομάδα, την φιλοσοφία του και την νοοτροπία του, αλλά το ασφαλές θα είναι να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Είτε η εικόνα του Παναθηναϊκού αύριο το βράδυ στην Πόλη είναι καλή, είτε όχι.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved