Το πάθος, το λάθος και η... αλυσίδα

Το πάθος, το λάθος και η... αλυσίδα

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε το πρόσωπο που ήθελε στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην ΑΕΚ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για που πατάνε οι "πράσινοι" και που... πηγαίνουν

Το χθεσινό φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ θεωρητικά είχε μορφή πρόβας... τζενεράλε για τον Παναθηναϊκό, μιας και ήταν το τελευταίο τεστ των "πράσινων" πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους. Την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στον δεύτερη ημιτελικό του Super Cup κόντρα στο Περιστέρι (στο γήπεδο της ομάδας των Δυτικών προαστίων όπου θα πραγματοποιηθεί ο θεσμός) και είναι βέβαια πως ο Γιώργος Βόβορας μόνο ικανοποιημένος δεν είναι απ' όσα είδε κόντρα στην ΑΕΚ.

Δικαιολογίες. Ναι μεν, αλλά...
 
Σίγουρα δικαιολογίες υπάρχουν. Μέχρι κάποιου σημείου. Όπως η απουσία του Σαντ-Ρος, ο οποίος έχει μείνει εκτός από το φιλικό με τον Ηρακλή και το βαρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί τότε. Από τον αγώνα εκείνο μέχρι σήμερα ο Κουβανός μετράει κάποια λεπτά στο φιλικό με την Ζαλγκίρις και τέλος. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εν λόγω παίκτης είναι  αυτός που... ορίζει την άμυνα της ομάδας. Και χθες οι απουσίες ήταν δύο μιας και απών ήταν και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Άλλη μία δικαιολογία είναι ο χρόνος στον οποίο βρισκόμαστε. Και μια ομάδα νέα σαν τον Παναθηναϊκό, με έναν νέο προπονητή, τον Γιώργο Βόβορα χρειάζεται δεδομένα περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να "δέσει". 
 
Καμία βελτίωση στα λάθη
 
Αλλά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εικόνα του Παναθηναϊκού στο... σύνολό της. Απέναντι στην ΑΕΚ οι "πράσινοι" έδειξαν να μην έχουν βελτιώσει ένα από τα μεγάλα προβλήματα που τους βασανίζουν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Τα λάθη. Για ένα ακόμα ματς οι "πράσινοι" υπέπεσαν σε σωρεία λαθών (πολλά εκ των οποίων ήταν παιδικά) και αυτό ήταν ένα στοιχείο που οι έμπειροι παίκτες της ΑΕΚ τους έκαναν να το... πληρώσουν. 
 
Τζάκσον και Ουάιτ
 
Επίσης είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί η "χημεία" στην θέση "1" με τον Τζάκσον να μην έχει μπει ακόμα στην νοοτροπία της νέας του ομάδας (βεβαίως όπως αναφέραμε ήδη απουσίαζαν οι Σαντ-Ρος και Μποχωρίδης), ενώ και ο Άαρον Ουάιτ δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον πραγματικό του εαυτό. 
 
Όλα είναι... αλυσίδα
 
Και τα περισσότερα εκ των στοιχείων που αναφέραμε, η αλήθεια είναι πως λειτουργούν ως... αλυσίδα. Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βγάλει στο παρκέ την πραγματική του ταυτότητα θα πρέπει να "δέσει" η άμυνα, για να μπορέσει να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Πάντως είναι δεδομένο ότι ακόμα υπάρχει χρόνος και χώρος για βελτίωση. 
 
ΥΓ1: Το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου του χθεσινού αγώνα ήταν όλος ο Παναθηναϊκός. Στα δύο πρώτα λεπτά το πάθος που έβγαλε ΟΛΗ η ομάδα (σε παρκέ και πάγκο) μετά από τρίποντο του Παπαπέτρου και κλέψιμο και κάρφωμα του Νέντοβιτς) δείχνει τον δρόμο για το πως πρέπει να λειτουργούν άπαντες για να πετύχει ο Παναθηναϊκός. Στο επόμενο τρίλεπτο η ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει παγίδες στο μισό γήπεδο και οι "πράσινοι" πούλησαν 4 μπάλες. 
 
ΥΓ2: Όπως ήταν πρόβα τζενεράλε το ματς με την ΑΕΚ για το Super Cup, έτσι και τα παιχνίδια του Περιστερίου είναι πρόβα τζενεράλε για τα επίσημα που ξεκινάνε από τον Οκτώβριο. Η ποιότητα υπάρχει, το ταλέντο υπάρχει, χρόνος χρειάζεται. Που δεν υπάρχει όσο θα ήθελαν όλοι στον Παναθηναϊκό. 

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved