«Τι λέτε ρε; Είμαστε ο Παναθηναϊκός, δεν κάνουμε πίσω!»

«Τι λέτε ρε; Είμαστε ο Παναθηναϊκός, δεν κάνουμε πίσω!»

Σε κόντρα όλων εκείνων που ευχόντουσαν διάλυση, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ έτοιμος να αναγεννηθεί από τις… σάρκες του σεβόμενος τον κόσμο του, την ιστορία του και την κληρονομιά του –Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος

Λίγη ώρα μετά το τέλος της πολυαναμενόμενης συνέντευξης Τύπου των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και αφού έχουμε ηρεμήσει δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Και απαντήσεις πήραμε και σοφότεροι γίναμε και ειδήσεις βγήκαν. Σε όλα τα επίπεδα.

Το πρώτο που κρατάμε είναι το πάνελ. Μετά από μια περίοδο πολύ δύσκολη για την «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, με πολλούς τριγμούς και μεγάλη εσωστρέφεια το να βλέπεις στο ίδιο τραπέζι τον Φραγκίσκο Αλβέρτη με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σου προκαλεί τρία πράγματα: Αισιοδοξία, ηρεμία και ασφάλεια… Τα δύο «τοτέμ» του Παναθηναϊκού αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ βγήκαν μπροστά στην, ομολογουμένως, πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της ομάδας. Μετά από 33 ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον από.. κάτω του το δίχτυ ασφαλείας που ακούει στο όνομα Γιαννακόπουλος. Και η αλήθεια είναι πως το δίχτυ αυτό ουδείς μπορεί να το αντικαταστήσει. Όταν όμως βγαίνουν μπροστά μορφές και προσωπικότητες όπως του Φράγκι και του Μήτσου τότε όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε…

Παρένθεση

Να χαμογελάνε. Όπως χαμογελάει από μικρό παιδί ο Γιώργος Βόβορας. Ο άνθρωπος που λόγω των συνθηκών αλλά και των δεδομένων προσόντων του, βρέθηκε την στιγμή αυτή (με το σπαθί του) στο «τιμόνι» του «τριφυλλιού». Ο άνθρωπος που έχει θητεύσει δίπλα στους καλύτερους (Αργύρη Πεδουλάκη, Τσάβι Πασκουάλ, Ρικ Πιτίνο) είναι πανέτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο ο ίδιος έχει δύο σημαντικά ατού στα… μανίκια του. Το πρώτο είναι πως έχει μάθει να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες της ζωής με χαμόγελο. Κάτι που όπως είπε και ο ίδιος πολλές φορές του στοίχισε μέχρι και αποβολές… Το δεύτερο είναι ότι ξέρει τι θέλει να κάνει. Ξέρει τι θέλει να  «χτίσει» και πως έχει πλάι του ανθρώπους να τον καθοδηγήσουν σε αυτήν του την προσπάθεια. Από τον Φράγκι και τον Μήτσο μέχρι τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Παππά, τους Θανάση Γιαπλέ, Κώστα Χαραλαμπίδη και Γιάννη Σιούτη που θα είναι στο πλευρό του, αλλά και τον Γιώργο Καλαιτζή. Άνθρωποι που ξέρουν το άθλημα, που ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός και ξέρουν να παλεύουν στα δύσκολα. Να κολυμπάνε στα βαθιά… Κλείνει η παρένθεση!

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών

Ο Αλβέρτης και ο Διαμαντίδης ουδέποτε υπήρξαν παράγοντες. Ουδέποτε το έπαιξαν παράγοντες. Ουδέποτε επιδίωξαν να γίνουν. Ουδέποτε θέλησαν να κρεμάσουν ταμπέλες στον λαιμό τους. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή όμως, όπως είπαν και οι ίδιοι, ήταν αδύνατον να μείνουν αμέτοχοι. Οι general managers του Παναθηναϊκού θα έχουν δίπλα τους τον Τάκη Τριαντόπουλο. Τον άνθρωπο των ειδικών και επικίνδυνων αποστολών. Ο τεχνοκράτης, ο άνθρωπος που ξέρει τα οικονομικά καλύτερα από τον καθένα. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με την υπογραφή του Φράγκι και του Μήτσου

Τα πράγματα πλέον στον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Διακριτοί και ο καθένας ξέρει μέχρι που φτάνουν τα όρια του. Και αυτό είναι το σημαντικότερο. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο «χτίσιμο» της νέας εποχής. Μιας νέας ομάδας η οποία θα βγάζει υγεία, ρομαντισμό και Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός με αυτούς τους ανθρώπους στο «τιμόνι» του είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει να είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Παράλληλα όμως οι άνθρωποι της ομάδας, εντός και εκτός παρκέ, θα συνεχίσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν ψηλά την πράσινη σημαία. Για να σεβαστούν με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά που άφησε η οικογένεια Γιαννακόπουλου μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Αυτό είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει επιλογή. Και φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή και του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι ειδήσεις

Τα χαρτιά πλέον άνοιξαν. Τα περισσότερα τα ξέρουμε. Τώρα μένει να δούμε πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι. Ο coach Βόβορας ξεκαθάρισε πως θέλει να είναι η ομάδα του. Οι παίκτες έχουν εντοπισθεί και πλέον θα περιμένουμε εξελίξεις. Ο Φόστερ είναι ο πρώτος και παράλληλα βρισκόμαστε και μια ανάσα από την λύση της συνεργασίας με τον ΝτεΣόν Τόμας κάτι που θα αποδεσμεύσει ένα μεγάλο και σημαντικό ποσό για την νέα σεζόν. Όσο για τον Φριντέτ; Προσωπική αίσθηση, ότι μπορεί να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω η υπόθεσή του, αλλά και αυτή η έκβαση θα είναι αυτή που επιθυμεί ο Παναθηναϊκός.

Οι ευκαιρίες της κρίσης και ο σεβασμός

Πάντα μέσα από τις κρίσεις γεννιούνται ευκαιρίες. Αυτός είναι νόμος ζωής, έχει επαληθευτεί πολλάκις στο παρελθόν και δεν μπορεί να διαψευστεί. Τώρα πέραν της ευκαιρίας που έχει ο Γιώργος Βόβορας, έχουν την δική τους ευκαιρία και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ντίνος Μήτογλου. Ο πρώτος, ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι πανέτοιμος (και αθλητικά και πνευματικά) να κάνει το step up και να ηγηθεί στην πράξη, ενώ οι άλλοι δύο κουβαλώντας τις εμπειρίες των τελευταίων ετών, την δουλειά που έχουν κάνει και τις ευκαιρίες που θα έχουν θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ένα νεανικό αθλητικό σύνολο που κάθε βράδυ θα δουλεύει για να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Κάθε βράδυ θα δουλεύει για να σεβαστεί τον κόσμο του. κάθε βράδυ θα δουλεύει για να σεβαστεί τα λάβαρα στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Να σεβαστεί την κληρονομιά της οικογένειάς Γιαννακόπουλου.  

ΥΓ1: Η ατάκα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που αποκαλύφθηκε από τον Τάκη Τριαντόπουλο, στις δύσκολες ημέρες των capital controls είναι όλη η ουσία. «Τι λέτε ρε; Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Δεν κάνουμε πίσω». Αυτό.

ΥΓ2: Κάποιοι ειρωνεύτηκαν τον Φράγκι για το περίφημο «Στις χαρές και στις λύπες μαζί» όταν είπε το «αντίο» του. Τώρα που το ξανάκουσαν από το στόμα του, μάλλον δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι.

ΥΓ3: Μία από τις μεγάλες ειδήσεις της συνέντευξης ήταν η αποκάλυψη του Γιώργου Βόβορα πως ο Νίκος Παππάς δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό έπειτα από 7 χρόνια παρουσίας στην ομάδα. Στενάχωρο. Και για την ομάδα και για τον Νίκο ο οποίος ζει και αναπνέει για τον σύλλογο. Από παιδί μικρό.

ΥΓ4: Το «This is Mitsos» και το «This is Fragki» είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλά άλλα…

ΥΓ5: Μέσα σε όλα ο Τάκης Τριαντόπουλος αποκάλυψε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός από κάποια funds. Σε πολύ πρώιμο στάδιο αλλά υπάρχει. Κρατήστε το.

ΥΓ6: Μια βόλτα στο twitter πριν την συνέντευξη Τύπου και μια βόλτα μετά είναι αρκετή για να καταλάβει και ο τελευταίος άπιστος Θωμάς πως ανεξαρτήτως συνθηκών τον Παναθηναϊκό και θα τον σέβονται και θα τον φοβούνται.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τίμια, ανταγωνιστική και Παναθηναϊκή προσπάθεια!

Τίμια, ανταγωνιστική και Παναθηναϊκή προσπάθεια!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved