Ο Πογιάτος είναι μια «ζαριά» και τα... ντόρτια είναι πιθανά

Ο Πογιάτος είναι μια «ζαριά» και τα... ντόρτια είναι πιθανά

Τα θετικά που μπορεί να έχει η πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος από τον Παναθηναϊκό δεν μπορούν να «καλύψουν» τα μεγάλα ρίσκα που περιέχει η κίνηση της διοίκησης.

Ναι μεν όλοι γνώριζαν πως ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Γιώργος Δώνης δεν είχαν την καλή σχέση του πρόσφατου παρελθόντος, από την άλλη, όμως, κανείς δεν περίμενε πως θα «σκάσει» τόσο ξαφνικά η πρόθεση της διοίκησης να φύγει ο Έλληνας προπονητής. Ένας άνθρωπος  που είχε φτιάξει το όνομά του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που είχε καταγράψει σημαντικές επιτυχίες και μακριά από τη χώρα μας (σπάνιο για συμπατριώτη μας προπονητή) και που δεν είχε επί της ουσίας ανάγκη να βάλει στο βιογραφικό του το ότι δούλεψε στον Παναθηναϊκό, αλλά είχε την επιθυμία να το κάνει. Ήταν προσωπική θέληση του Γιώργου Δώνη να κάτσει στον πάγκο της ομάδας με την οποία κατέκτησε τίτλους και έφτασε στους «4» του Champions League σαν προπονητής, της ομάδας που δεν έχει κρύψει πως υποστηρίζει έτσι κι αλλιώς και της ομάδας που ο ίδιος ήθελε να επαναφέρει στο παλιό, λαμπρό και ένδοξο, στάτους της σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. Ενδεχομένως στην πιο δύσκολη της ιστορίας της.

Ο Γιώργος Δώνης από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα, παρουσίασε έργο στον Παναθηναϊκό αναμφίβολα. Αν έκανε λάθη; Σαφώς. Ποιος δεν κάνει; Μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα και όσοι έχουν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο δεν κάνουν λάθη. Όλοι οι υπόλοιποι που δουλεύουν, όποιο κι αν είναι το αντικείμενό τους και όσο κορυφαίοι κι αν είναι, θα κάνουν και λάθη. Ο 50χρονος προπονητής κατάφερε να «τρέξει» το πρότζεκτ που ήθελε ο Παναθηναϊκός με μεγάλη επιτυχία, να αναδείξει πράγματι αρκετά ταλέντα από τα «σπλάχνα» της ομάδας και παρά τις αντιξοότητες να παρουσιάσει έναν αξιοπρεπή αλλά και ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό. Είναι, βέβαια, και άνθρωπος που δεν θέλει παρεμβάσεις στο έργο του και σίγουρα γνωρίζει πολύ καλύτερα το ποδόσφαιρο από πολλούς παράγοντες, αν όχι όλους, ειδικότερα της ομάδας του. Ήταν «χτυπήματα» για τον Δώνη οι απώλειες παιδιών που ο ίδιος εξέλιξε και που σκόπευε να καθιερώσει μελλοντικά στην ομάδα (Βαγιαννίδης, Αποστολάκης) αλλά και unfair κάποιες κινήσεις που έγιναν (π.χ. απευθείας κουβέντα διοίκησης – Βαγιαννίδη με υπόσχεση για στάνταρ χρόνο συμμετοχής του παίκτη χωρίς να το ξέρει ο προπονητής).

Το γυαλί, λοιπόν, δεν μπορούσε να… κολλήσει όπως φαίνεται παρότι ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός πήγε να… σβήσει τη φωτιά και συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, με την πανδημία να βάζει με τη σειρά της νέα εμπόδια στον ίδιο, στον Παναθηναϊκό και συνολικά βέβαια στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Δώνης, όμως, θα φύγει είτε άμεσα (δύσκολο στην παρούσα φάση), είτε στο τέλος της σεζόν και ήδη γνωρίζουμε ποιος θα έρθει στη θέση του. Ο 46χρονος Ισπανός προπονητής, Ντάνι Πογιάτος.

Ένας άνθρωπος που ναι μεν έχει «μεγαλώσει» μέσα στον οργανισμό της Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό του δίνει πάρα πολλούς πόντους σε νοοτροπία, γνωριμίες και διασυνδέσεις, αλλά από την άλλη δεν έχει προπονήσει ποτέ επαγγελματική ανδρική ομάδα στην καριέρα του ως τώρα. Όσο θετικό κι αν είναι το γεγονός ότι ο Πογιάτος έχει δίαυλο επικοινωνίας σε όλα τα στρώματα στη «Βασίλισσα» και όσα οφέλη κι αν μπορεί να αποφέρει αυτό στον Παναθηναϊκό (π.χ. πιθανή συνεργασία για τεχνογνωσία, εμπειρίες, ακαδημίες κλπ. ή δανεισμό νεαρών παικτών), δεδομένα υπάρχουν κι αρνητικά που σηκώνουν αρκετή συζήτηση. Ναι, γνωρίζει καλά την ισπανική αγορά αλλά αυτό ο Παναθηναϊκός ήδη το είχε από τον τεχνικό διευθυντή του. Τον Τσάβι Ρόκα.

Την ίδια ώρα, η εμπειρία του Πογιάτος από πάγκο ομάδας στο διαμέτρημα του Παναθηναϊκού είναι μηδενική. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια… ζαριά της διοίκησης του «τριφυλλιού». Ρίχνει τον Ισπανό στα βαθιά και αν… κολυμπήσει, θα βγάλει μαζί του στον «αφρό» όλο τον οργανισμό των «πράσινων». Αν δεν καταφέρει να επιπλεύσει, καλό θα είναι να μην… παρασύρει μαζί του στον βυθό και τον Παναθηναϊκό. Η τελευταία φορά, πάντως, που οι «πράσινοι» είχαν στον πάγκο τους έναν Ισπανό προπονητή, ήταν το λιγότερο «τραυματική». Ας ελπίσουμε ο Πογιάτος να έχει τη σοβαρότητα που δεν είχε ο Φάμπρι και να μην προκύψουν νέες ιστορίες για… λιοντάρια και άλλα τέτοια επικολυρικά με την έλευσή του στο Κορωπί…

Σε κάθε περίπτωση, όταν αποφασίζεις να... ρίξεις τη ζαριά σου - όπως έκανε ο Παναθηναϊκός με την αποπομπή Δώνη και την έλευση Πογιάτος, πρέπει να είσαι προετοιμασμέος για όλα τα ενδεχόμενα. Αν σου «κάτσουν» οι εξάρες, έχει καλώς... Αν, όμως, αναγκαστείς να πεις «πάλι ντόρτια ήφερα», τότε να περιμένεις και τις ανάλογες αντιδράσεις που δεδομένα και δίκαια θα υπάρξουν...


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved