Ευρωλίγκα... απέτυχες

Ευρωλίγκα... απέτυχες

Μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο δεν θα ξαναδούμε για την φετινή αγωνιστική χρονιά και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για όλους εκείνους που αποδείχθηκαν και πάλι κατώτεροι των περιστάσεων.

Η αλήθεια είναι πως όλο το προηγούμενο διάστημα περιμέναμε με μεγάλη αγωνία την χθεσινή ημέρα. Να γίνουμε... σοφότεροι, τόσο μετά την σύσκεψη της Ευρωλίγκας με τις ομάδες, όσο και μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου που είχε προαναγγείλει με ιδιαίτερο στόμφο προ ημερών ο Τζόρντι Μπερτομέου. Τελικά εμείς σοφότεροι δεν γίναμε και για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής το μόνο που πέτυχε ήταν να κάνει μια... τρύπα στο νερό. Τρυπάρα με το συμπάθειο.

Σοφότεροι, λοιπόν, δεν γίναμε. Και δεν γίναμε γιατί ότι ειπώθηκε ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Κανένα νορμάλ μυαλό δεν θα περίμενα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Από την μία το ξεκάθαρο "ΟΧΙ" των παικτών της διοργάνωσης (οι οποίοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν το παραμικρό όσο αναφορά την υγεία τους -και καλά έκαναν- έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει πολλά περισσότερα απ όσα έδωσαν) και από την άλλη η... ανυπαρξία των διοικούντων. Ο Τζόρντι Μπερτομέου το μόνο που κατέστησε σαφές στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ήταν το ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πλάνο για την επόμενη ημέρα. Και φυσικά για να μην γελιόμαστε δεν υπήρξε και το παραμικρό πλάνο για την συνέχιση της σεζόν. Ταπεινής μας άποψη είναι πως ο κόμπος έφτασε στο... χτένι (χρονικά) για προσωπικούς λόγους του Τζόρντι Μπερτομέου. Και όχι γιατί #mexritelous κάποιοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία

Παρένθεση. Επειδή είπαμε #mexritelous. Είναι πραγματικά αστεία η επιμονή όλων εκείνων στον Ολυμπιακό να ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό και το τι κάνει ο Γιαννακόπουλος. Παίκτες πάνε στο ΟΑΚΑ, παίκτες φεύγουν από το ΟΑΚΑ, τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας αναλύονται και όλοι ασχολούνται με το "Τριφύλλι". Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Παρά μόνο το ότι έχουν ήδη "κλείσει" Σλούκας, Καλάθης, Ντιλέινι, Γκιλ και πάει λέγοντας... Και μιλάμε για την ομάδα η οποία είχε "φάει" Ban, μείωση στα οικονομικά της για μεταγραφές, παίκτες να φεύγουν τρέχοντας μεσούσης της περιόδου και παράλληλα να μιλάμε για την ομάδα που έχει γράψει ιστορία. Η πρώτη ομάδα της Ευρωλίγκας που συμμετείχε στην διοργάνωση και στο εγχώριο πρωτάθλημά της αγωνίζεται στην Α2. Κλείνει η παρένθεση.

Είπε αυτά που οι άλλοι φοβόντουσαν να πουν

Την ίδια ώρα έγινε μεγάλη κουβέντα για την στάση του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προσωπικά κατά την διάρκεια της σύσκεψης. Και δικαίως. Για μία ακόμα φορά οι "πράσινοι" δια μέσω του ισχυρού ανδρός τους έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν όλες οι ομάδες. Βγήκαν μπροστά, μίλησαν έξω από τα δόντια, χωρίς να έχουν να φοβηθούν τίποτα. Η Ευρωλίγκα αποφάσισε το τέλος έχοντας εξασφαλίσει τα πάντα για τους παίκτες και τους χορηγούς... Αλλά ξέχασε τις ομάδες. Και μην μπερδεύεστε. Ευρωλίγκα δεν είναι ο Μπερτομέου. Ευρωλίγκα είναι οι ίδιες οι ομάδες. Η Ευρωλίγκα θα συνεχιστεί χωρίς τον Μπερτομέου. Δεν θα συνεχιστεί όμως χωρίς τον Παναθηναϊκό, την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα. Ο Γιαννακόπουλος μίλησε για την ομάδα του και για τα δικαιώματα όλων των υπόλοιπων ομάδων, οι οποίες για κάποιο λόγο προτίμησαν να σιωπήσουν. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Χιλιοπαιγμένο. Όταν ο Παναθηναϊκός αδικείται πάντα θα μιλάει, πάντα θα αντιτίθεται και ο Γιαννακόπουλος πάντα θα βγαίνει μπροστά. Τελεία και παύλα. Νόμος. Αρέσει δεν αρέσει. Που... δεν αρέσει.

Αντί επιλόγου...

Η Ευρωλίγκα απέτυχε. Παταγωδώς. Απέτυχε να προστατέψει το ίδιο της το προϊόν και απέτυχε να εξασφαλίσει τα... αυτονόητα για την επόμενη χρονιά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Τζόρντι Μπερτομέου μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι στο καναβάτσο. Γιατί στην σύσκεψη κάποιοι μπορεί να μην μίλησαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν "βλέπουν", δεν σκέφτονται, δεν αναλύουν και δεν... διαβλέπουν το μέλλον. Και κάτι τελευταίο... Μην το πάρετε σαν απειλή αυτό που είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την διοργάνωση, αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες και δεν δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν είναι απειλή. Είναι πραγματικότητα.

ΥΓ: Στις 3/6 ναι... Τότε θα γίνουμε σοφότεροι!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved