Θα λέμε στα παιδιά μας για τον Παναθηναϊκό του Κυράστα

Θα λέμε στα παιδιά μας για τον Παναθηναϊκό του Κυράστα

Μεγάλωσε μια γενιά Παναθηναϊκών που από τα πολύ ψηλά βρέθηκε, και βρίσκεται ακόμα, στα… πατώματα και πέρασε στη σφαίρα του μύθου χωρίς καν να πάρει τίτλο.

Ημέρα μνήμης για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο η σημερινή. Κι αν κάποιοι, ακόμα και τώρα εν μέσω κορονοϊού, έχουν όρεξη για φάρσες, οι άνθρωποι που αγαπούν το τριφύλλι δύσκολα έχουν όρεξη για αστεία από την Πρωταπριλιά του 2004 κι έπειτα. Τότε ήταν που έφυγε ο Γιάννης Κυράστας, σε ηλικία μόλις 52 ετών, από μια σπάνια νόσο που του κόστισε τη ζωή.

Άνθρωποι που τον έζησαν πολύ καλύτερα από εμάς, μιλούν σήμερα στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» και αποκαλύπτουν ιστορίες με τεράστιο ενδιαφέρον από την πορεία του Γιάννη Κυράστα τόσο στα γήπεδα όσο και στους πάγκους. Όταν έχουν μιλήσει οι Δημήτρης Σαραβάκος, Στράτος Αποστολάκης και Γιώργος Καραγκούνης, περιττεύουν τα σχόλια από τον οποιονδήποτε από εμάς.

Το μόνο που θα πούμε, είναι πως για ανθρώπους της δικής μας ηλικιακής κατηγορίας (30-40), ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα είναι αυτός για τον οποίο… θα λέμε στα παιδιά μας! Όπως οι παλαιότεροι μιλούσαν για τον «Παναθηναϊκό του Ουέμπλεϊ», τον «Παναθηναϊκό του Σαραβάκου τη δεκαετία του ‘80» και κάποιοι λίγο μεγαλύτεροι από εμάς για την ομάδα του 1996 – που ευτυχώς την προλάβαμε λίγο σαν πιτσιρίκια και έχουμε αναμνήσεις – έτσι για μια ολόκληρη γενιά ο «Παναθηναϊκός του Κυράστα» είναι  σημείο αναφοράς.

Είναι η ομάδα που μας «χόρτασε» ΚΑΛΟ ποδόσφαιρο. Σωστό, επιθετικό, ποδόσφαιρο κυριαρχίας που αρμόζει  σε μια ομάδα διεκδικήτρια τίτλων όπως είναι βάση DNA ο Παναθηναϊκός. Είναι η ομάδα που «έσπασε» την κατάρα των χαμένων ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, που είχε «στοιχειώσει»  κόσμο και κοσμάκη. Είναι η ομάδα που άξιζε όσο καμία  άλλη να πάρει ένα πρωτάθλημα που της στερήθηκε με κάθε τρόπο, αθέμιτο – κυρίως – και θεμιτό από τους αντιπάλους που την… έτρεμαν.

Είναι η ομάδα που ψηφίστηκε ως η κορυφαία της χρονιάς το 2000, χωρίς να κατακτήσει τίτλο. Είναι η ομάδα, πάνω στην οποία «χτίστηκε» - στην ουσία συνεχίστηκε να χτίζεται αφού το 2001 κάθισε ξανά στον πάγκο της ομάδας ο Γιάννης Κυράστας – ο Παναθηναϊκός των μεγάλων ευρωπαϊκών επιτυχιών στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Είναι η ομάδα που αποτέλεσε τη «μαγιά» για την εθνική ομάδα του 2004 όπως πολλοί ομολογούν,  που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με κάποιες προσθήκες παικτών που ήδη είχαν φύγει για το εξωτερικό.

Είναι η ομάδα, για την οποία θα λέμε στα παιδιά μας…

ΥΓ. Όπως αναφέραμε, αξίζει να αγοράσετε τη σημερινή συλλεκτική ΠΡΑΣΙΝΗ που φιλοξενεί ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Γιάννη Κυράστα. Τόσο στον ποδοσφαιράνθρωπο Γιάννη Κυράστα,  όσο κυρίως στον άνθρωπο. Με στοιχεία που δείχνουν την καθαρότητα του χαρακτήρα του.

ΥΓ2. «Αυτή η κούπα να φτάσει στ’ άστρα, για τον Γιάννη τον Κυράστα»… Ένα σύνθημα – απόδειξη πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ξεχνάει…

ΥΓ3. Αν δεν έχετε τι να δείτε τώρα που πρέπει να μένετε σπίτι (ελπίζουμε να πειθαρχείτε όλοι), υπάρχου πάρα πολλά βίντεο εκείνου του «μαγικού» Παναθηναϊκού στο youtube. Θα απολαύσετε ποδόσφαιρο. Άλλωστε, τόσο καλό από ελληνική ομάδα, από τότε έχουμε να δούμε…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved