Τώρα κάποιοι ανακάλυψαν το μπάσκετ...

Τώρα κάποιοι ανακάλυψαν το μπάσκετ...

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη χώρα που κάποιοι συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τον κόσμο με τον μανδύα του... αντικειμενικού.

Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που περνάνε τον κόσμο, μονίμως για μαλάκα. Μόνο αυτοί ξέρουν το μπάσκετ και το αγαπάνε. Εσχάτως και… ποδοσφαιρικοί, βγαλμένοι από τα χρόνια της παράγκας. Τα χρόνια της χολέρας. Αυτή που ελπίζουν να επιβάλλουν και στο μπάσκετ. Περαστικά, εκ των προτέρων. Προκαταβολικά που λένε. Αυτοί λοιπόν, σήμερα έχουν… αγαπήσει τόσο το μπάσκετ, το αγκαλιάζουν τόσο σφικτά που σε λίγο θα το σκάσουν! Άξαφνα γράφουν το ένα σχόλιο μετά το άλλο, με την ίδια σκέψη και λογική (σύμπτωση-σύμπτωση) που αν τα διαβάσεις, θα νομίζεις ότι τα έγραψε ο ίδιος άνθρωπος. Ε, ο ίδιος τα έγραψε… Ποδοσφαιρικός.

Σήμερα λοιπόν, όλοι αυτοί γράφουν για την ομορφιά του αθλήματος, το ρεσιτάλ διαιτησίας του Λαμόνικα και των άλλων δύο, την ένταση, το πάθος, το σασπένς… Κι όλα αυτά επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έριξε 20 στον Ολυμπιακό, όπως θα ήταν το φυσιολογικό από την εικόνα και τη δυναμική των δύο ομάδων, την υπευθυνότητα των διοικήσεων τους, το ρόστερ, τον προπονητή κλπ. Ο Παναθηναϊκός χθες είτε επειδή υποτίμησε τον Ολυμπιακό, είτε επειδή οι παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει σε… αυτό το ΟΑΚΑ χάζεψαν κι αυτοί με την ατμόσφαιρα, είτε επειδή δεν μπήκαν τα σουτ του Φριντέτ, είτε επειδή σε κάποια σημεία ο Πιτίνο… τζόγαρε με το κοουτσάρισμα του παίρνοντας ρίσκα, είτε, είτε είτε, είτε, πολύ απλά δεν έκανε το φυσιολογικό και έδωσε το δικαίωμα σε μια υποδεέστερη ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη. Και όλο αυτό όλοι αυτοί οι… ημιυπαίθριοι τύποι το έχουν μεταφράσει σε μπασκετάρα κλπ. Μαζί και τη διαιτησία των τριών που ήταν κι αυτή βγαλμένη από το… ποδόσφαιρο.

Αν ο Παπαγιάννης δεν είχε βάλει το σουτάκι, ο Ολυμπιακός θα είχε φύγει πιθανότατα νικητής από το ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια. Σωστά; Σωστά. Τότε που οι βολές ήταν 13-27 υπέρ των παικτών του Κεμζούρα, που έριχναν το ξύλο και των γονέων στην άμυνα (λογικό για μια χειρότερη ομάδα), ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς πίσω στο σκορ και στην επίθεση ακόμη και το βασικό τεσσάρι τους (Πρίντεζης) αναλωνόταν σε σουτάκια από μέση απόσταση.

Αυτά γιατί σε λίγο θα νομίζουμε ότι βλέπαμε άλλο ματς… Για 40’ οι διαιτητές σφύριζαν όχι απλά με διαφορετικά κριτήρια στις δύο ρακέτες αλλά έστελναν τον Ολυμπιακό χάριν γούστου στις βολές και τον Παναθηναϊκό με αίτηση. Η τεράστια ωστόσο διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων και ο Ράις κράτησαν το ματς στα ίσα και εν συνεχεία στην παράταση, επέβαλλαν το φυσιολογικό. Να νικήσει δηλαδή ο Παναθηναϊκός… Δεν θέλετε προφανώς να σας πούμε τι θα είχε συμβεί αν το 13-27 ήταν 27-13… Ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει το ματς ευκολάκι από την κανονική διάρκεια και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα πρόβαρε το νέο του μπλουζάκι…

Αλλά είπαμε. Παράγκα-Ευρωλίγκα ένα τσιγάρο δρόμος. Αυτό που κάποιοι έκαναν… θέμα για να συνεχίσουν να χτυπάνε τον εφιάλτη τους! Φιλάκια και σε αυτούς…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved