Ραγισμένος «πράσινος»… καθρέφτης

Ραγισμένος «πράσινος»… καθρέφτης

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια ακόμα βραδιά που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων και στέκεται στο τι φταίει και στην πολύ δύσκολη συνέχεια

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι του «τριφυλλιού» απέναντι στην Μπασκόνια στην Βιτόρια δεν έκανε κανέναν σοφότερο. Για μια ακόμα εκτός έδρας βραδιά, άπαντες έμειναν στο ίδιο έργο θεατές, μιας και πάλι οι παίκτες των «πράσινων» αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έπαιζαν το… κεφάλι τους, αλλά και οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως φιλί της… ζωής, οι πρώτοι έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο και οι δεύτεροι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να επαναλάβουν την προ 48 ωρών εμφάνιση του ΟΑΚΑ, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μια μέτρια αλλά ουσιαστική εμφάνιση, η οποία ήταν αρκετή για την επικράτηση απέναντι στους Καταλανούς και θα ήταν αρκετή για την νίκη απέναντι στους Βάσκους.

Και το χειρότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε και πάλι στο παρκέ τις γνωστές του… παιδικές ασθένειες. Ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να είχε προετοιμάσει και αυτή την φορά το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, οι παίκτες του όμως πάτησαν παρκέ με το μυαλό αλλού. Ο Παναθηναϊκός με το «καλησπέρα» έμεινε πίσω στο σκορ, ο Σενγκέλια έκανε ότι ήθελε την άμυνα της ομάδας του «τριφυλλιού» και η Ελληνική ομάδα δέχθηκε 20 πόντους στο δεκάλεπτο έχοντας σκοράρει μόνο 12. Και αν στο σημείο εκείνο το πρόβλημα ήταν η παραγωγή στην συνέχεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Στην δεύτερη περίοδο οι του Παναθηναϊκού δέχθηκαν 24 πόντους και στην τρίτη περίοδο 29, με την διαφορά να εκτινάσσεται στους 18 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του, εκμεταλλευόμενος την πνευματική χαλάρωση των αντιπάλων του, αλλά και τον «δολοφονικό» ένστικτο του Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος με 33 πόντους λίγο έλειψε να πάρει την νίκη μόνος του. Ολομόναχος. Αυτό όμως στο μπάσκετ του 2018 δεν γίνεται… Μπορεί να γινόταν την δεκαετία του 80 και του 90, σήμερα όμως δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται να έχεις σχεδόν 10 ριμπάουντ λιγότερα, αλλά και να μην… υπάρχεις δημιουργικά. Οι Βάσκοι είχαν 17 ασίστ, ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις 9. Χαρακτηριστικό του προβλήματος πως πρώτος στην σχετική λίστα ήταν ο Βουγιούκας με 3, ενώ 3 είχαν μαζί Καλάθης και Λεκαβίτσιους.

Χωρίς «νηφάλιο» μυαλό

Και μιας και η κουβέντα περί των δύο play maker της ομάδας, όταν αυτοί οι δύο είναι σε… άλλο γήπεδο δεν μπορείς να κερδίσεις. Όσο και αν τα βάζει όλα ο Λάνγκφορντ, όσο και αν ο Παππάς είναι πιο ώριμος από ποτέ, όσο και αν ο Βουγιούκας είναι άριστος στον ρόλο του. Χωρίς έναν άνθρωπο να μπορεί να «οδηγήσει» την ομάδα, χωρίς ένα «νηφάλιο» μυαλό να κερδίσεις δεν μπορείς.

Ο Παναθηναϊκός οφείελει να αλλάξει άμεσα πολλά στο παιχνίδι του. Ο Τσάβι Πασκουάλ πρέπει να βρει άκρη με την κατάσταση του Νικ Καλάθη, ο οποίος δεν βρίσκεται σε καθόλου καλό φεγγάρι. Και το δικαιούται. Δεν γίνεται να παίζει συνέχεια στα… κόκκινα και δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να… εξαρτάται κάθε βράδυ από την κατάσταση του Νικ. Στο «3», Λοτζέσκι και Παπαπέτρου πρέπει να βγουν μπροστά για να δώσουν λύσεις…

Ήρθε η ώρα όπου οι πρωταγωνιστές οφείλουν να κάτσουν μπροστά στον καθρέφτη και να κοιταχτούν και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ο Παναθηναϊκός με 10 λεπτά μπάσκετ λίγο έλειψε να επιστρέψει από το -18 και να έκανε μια ανατροπή που θα έμενε στην ιστορία. Με ενάμιση παίκτη, μέσα σε 10 λεπτά… Αυτό τα λέει όλα.
Την άλλη εβδομάδα στην Ρωσία δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved