Αποκλεισμός και Κλάους: Η αλήθεια έχει δύο όψεις

Αποκλεισμός και Κλάους: Η αλήθεια έχει δύο όψεις

Ο Νίκος Τοσκίτσης γράφει για τοπν αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ και για το θέμα που έχει προκύψει με τον Κλάους Αθανασιάδη

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά στην Θεσσαλονίκη πρέπει να βρίσκουμε αφορμές για να χωριζόμαστε σε στρατόπεδα με αποτέλεσμα να δημιουργούμε πάντα κάποιο πρόβλημα. Από την μία διχασμός για τον αποκλεισμό από την άλλη διχασμός για τον.... φταίχτη και τον Στέφανος Αθανασιαδη.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ απο τον Άγιαξ κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ για τον αποκλεισμό αφού προσπάθησαν, τα έδωσαν όλα και χάσανε στις λεπτομέρειες. Μίλησε στο τέλος η κλάση των ποδοσφαιριστών του Αίαντα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μάλιστα άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια. Μπορεί πολλά να γράφονται και να λέγονται αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει για παράδειγμα έναν Κλάασεν ούτε και θα αποκτήσει ποτέ. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει αξία 15 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε όλο τον ΠΑΟΚ με 12 εκατομμύρια. Άλλα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ αξίζει ο γκολκίπερ του Άίαντα και όλο το ρόστερ των Ολλανδών έχει τριπλάσια αξία από αυτό των ασπρόμαυρων. Όταν λοιπόν κάποια στιγμή φτάσει ο Δικέφαλος,να διαθέτει παίκτες με έστω και την μισή αξία από τους παίκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, τότε θα μπορούμε να ζητάμε ευθύνες. Κι όμως ο ΠΑΟΚ έχασε στις λεπτομέρειες!

Ευθύνη λοιπόν και μάλιστα μεγάλη, έχουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου όχι γιατί δεν απέκλεισαν τον Άγιαξ αλλά γιατί δεν έχουν φέρει ακόμα δύο παίκτες που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ,. Το σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς χρειάζεται έναν μεσοεπιθετικό ηγέτη που να μπορεί να παίζει και σε πολλές θέσεις όπως ήταν ο Ματέους που χάθηκε ή όπως ήταν ο Λούκας και ο Μακ αλλά και έναν σέντερ φορ με άλλα χαρακτηριστικά από τον Αθανασιάδη για να πλαισιώνει τον Κλάους στην επίθεση αλλά και να αυξήσει τον συναγωνισμό. Αν ήταν ήδη εδώ αυτοί οι δύο παίκτες ο Δικέφαλος θα είχε κάνει τα πάντα ώστε να διεκδικήσει τις ελπίδες του απέναντι στον Άγιαξ αλλά κυρίως θα έμπαινε στο πρωτάθλημα ως φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Κι όμως στον ΠΑΟΚ σήμερα λένε πως αν γίνει μεταγραφή θα γίνει μόνο ενός σέντερ φορ. Η δική μου γνώμη είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερο ανάγκη από ένα παίκτη που θα βοηθήσει να περάσει η μπάλα στον ψηλό σέντερ φορ, που θα μπορεί να παίξει στα άκρα εκεί όπου οι ποιοτικές λύσεις είναι λίγες αλλά και όταν χρειαστεί ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης. Βέβαια εγώ δεν είμαι τεχνικός διευθυντής ούτε προπονητής και είναι πολύ πιθανόν να έχω άδικο.

Από εκεί και πέρα στην κοινωνία του ΠΑΟΚ που της αρέσει να διχάζεται, όλοι έχουν χωριστεί σε Κλάους και αντί Κλάους, είναι η νέα μόδα, αφού του Τζαβέλλα και του Σαλπιγγίδη είναι πλέον ξεπερασμένο. Ο εγωισμός όλων γύρω από τον Δικέφαλο αλλά ακόμα και από αρκετούς απλούς φιλάθλους δεν τους αφήνει να δουν, πως μπορεί το θέμα Αθανασιάδη να έχει δύο όψεις και να έχουν όλοι δίκιο ή και όλοι άδικο. Διότι για μένα άδικο έχουν και αυτοί που τον κατηγορούν και αυτοί που τον υποστηρίζουν.

Δεν χρειάζεται ούτε κράξιμο και μπινελίκια, ούτε,,, γλύψιμο ο Αθανασιάδης. Ο ίδιος πρέπει και θα μπορέσει να διαχειριστεί μία άσχημη βραδιά ή ένα διαρκές ντεφορμάρισμα και όλοι οι υπόλοιποι που τον κατηγορούν να δεχτούν πως αυτός είναι ο Κλάους. Διότι πάντα η πραγματικότητα έχει δύο πλευρές. Ο Αθανασιάδης είναι ένας ΠΑΟΚτσής αλλά και επαγγελματίας. Ο Αθανασιάδης είναι ένας παίκτης που αγαπάει την ομάδα με πάθος και που βρίσκεται πολλά χρόνια στον Δικέφαλο που τα δίνει όλα, αλλά και ένας άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει ο πάτερ... φαμίλιας, όπως θα περίμεναν κάποιοι. Ο Αθανασιάδης είναι ένας επιθετικός που είναι σταθερά πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και που βάζει συνέχεια διψήφιο αριθμό γκολ και από την άλλη είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, όσα θα μπορούσε κάποιος άλλος της αξίας του. Ο Αθανασιάδης περνάει περίοδο φορμαρίσματος και ντεφορμαρίσματος δεν είναι πάντα σταθερός αλλά ως τώρα όποιος σέντερ φορ έχει έρθει δεν αποδείχθηκε καλύτερος του Κλάους. Γιατί λοιπόν απλά να μην δεχτούμε ποιος είναι ο παίκτης αυτός με τα καλά του και τα λιγότερα καλά του και να βγαίνουμε να τον... ξεσκίζουμε ή να τον στηρίζουμε τυφλά προκαλώντας ακόμα περισσότερο όλους αυτούς που τον κατηγορούν;

Επίσης γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάθε φορά περιμένει την ύστατη στιγμή για να φέρει έναν παίκτη στην θέση του με αποτέλεσμα αυτός ή να μην είναι έτοιμος ή να μην είναι η καλύτερη λύση και να πέφτει όλο το βάρος στον Αθανασιάδη, βάρος που μερικές φορές το σηκώνει μερικές φορές όμως είναι αδύνατο να το κάνει λόγω του ότι είναι μόνος;

Και όλοι εμείς γιατί δεν δημιουργούμε τόσο καιρό ένα περιβάλλον τέτοιο ώστε ένας ποδοσφαιριστής που αγαπάει την ομάδα ή που έρχεται για να την αγαπήσει να αισθάνεται στον ΠΑΟΚ από την μία ασφάλεια και αγάπη ακόμα και στα δύσκολα και από την άλλη να είναι συνέχεια σε εγρήγορση και να ξέρει πως υπάρχουν απαιτήσεις που αν δεν τις εκπληρώνει θα δέχεται και τις επιπτώσεις.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved