Για τζετ λαγκ ήταν μια χαρά!

Για τζετ λαγκ ήταν μια χαρά!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για το πρώτο φιλικό επί κινεζικού εδάφους που παρακολούθησε από απόσταση αναπνοής

Ξέρετε αυτά τα φιλικά και γενικά αυτού του τύπου τα ταξίδια μοιάζουν με …νάρκες όταν έχεις μπροστά μια τόσο δύσκολη αφετηρία στις εγχώριες διοργανώσεις. Για να λέμε όμως του στραβού το δίκιο το παιχνίδι κόντρα στους Ζενιάνγκ Λάιονς είχε …ξύλο και ανάγκασε τους «πράσινους» να βάλουν τα κορμιά τους στη μάχη. Σαφώς και δεν μπορείς να κάνεις πενηνταράκια έναν τέτοιο αγώνα, ωστόσο, πάντοτε μπορείς να κρατήσεις κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Ποια είναι αυτά; Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει φάσεις που έχει δουλέψει σε ελάχιστες προπονήσεις με όλους τους παίκτες του παρόντες, πίεσε τη μπάλα στην άμυνα και βρήκε μετά από πολύ καιρό στο παιχνίδι του ασφάλεια στη μεταφορά της χωρίς τον Μήτσο στο παρκέ. Η παρουσία του Νικ Καλάθη είναι καταλυτική και αυτό φαίνεται και από το εσωτερικό διπλό. Αλλαγή στον ρυθμό του αγώνα και στήσιμο της ομάδας όπως επιτάσσεται σε αυτό το επίπεδο.

Για τον Σάσα Πάβλοβιτς τα έχουμε πει από το Καρπενήσι. Μπάσκετ, μπάσκετ, μπάσκετ. Οι βάσεις και οι παραστάσεις του κάνουν μπαμ και βγαίνουν από ένα οπλοστάσιο μπαρουτοκαπνισμένο που έχει δώσει ουκ ολίγες μάχες στο παρελθόν. Θετική παρουσία και του Κούζμιτς που θα έχει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό σε σχέση με τη Σερβία.


Πάμε στο τζετ λαγκ τώρα. Αυτό είχε ονοματεπώνυμο στο πρώτο φιλικό. Ο Τζέιμς Φελντέιν ακόμη και τώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, αν βρίσκεται στο κλειστό της Χανκτζού και σουτάρει καλάθι δεν πρόκειται να βάλει. Είναι από αυτές τις ημέρες που ένας παίκτης …ρίχνει μαύρο και δεν μπορεί να πετύχει με βότσαλο ούτε τη θάλασσα. Ακόμη και στο δίποντο που σκόραρε η μπάλα δεν μπήκε στο πλεκτό αλλά χρεώθηκε αντικανονικό κόψιμο ο Κινέζος παίκτης. Ο Δομινικανός έχει περάσει τρία τζετ λαγκ σε λιγότερο από ένα μήνα καθώς από Ιταλία πήγε Μεξικό, έπειτα Αμερική, μετά Ελλάδα και τώρα στην Κίνα! Στη θέση του θα κοιμόμασταν ανάποδα από το παράθυρο του ξενοδοχείου.

Πάντως, αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές και 50 πόντους να σκόραρε κόντρα στα λιοντάρια της Χανγκτζού ουδόλως θ’ απασχολούσε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο «Σάλε» έκανε πολλές μεμονωμένες παρατηρήσεις στους παίκτες του και δεν πρέπει να κοίταξε ούτε μια φορά το σκορ.

Άλλωστε, από αυτά τα ματς το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να βγάλει κάποια συμπεράσματα και να μη του χαλάσουν οι προπονήσεις. Η αποστολή του Παναθηναϊκού πλέον μαζεύει τα πράγματα της από τη Χανγκτζού, επιστρέφει οδικώς στη Σαγκάη και από εκεί «πετά» για το Μακάου όπου θα δοθεί ο δεύτερος αγώνας επί κινεζικού εδάφους. Άρα και το δικό μας ραντεβού ανανεώνεται και πλέον θα τα πούμε από …Χονγκ Κονγκ μεριά.

ΥΓ: Καλά που έφερε η Ευρωλίγκα δύο «κανονικούς» διαιτητές (Ρότσα, Χιμένεθ) και έτσι έμεινε μόνος του ο Κινέζος ρέφερι να κάνει …σόου. Απόλαυση για τους «έξω», τρέλα για τους «μέσα».

ΥΓ1: Θέλει δουλειά ακόμη το εγχείρημα της Ευρωλίγκας ώστε να αποκτήσει ειδικό βάρος αυτό το tour στην Ασία και να της αποφέρει ουσιαστικά έσοδα.

ΥΓ2: Ο Τζέρεμι Πάργκο έπαιξε τελικά και έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής. Θα την …καπνίζει και από το σπίτι του ο Αμερικανός που αν δε βάλει 50 σ’ ένα ματς δεν θα σταματήσει.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η φλόγα σε φαντασμαγορική τελετή – Συγκίνηση για την ελληνική αποστολή
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η φλόγα σε φαντασμαγορική τελετή – Συγκίνηση για την ελληνική αποστολή
Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Μπότεφ ο Τετέ
Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Μπότεφ ο Τετέ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Η μεγαλύτερη τιμή»!
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Η μεγαλύτερη τιμή»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved