Απαράδεκτα τα σενάρια για το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απαράδεκτα τα σενάρια για το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτα τα σενάρια που θέλουν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να καταργείται, εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών εκφράζει την αγανάκτησή της και επιτίθεται στους «τεχνοκράτες» που την υπέβαλαν, αναφέροντας ότι αγνοούν τον σημαντικό ρόλο που παίζει το πρακτορείο στην προώθηση των εθνικών θεμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρει τα εξής:

«Την αγανάκτησή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την πρόταση κατάργησης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόταση που είναι απαράδεκτη και σαν σκέψη, αφού οι «τεχνοκράτες» που την υπέβαλαν αγνοούν  τον σημαντικότατο ρόλο  επιτελεί το πρακτορείο στην προαγωγή των εθνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η πρόταση υπεβλήθη ως «υπόθεση εργασίας προς εξέταση» - όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται-, από την κοινοπραξία συμβούλων του δημοσίου των Planet-Deloitte στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων - Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου». Και σύμφωνα μ’ αυτήν «η αγορά όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν απαιτεί τη διατήρηση ενός δημόσιου φορέα ειδησεογραφικής ενημέρωσης», υποστηρίζεται δε ότι «η ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι υψηλή ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα θα έπρεπε να αποτελεί την πηγή των εσόδων του».

Η ιδία «υπόθεση εργασίας προς εξέταση», ανοίγει και παράθυρο ιδιωτικοποίησης του πρακτορείου, σημειώνοντας ότι  μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών.

Αναμφίβολα, πρόκειται για πρόταση που πέραν του ότι αγνοεί τους προαναφερόμενους εθνικούς λόγους, στερείται κάθε επιστημονικής και αντικειμενικής διερεύνησης των αναγκών της αγοράς. Χωρίς το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα περιφερειακά ΜΜΕ και τα διάφορα σάιτς και μπλογκς. Και αυτό αποδεικνύεται από την ειδησεογραφική ένδεια που παρουσιάζουν όταν δεν λειτουργεί το πρακτορείο.

Προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς παράγοντες που παρήγγειλαν αυτή τη μελέτη, ότι τυχόν αποδοχή αυτής της σφαγιαστικής και αντιδημοσιογραφικής πρότασης θα βρει αντιμέτωπο ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.



Ατρόμητος: Ανακοίνωσε την απόκτηση Μουτουσαμί
Ατρόμητος: Ανακοίνωσε την απόκτηση Μουτουσαμί
Ξέχασαν το τυχερό δελτίο πάνω στο ψυγείο μία εβδομάδα - Δεν ήξεραν ότι κέρδισαν 13.000.000 δολάρια
Ξέχασαν το τυχερό δελτίο πάνω στο ψυγείο μία εβδομάδα - Δεν ήξεραν ότι κέρδισαν 13.000.000 δολάρια
EuroBasket 2025: Κορυφαίος τεχνικός ο Αταμάν
EuroBasket 2025: Κορυφαίος τεχνικός ο Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σύνδεσμος της Μελβούρνης υποδέχτηκε την αποστολή στην Αυστραλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σύνδεσμος της Μελβούρνης υποδέχτηκε την αποστολή στην Αυστραλία
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved