Οι αντίπαλοι του Γιαννιώτη στα 10χλμ. στους Ολυμπιακούς
Με τον αγώνα 10χλμ. των ανδρών ολοκληρώθηκε σήμερα στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας το προολυμπιακό μίτινγκ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, απ΄όπου προέκυψαν οι τελευταίοι 15 αθλητές που θα αγωνιστούν τον Αύγουστο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Νικητής αναδειχθηκεο Κινέζος Λιτζούν Ζου, ακολουθούμενος από τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιχερτ και τον Ιβάν Εντερίκα Οτσόα από τον Ισημερινό, ενώ ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι, “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, τερμάτισε πέμπτος και θα είναι παρών στη Βραζιλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Προκρίθηκαν επίσης οι Εβγκένι Ντράτσεφ (Ρωσία), Ρίτσαρντ Νάγκι (Σλοβακία), Τζάροντ Πουρτ (Αυστραλία), Γιασουνάρι Χιράι (Ιαπωνία), Τσαντ Χο (Ν.Αφρική), Βέντσισλαβ Αϊντάρσκι (Βουλγαρία), Μαρκ Παπ (Ουγγαρία), Έρβιν Μαλντονάντο (Βενεζουέλα), Κέιν Ράι Φράνσις Ράντφορντ (Νέα Ζηλανδία), Βιτάλι Χουντιάκοφ (Καζακστάν) και Μαρουάν Αχμέντ Ελαμραουί (Αίγυπτος).
Στο Ρίο θα βρίσκεται βεβαίως για τον αποχαιρετιστήριο αγώνα της καριέρας του και ο Σπύρος Γιαννιώτης, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από πέρυσι χάρη στην τρίτη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από το Καζάν έχουν “τσεκάρει” επίσης το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και οι Τζόρνταν Γουιλιμόβσκι (ΗΠΑ), Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία), Σον Ράιαν (ΗΠΑ), Τζακ Μπέρνελ (Μεγάλη Βρετανία), Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία), Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία), Ρίτσαρντ Γουέινμπεργκερ (Καναδάς), Άλαν Ντο Κάρμο (Βραζιλία) και Φεντερίκο Βανέλι (Ιταλία).