Ρίο 2016: Το... αποτυχημένο success story του Μουντιάλ 2014 (photos)
SHARE

Ρίο 2016: Το... αποτυχημένο success story του Μουντιάλ 2014 (photos)

Σχεδόν έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο οι αναφορές από τη Βραζιλία κάνουν λόγο για νερά τόσο βρώμικα που οι ασθένειες θα χτυπήσουν κόκκινο, την ώρα που οι διοργανωτές ανακοινώνουν την πρόσληψη 85.000 (!) ανθρώπων ασφαλείας!

Οι εργάτες που δούλεψαν για να υλοποιηθούν τα έργα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία θρήνησαν τον θάνατο τουλάχιστον 25 συναδέλφων τους. Γειτονιές ολόκληρες άδειασαν σε μια νύχτα με παιδιά να εξαφανίζονται για πάντα από το πρόσωπο της γης, αδέσποτα σκυλιά να εκτελούνται μαζικά και την κυβέρνηση της Βραζιλίας να αποφεύγει τα πυρά της παγκόσμιας κατακραυγής προμοτάροντας τις όμορφες γειτονιές της χώρας, το εσωτερικό των σταδίων και τους ελάχιστους καθαρούς δρόμους γύρω από τα γήπεδα που μια ημέρα πριν τα γυρίσματα είχαν αίματα από τις πτώσεις εργατών.

99% πιθανότητα να νοσήσεις!

Δυο χρόνια αργότερα, σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα δηλαδή, η Ντίλμα Ρούσεφ αναμένεται να δει το success story του Μουντιάλ 2014 να παίρνει σάρκα και οστά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η διασημότερη πόλη της Βραζιλίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το σκηνικό δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Για την ακρίβεια, τα πράγματα έχουν γίνει σαφώς χειρότερα. Οι αθλητές που θα πάνε στο Ρίο για τη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού αναμένεται να κινούνται με βάρκες σε κανάλια βαλτωμένα από περιττώματα ανθρώπων και λοιπών ζωντανών. Τόσο βαλτωμένα που οι ασθένειες χτυπάνε κόκκινο!

Επειδή τα νούμερα μιλάνε καλύτερα, το 99% των αθλητών κινδυνεύει να αρρωστήσει αν καταναλώσει ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΝΕΡΟ. Ο λόγος που συμβαίνεια αυτό είναι επειδή οι περισσότεροι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο δεν είναι συνηθισμένοι στο να πίνουν το συγκεκριμένο νερό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει μάθει σε τέτοιες συνθήκες.

Φαβέλες: Οι... τρομοκράτες της Βραζιλίας

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία για τους διοργανωτές που αναμένεται να δαπανήσουν ένα υπέρογκο ποσό προκειμένου να προσλάβουν 85.000 ανθρώπους που θα αναλάβουν τη φύλαξη των έργων και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Αν αυτό το νούμερο από μόνο του δεν σας λέει κάτι, αρκεί να σας πούμε πως είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που χρειάστηκε το Λονδίνο για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, έχοντας μάλιστα σαφώς μεγαλύτερο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης από ότι η Βραζιλία.

Στην πραγματικότητα όμως, ενώ στο Λονδίνο ο μεγάλος φόβος είναι οι τρομοκράτες, στη Βραζιλία η «τρομοκρατία» που θέλει να... φυτέψει στους πολίτες η κυβέρνηση ακούει στο όνομα «φτωχογειτονιές». Δηλαδή οι φαβέλες, εκεί όπου οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για ένα κομμάτι ψωμί ή για γάλα και πίνουν νερό ποτισμένο με περιττώματα.

Το απόλυτο success story...

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Προσοχή! Δηλητηριώδες ψάρι εισβάλει στις ελληνικές θάλασσες (photos+video)
Προσοχή! Δηλητηριώδες ψάρι εισβάλει στις ελληνικές θάλασσες (photos+video)
Κύπρος: ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ διεκδικούν το κύπελλο
Κύπρος: ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ διεκδικούν το κύπελλο
Νέος αθλητικός διευθυντής της Ρόμα ο Τότι
Νέος αθλητικός διευθυντής της Ρόμα ο Τότι
Είπε «αντίο» στην Τεχεράνη ο Τσάβι
Είπε «αντίο» στην Τεχεράνη ο Τσάβι