Σότσι 2014: Δύο αναβολές, μία απόσυρση
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έπληξαν το Σότσι ανάγκασαν τους διοργανωτές να αναβάλουν δύο αγωνίσματα των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Συγκεκριμένα, σήμερα (18/02, 12.30) προγραμματίστηκε να γίνει το δίαθλο δεκαπέντε χιλιομέτρων μαζικής εκκίνησης Ανδρών, που είχε αρχικά οριστεί για χθες (17/02) αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πίστα. Το ίδιο συνέβη και με το snowboard cross της χιονοσανίδας Ανδρών, αγώνισμα που θα ξεκινήσει στις 08.30, ώρα Ελλάδας.
Παράλληλα, ο Άκσελ Λουντ Σβίνταλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το σλάλομ και το γιγαντιαίο σλάλομ, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος. «Η φυσική κατάστασή του δεν βρίσκεται στο 100%, επομένως η καλύτερη ιδέα για αυτόν είναι να πάει σπίτι του και να προετοιμαστεί για το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας της χώρας του. Ο 31χρονος Σουηδός έχει κατακτήσει στην πλούσια καριέρα του, μεταξύ άλλων, τρία Ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ, ασημένιο στην κατάβαση και χάλκινο στο γιγαντιαίο σλάλομ, από το Βανκούβερ), ενώ με την επικράτησή του στην κατάβαση το 2013 έγινε ο πρώτος στο αλπικό σκι που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε τέσσερα διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.