Από Μάρτη καλοκαίρι - Θερμή εισβολή απ' την Κυριακή!

Από Μάρτη καλοκαίρι - Θερμή εισβολή απ' την Κυριακή!

Ζέστη από την τελευταία μέρα του Μαρτίου και για την επόμενη εβδομάδα - Μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας.  

Ανοιξιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο διάστημα καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη που θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας με την κορύφωση να αναμένεται το τρίημερο Κυριακή 31/03 - Τρίτη 02/04.

Χρησιμοποιώντας την απόκλιση της θερμοκρασίας στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), επίπεδο που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση τον αερίων μαζών, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω γράφημα, όπου εστιάζουμε στην περιοχή μας, παρατήρουμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας 01/04 οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη για αφρικανική σκόνη

Σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει για το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης:

«ΦΥΓΕ ΕΣΥ - ΕΛΑ ΕΣΥ

Το πρώτο κύμα αφρικανικής σκόνης μας αποχαιρετά και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το δεύτερο το οποίο δείχνει κάπως ηπιότερο, εκτός και αν στην πορεία το μετανιώσει κι ενισχυθεί.

Δείτε την προσομοίωση από το μετεωρολογικό μας μοντέλο.

Με άγριες διαθέσεις μας ήρθε η Άνοιξη...».

 

Ο καιρός το Σάββατο

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις αναμένεται να είνια ο καιρός το Σάββατο 30 Μαρτίου με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και τους ανέμους να πνέουν 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά, το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Newsbomb.gr



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή τίτλου στο 90ο λεπτό και «φωτιά» στην κορυφή!
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή τίτλου στο 90ο λεπτό και «φωτιά» στην κορυφή!
Αμφίβολος ο Μπόλντγουιν για το Game 3
Αμφίβολος ο Μπόλντγουιν για το Game 3
Final Four Basketball Champions League: Λύγισε στο τέλος το Περιστέρι από τη Μούρθια
Final Four Basketball Champions League: Λύγισε στο τέλος το Περιστέρι από τη Μούρθια
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved