Έρχονται βροχές και καταιγίδες: Πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία, πόσο θα διαρκέσει

Έρχονται βροχές και καταιγίδες: Πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία, πόσο θα διαρκέσει

Αστάθεια του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπουν τα προγνωνστικά δεδομένα για τις επόμενες ώρες.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Η νέα κακοκαιρία που θα διαδεχθεί την Άριελ, αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ να εκδηλωθεί από τη Δευτέρα σε δυτικές και βόρειες περιοχές με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι βροχές σε ορισμένες περιοχές σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα από την ΕΜΥ, αναμένεται να διαρκέσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία «Άριελ» αφήνει πίσω της ένα ασταθές σκηνικό, με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ήπιος με εξαίρεση λίγες συννεφιές.

«Όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα έρχεται νέα επιδείνωση από την Ιταλία, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας».

Το πέρασμα αυτό της κακοκαιρίας «θα είναι σχετικά σύντομο, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σάκης Αρναούτογλου: Αστάθειες με πιθανότητα βροχών

Για αστάθεια στον καιρό κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως προβλέπει:

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά το πρώτο μισό της μέρας καθώς αναμένονται σημαντικές βροχές. Η θερμοκρασία στους 15-16 βαθμούς στα κεντρικά, 18 στα δυτικά και στους 15 στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα θα υπάρχει «άνοιξε-κλείσε» του καιρού με βροχές ξανά στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη από τα δυτικά θα υπάρχουν νέα σύννεφα με ροή προς τα ανατολικά. Βροχές αναμένονται και στην Πιερία. Η θερμοκρασία θα είναι στους 15-16 στα κεντρικά, στους 10 με 14 στα βόρεια και στους 17 στα νότια.

Την Τετάρτη θα έχουμε ξανά πυκνά σύννεφα στα δυτικά με άστατο καιρό. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα βόρεια και στα νότια θα «σκαρφαλώσει» στους 19.

Ο καιρός την Κυριακή (4/12)

Την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ παροδικές βροχοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4-5 και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 και τοπικά 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεις 2-3 και τοπικά στα ανατολικά 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Ο καιρός της Δευτέρας (5/12)

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τρίτης (6/12)

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Τετάρτη (7/12)


Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



Ο καιρός της Πέμπτης (8/12)

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός της Παρασκευής (9/12)

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved