Άρση lockdown: Τα επόμενα ανοίγματα και το τέλος του SMS - Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Άρση lockdown: Τα επόμενα ανοίγματα και το τέλος του SMS - Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Η πολύμηνη παραμονή μας σε καθεστώς lockdown φτάνει σιγά - σιγά στο τέλος της. Με σταθερά και προσεκτικά βήματα η κοινωνία ανοίγει και πάλι, με τους πολίτες να επιστρέφουν - πάντα με περιορισμούς και μέτρα - σε μία κανονικότητα. Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα ήταν το πρώτο βήμα προς την χαλάρωση και μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει ανοίξει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και η επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι οι δυο βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στην παρούσα φάση, ενώ παράλληλα η προσοχή παραμένει στραμμένη και στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Στο κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν πως μπορεί οι επιδημιολογικοί δείκτες να παρουσιάζουν βελτίωση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει χαλάρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα του Πάσχα ο ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι παρουσιάζουν μικρή μείωση, πέφτοντας κάτω από τους 800 στους 797. Θετικά νέα προκύπτουν κι από τις εισαγωγές στην Αττική, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΣΚΑΪ από τις 500 της Μεγάλης Εβδομάδας έχουμε φτάσει στις 400.

«Φως» στο τούνελ της πανδημίας οι εμβολιασμοί

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες είναι 2.146, ενώ 134 ώρες έχασαν τη ζωή τους, με τους θανάτους μέσα στον Μάιο να φτάνουν τους 206.

Πότε ανοίγουν σχολεία, τουρισμός και μετακινήσεις

Η επιχείρηση «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» βρίσκεται σε εξέλιξη και το άνοιγμα της εστίασης ήταν ένα κρας τεστ για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και την άρση μιας σειράς περιορισμών.

Μετά την απελευθέρωση της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, ακολουθούν τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα, με τελικό στόχο το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα η εστίαση μετά από 6 μήνες

Χθες καφετέριες και εστιατόρια ανέβασαν ρολά, μετά το πολύμηνο «λουκέτο» και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινάει πλέον από τις 23:00 το βράδυ, σειρά - σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση των περιορισμών - έχουν τα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved