Lockdown: Τα νέα μέτρα για Πάσχα, εστίαση και μετακινήσεις - Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Lockdown: Τα νέα μέτρα για Πάσχα, εστίαση και μετακινήσεις - Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Lockdown: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα. Τι θα ισχύει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, τι είπε για τις μετακινήσεις και το άνοιγμα εστίασης και μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Στην περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που θα ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και στο σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, των μετακινήσεων και τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας προχώρησε ο κ. Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναλύοντας για ακόμα μια εβδομάδα πως κατανέμονται οι περιφέρειες με βάση το επίπεδο επιτήρησης. Εξήγησε, δηλαδή, το ποιες είναι στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες όχι, ανακοινώνοντας τις μεταβολές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

«Το Πάσχα και φέτος θα είναι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ανέφερε τα μέτρα, ξεκινώντας από αυτά που θα ισχύουν για τις εκκλησίες.

Αναλυτικά:

Για τις ακολουθίες Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα ισχύει το ένα άτομο ανά 25τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν. Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία γίνεται ένα άτομο ανά 10τ.μ. με τήρηση κανόνων υγιεινής.Υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς εντός κι εκτός Ναών. Υποχρεωτικά τα τεστ για ιερείς και προσωπικό Ναών.Περιφορά επιταφίων στον προαύλιο χώρο, προσκύνημα εκτός του Ναού με τήρηση μέτρων.Τι αλλάζει στο ωράριο κυκλοφορίας

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αρχίζει στις 22:00 το βράδυ και από τη Δευτέρα του Πάσχα στις 23:00 το Βράδυ.

Για την ημέρα του Πάσχα, ανέφερε πως επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι δυο οικογενειών ως εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και ως 12 άτομα σε ανοικτό χώρο.

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

Σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις ανέφερε πως ως τις 10 Μαΐου απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις. Θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Στην Αττική απαγορεύεται και η μετακίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού όπως ανέφερε.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων και έκανε σαφές ότι δεν πρέπει κανείς να επιχειρήσει να παρακάμψει τα μέτρα με «τρικ», δηλώνοντας δηλαδή τόπο εργασίας στο χωριό ή σε περιοχή της περιφέρειας, για να επιστρέψει στη συνέχεια στη μόνιμη κατοικία με το Ε1, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό και θα επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα.

Παράλληλα, έκανε σαφές πως δεν επιτρέπεται ούτε η μετακίνηση για αγροτικές εργασίες και συγκομιδή αγροτικών προϊόντων από ιδιώτες με επίδειξη του Ε9 για το επιμαχο διάστημα.

Ακολούθως, ανακοίνωσε τις επιτροπόμενες υπερτοπικές μετακινήσεις.

Αναλυτικά:

Από και προς την εργασία με τα απαραίτητα έγγραφα όπως μέχρι τώραΜετακίνηση προς δημόσια δομή υγείας και με έγγραφο από τη δομή.Εφάπαξ μετάβαση σε τόπο μόνιμης κατοικίαςΜετάβαση σε κηδεία με την επίδειξη ληξιαρχικής πράξης θανάτου και άδειας ταφής.Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή σε διάσταση για την επικοινωνία με τέκνα, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων.Ανοίγουν mall, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου με τα γνωστά μέτρα προφύλαξης και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και τη διενέργεια self-test για τους εργαζόμενους.

Επίσης, ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 24 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν τα mall, εκπτωτικά χωριά και τα κέντρα αισθητικής, ενώ ανέφερε πως και στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη επιτρέπεται πλέον η μέθοδος click in shop.

Τι ανοίγει 24 Απριλίου και τι 3 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved