Ανάσταση Χριστού, Ανάσταση ψυχών
SHARE

Ανάσταση Χριστού, Ανάσταση ψυχών

Πάσχα. Η κορυφαία εορτή του ορθόδοξου χριστιανισμού που συμβολίζει τη νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου εφαλτήριο για την αθανασία, για την ελευθερία του Πνεύματος, για την επικράτηση του Φωτός, για την Ανάσταση  του ανθρώπου.

Ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε την τρίτη ημέρα μετά τον θάνατό Του (ως άνθρωπος), βάζοντας ένα τέλος στον αιώνιο θάνατο που ήταν καταδικασμένος ο άνθρωπος. Με τη σταυρική Του θυσία ο Κύριος πλήρωσε με το Άγιό Του αίμα για τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων που θα πιστέψουν σ’ Αυτόν και θα Του ζητήσουν να τους συγχωρέσει..  Ο Χριστός, με την ανάστασή Του, έγινε ο πρωτότοκος εκ των νεκρών (Κολοσσαείς, α΄:18) και ή απαρχή των κεκοιμημένων (Α΄Κορινθίους, ιε΄:20). Στην ανάσταση του Κυρίου μας, στηρίζεται ολόκληρη η χριστιανική πίστη επειδή αποτελεί την απόδειξη ότι ο Κύριος ήταν αναμάρτητος. Αν είχε  αμαρτία ο θάνατος θα είχε εξουσία επάνω Του και ο Πατέρας Θεός δεν θα μπορούσε να Τον αναστήσει μιας και ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος.

Ο απόστολος Παύλος μας προτρέπει δια Πνεύματος Αγίου:   «Καθαρίσθητε λοιπόν από της παλαιάς ζύμης, διά να ήσθε νέον φύραμα, καθώς είσθε άζυμοι. Διότι το πάσχα ημών εθυσιάσθη υπέρ ημών, ο Χριστός ώστε ας εορτάζωμεν ουχί με ζύμην παλαιάν, ουδέ με ζύμην κακίας και πονηρίας, αλλά με άζυμα ειλικρινείας και αληθείας» (Α΄Κορινθίους, ε΄:7,8).
Ο αμνός του Θεού που σήκωσε την αμαρτία όλου του κόσμου είναι ο Υιός Του, ο Ιησούς Χριστός. Πάνω στο σταυρό του Γολγοθά έχυσε το Άγιο αίμα Του ‘εις άφεσιν αμαρτιών’.
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη διάβαση από το θάνατο στη ζωή, και κατ' επέκταση την ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης. Σημαίνει και ενισχύει την ελπίδα για την ανθρώπινη Θέωση, καθώς μέσω της Ανάστασης αποκτά άλλο νόημα η Ζωή και ο Θάνατος. Ο Χριστός άνοιξε τις πύλες του Άδη, αναστήθηκε και μαζί Του ανέστησε τον άνθρωπο. Νίκησε το Θάνατο και τη φθορά της φύσης τη μετάλλαξε σε αφθαρσία. Μέσω της θυσίας Του, μας έδειξε το δρόμο για την αθανασία, για την ελευθερία του Πνεύματος.
Δεν υπάρχει πλέον αφανισμός της υπάρξεως, γιατί ο Λόγος του Χριστού είναι το άσβεστο Φως που φωτίζει τους αγώνες των ανθρώπων για Ελευθερία και δικαιοσύνη.
Η ταπείνωση του Κυρίου, δεν ήταν υποταγή στην εξουσία, αλλά η υπέρταση Θυσία για την Αλήθεια και το Δίκαιο.
Ο Κύριός μας είναι Κύριος της ζωής και του θανάτου. Επομένως,  ό,τι και να είμαστε, όσο και η αδυναμία και η αμαρτία και οι κάθε είδους ψυχικές αδυναμίες να μάς ταλαιπωρούν και κάποτε να μάς κυριεύουν, μπορούμε, εφόσον θέλουμε, να λυτρωθούμε!
«Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν», ψάλλεται το βράδυ της Αναστάσεως στις εκκλησίες όλης της χώρας.
Ας αφήσουμε το Άγιο Φως να γίνει η φλόγα που θα ανάψει στην ηρωική ελληνική ψυχή και θα ορθώσει φραγμό στην κυριαρχία του σκότους. Ας επιτρέψουμε να γίνει ο φάρος που θα λάμψει στις ψυχές μας.
Ας βιώσουμε εν πλήρει συνειδήσει την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Ας επιλέξουμε το δρόμο που Εκείνος βάδισε, ως δρόμο για την αυτεγερσία απέναντι στους προσωπικούς μας δαίμονες, για την ατομική Ανάσταση.
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Έγραψε ιστορία ο 100άρης Τοροσίδης!
Έγραψε ιστορία ο 100άρης Τοροσίδης!
Αναστασιάδης: «Μας ενοχλεί αυτή η ήττα, αλλά θα βρούμε λύση»
Αναστασιάδης: «Μας ενοχλεί αυτή η ήττα, αλλά θα βρούμε λύση»
Σούπερ Σβέρεφ, τσάκισε τον Τζόκοβιτς! (video)
Σούπερ Σβέρεφ, τσάκισε τον Τζόκοβιτς! (video)
Pre League: Άνετες νίκες για τα φαβορί
Pre League: Άνετες νίκες για τα φαβορί


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies