Το Παναθηναϊκό Κίνημα στον εκλογικό «στίβο» (video)

Το Παναθηναϊκό Κίνημα στον εκλογικό «στίβο» (video)

Διαβάστε στο Onsports πως και γιατί το Παναθηναϊκό Κίνημα διεκδικεί τον Δήμο της Αθήνας στις αυριανές (18/05) αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μια ιδέα που υπήρχε αρκετό καιρό στο μυαλό ανθρώπων που ασχολούνταν και υπηρετούσαν τον Παναθηναϊκό, υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2012. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι είχαν την επιλογή να ψηφίσουν το «Παναθηναϊκό Κίνημα», χωρίς μάλιστα να υπάρχει ψηφοδέλτιο.

Όποιος ήθελε να ψηφίσει το κόμμα έγραφε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ο δικαστικός αντιπρόσωπος έβαζε μία σφραγίδα για να θεωρείται έγκυρο. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το Παναθηναϊκό Κίνημα αύξησε ραγδαία τα ποσοστά του, ανεβαίνοντας από τις 31 ψήφους που είχε στις εκλογές του Μαΐου σε 12.439 ψήφους καθώς πλέον υπήρξε και ψηφοδέλτιο.

Στο διάστημα που ακολούθησε, το Παναθηναϊκό Κίνημα ανέπτυξε αρκετή δράση έτσι ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο. Ζητήματα που αφορούν τους «πράσινους» και χρειάζονταν πολιτική βούληση για να επιλυθούν, αναδείχθηκαν μέσα από τη δράση και την τοποθέτηση του ΠΑΝ.ΚΙ. στη διετία που πέρασε από την ίδρυση ως και την απόφαση να διεκδικηθεί ο Δήμος Αθηναίων στις εκλογές του 2014.

Όσο για την πολιτική του ταυτότητα, το Παναθηναϊκό Κίνημα σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του, είναι «… ένα κοινωνικό κίνημα, με αφετηρία τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, που στηρίζεται στις τάξεις των φιλάθλων του αλλά στοχεύει ν’ αγκαλιάσει ολόκληρη την κοινωνία». Τέλος, οι βασικές πεποιθήσεις του Κινήματος, είναι η Εθνική Ανεξαρτησία, η Δωρεάν Παιδεία και η κατασκευή γηπέδου στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό!

Άνθρωποι με γνώσεις στην αυτοδιοίκηση

Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Κινήματος είναι ο Θεόδωρος Μαραγκουδάκης, ενώ ως ιδρυτής αναφέρεται ο Γιώργος Μπέτσικας. Ο άνθρωπος που διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων στις Δημοτικές Εκλογές, είναι ο Νίκος Αβραμίδης. Πρωταθλητής Ελλάδας στην ξιφασκία στο παρελθόν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Φυσικής Αγωγής και με τεράστια πείρα στον τομέα της αυτοδιοίκησης καθώς από το 2002 ως το 2010 ήταν εκλεγμένος στο πλευρό των Δημάρχων, Ντόρας Μπακογιάννη και Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΝ.ΚΙ., Εξελέγη το 2002 πρώτος σύμβουλος στο πρώτο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2002-2006. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη τρίτος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας και υπήρξε υπεύθυνος σχολικής μέριμνας του Δήμου (2006-2007). Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αθηναίων την περίοδο 2007-2010. Τώρα, στοχεύει στην εκλογή του ως Δήμαρχος, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης.

Με «σημαία» τη Λεωφόρο και τον σύλλογο

Βασική αρχή του Παναθηναϊκού Κινήματος και κεντρικό του σύνθημα σε αυτές τις εκλογές, δεν είναι άλλο από το θέμα του γηπέδου του «τριφυλλιού». Η Λεωφόρος είναι κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και οι υποψήφιοι του Κινήματος έχουν στηρίξει πολλά πάνω στην κεντρική τους θέση για κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί που βρίσκεται σήμερα το «Απόστολος Νικολαΐδης». Το ΠΑΝ.ΚΙ. μάλιστα έχει παρουσιάσει και το πλάνο του για την κατασκευή της νέας έδρας του Παναθηναϊκού, με τους ανθρώπους που έχουν εκπονήσει το σχέδιο να είναι στο ψηφοδέλτιο.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, το Παναθηναϊκό Κίνημα δημοσιοποίησε το πρόγραμμά του για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, στις αρχές Απριλίου. Όπως είναι φυσικό, ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του Κινήματος είναι αυτό του γηπέδου του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα αναλύονται και οι τέσσερις άξονες στους οποίους θα κινηθεί το ΠΑΝ.ΚΙ. σε περίπτωση που εκλεγεί, έτσι ώστε να κάνει την Αθήνα καλύτερη. Παράλληλα, παρουσιάζονται και προτάσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι άστεγοι, τα ΑμεΑ, ενώ αναπτύσσονται και τα σχέδια δράσης που έχει ο συνδυασμός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Από τα «σπλάχνα» του Παναθηναϊκού

Οι υποψήφιοι του Παναθηναϊκού Κινήματος, είναι άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία από την αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως άνθρωποι που σχετίζονται με κάθε τρόπο με τον Παναθηναϊκό. Παλιοί αθλητές, παλιοί παράγοντες, άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει με τα ιδεώδη του «τριφυλλιού» και απλοί οπαδοί του συλλόγου, απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΝΚΙ για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Η συνέντευξη του Νίκου Αβραμίδη στο Newsbomb.gr

Το βίντεο της υποψηφιότητας του Παναθηναϊκού Κινήματος:

Το Παναθηναϊκό Κίνημα στον εκλογικό «στίβο» (video)



ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved