Ισόβια στον κατηγορούμενο του φόνου Ρουσάκη

Ισόβια στον κατηγορούμενο του φόνου Ρουσάκη

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου Κρήτης αποφάνθηκε πως ο 26χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Γιάννη Ρουσάκη είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε ο «βρασμός ψυχής», ούτε ότι βρισκόταν σε άμυνα και έτσι η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ισόβια κάθειρξή του. Ο 26χρονος ξέσπασε σε κλάματα με την οικογένεια του Γιάννη Ρουσάκη να αντιδρά έντονα κι έναν εκ των παριστάμενων να φωνάζει «να σε σφάξω κι εγώ και μετά να κλαίω», με τη μητέρα του αδικοχαμένου οπαδού του Παναθηναϊκού να είναι παρούσα κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία του γιου της.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο. Μάλιστα η έδρα χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι ο βασικός κατηγορούμενος είχε λευκό ποινικό μητρώο με την εισαγγελέα να τονίζει ότι έγινε «δράση εν είδει συμμορίας». Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν ακόμα 5 χρόνια και 6 μήνες επιπλέον για τις υπόλοιπες πλημμεληματικες πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της συμπλοκής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και απρόκλητης φθοράς. Επιπλέον, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

«Δεν καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και τις απόψεις αυτές περι Αλικαρνασσιωτών, ΟΦΗτζήδων, Παναθηναϊκών... Το πρόβλημά τους ας το έχουν στο σπίτι τους. Αν το βγάζουν έξω από το σπίτι τους, θα υποστούν τις συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας η οποία ήταν ιδιαίτερα «καυστική» στο θέμα τον οπαδικών αντιλήψεων των εμπλεκομένων, με την οικογένεια του θύματος να ξεσπά σε χειροκροτήματα!

Στον 24χρονο ο οποίος αθωώθηκε για την άμεση συνεργεία στην ανθρωποκτονία καθώς και σε άλλα επτά άτομα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, σε έναν 24χρονο η ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών καθώς και πρόστιμο 600 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών επιβλήθηκε στους τρεις φίλους του Γιάννη Ρουσάκη, αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Συντετριμμένος αλλά δικαιωμένος μετά το τέλος της δίκης, ο πατέρας του Γιάννη δήλωσε πως ο γιός του δεν θα γυρίσει πίσω αλλά η απόφαση ήταν αυτή που έπρεπε και τόνισε πως τιμωρήθηκε ο χουλιγκανισμός με την φυλάκιση του δράστη.

Το Δικαστήριο πλέον έχει αποσυρθεί για να πάρει την τελική του απόφαση επί των ποινών.

Πηγή: Cretalive.gr



Παναθηναϊκός: Τέλος ο Λημνιός - Δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ
Παναθηναϊκός: Τέλος ο Λημνιός - Δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ
Αντιπρόεδρος Ντένβερ Νάγκετς: «Ο Βαλαντσιούνας θα είναι παίκτης μας τη νέα σεζόν»
Αντιπρόεδρος Ντένβερ Νάγκετς: «Ο Βαλαντσιούνας θα είναι παίκτης μας τη νέα σεζόν»
Υπέροχη κίνηση από τους Έλληνες διεθνείς: Δίνουν χρήματα του πριμ ανόδου στην οικογένεια Μπάλντοκ
Υπέροχη κίνηση από τους Έλληνες διεθνείς: Δίνουν χρήματα του πριμ ανόδου στην οικογένεια Μπάλντοκ
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved