Σαφάρι... ελέγχων για λαθρεπιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς
Εντατικούς ελέγχους στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς ξεκινούν από σήμερα οι ελεγκτές, που θα επιδιώξουν τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους.
Οι έλεγχοι, σε πρώτη φάση θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό λαθρεπιβίβασης εκτιμάται ότι ξεπερνά το 20%. Τα μέτρα διαχωρίζονται σε άμεσα (εντός του μήνα) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβρη).
Με βάση το σχεδιασμό, από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει διπλασιασμός των ελέγχων σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.
Επίσης, θα ενεργοποιηθούν εθελοντές ελεγκτές, ενώ ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr