Α1 Πόλο, Απόλλων Σμύρνης-Δεληγιάννης: «Η συνοχή των ομάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο»
apollonwaterpolo.gr

Α1 Πόλο, Απόλλων Σμύρνης-Δεληγιάννης: «Η συνοχή των ομάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο»

Το πρωτάθλημα της Α1 Πόλο Ανδρών ξεκινάει το προσεχές Σάββατο 8/10 και ο Απόλλων Σμύρνης αναζητά την υπέρβαση στην 6η του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία, με τον Νίκο Δεληγιάννη να εκφράζει στην πίστη του στο ρόστερ της ομάδας του.

Η ομάδα πόλο του ΓΣ Απόλλωνα Σμύρνης, κάνει ντεμπούτο το προσεχές Σάββατο (8/10, 15:30) στα Χανιά με αντίπαλο τον ΝΟΧ, με τους στόχους της εντός και εκτός συνόρων να είναι υψηλοί έχοντας στον πάγκο της για 3η χρονιά τον προπονητή Νίκο Δεληγιάννη, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του και την πίστη του στις δυνατότητες του συνόλου που έχει δημιουργήσει.

Από το 2014 οπότε και επανιδρύθηκε το τμήμα υδατοσφαίρισης στην Αθήνα κατόπιν υλοποίησης του «ονείρου» της παραδοσιακής στο χώρο του πόλο οικογένειας Αφρουδάκη και την ιστορική άνοδο στην Α1 το καλοκαίρι του 2017 τα βήματα είναι συνεχώς ανοδικά. Η αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» έχει καθιερωθεί στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, κάτι που αποδεικνύεται και από την 4η διαδοχική παρουσία στην Ευρώπη, όπου οι υποχρεώσεις για φέτος ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα (13-16 Οκτωβρίου, 1ος προκριματικός γύρος Euro Cup, Βαρκελώνη)!

Ο περσινός βασικός κορμός διατηρήθηκε και οι πέντε προσθήκες που έγιναν με τους Μπογκντάνοβιτς, Βίτσκοβιτς, Δίπλαρο, Μπραΐμη και Μυρίλο ήταν «στοχευμένες», ώστε οι «κυανόλευκοι» να καταφέρουν παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν, και εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους, το σύγχρονο Σεράφειο κολυμβητήριο από την αρχή της σεζόν να διεκδικήσουν το βήμα παραπάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο κόουτς της «ελαφράς ταξιαρχίας», Νίκος Δεληγιάννης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, www.apollonwaterpolo.gr, εκφράζοντας των ενθουσιασμό όλων για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, τη δική του πίστη στις δυνατότητες των παικτών του και τη σημασία τόσο της συνοχής που έχει από πέρυσι η ομάδα, αλλά και του οικογενειακού κλίματος που χαρακτηρίζει τα «αποδυτήρια».

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τα παιχνίδια. Από την έναρξη της προετοιμασίας στις 29 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο προπόνησης αρκετά απαιτητικό. Τα παιδιά χωρίς τραυματισμούς έφτασαν ως εδώ. Είχαμε κάποιες ελλείψεις στη διάρκεια από διεθνείς παίκτες, στρατευμένους κ.τ.λ., αλλά γενικά είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Με ανυπομονησία περιμένουμε το πρώτο παιχνίδι στα Χανιά, σίγουρα δεν είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση, αλλά ποια ομάδα είναι αυτήν την εποχή;» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ μας και περιμένω να δουλεύει υπέρ μας. Τα παιδιά έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα, έχουν μπει με πολύ ενθουσιασμό στη φετινή χρονιά. Δεν σας κρύβω ότι φαίνεται ήδη να έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που με κάνει αρκετά αισιόδοξο και περιμένω κι εγώ μαζί τους να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι ότι διατηρήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο περυσινός βασικός κορμός, ο Νίκος Δεληγιάννης τόνισε:

«Είναι το πιο σημαντικό νομίζω. Πιστεύω ότι η συνοχή των ομάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Άλλωστε και η Εθνική μας εκεί έχει βασιστεί τα τελευταία χρόνια, στο ότι οι αθλητές ήταν πολλά χρόνια μαζί, αγωνίζονταν και μαζί στον Ολυμπιακό αλλά και στην εθνική, έχοντας κάνει μεγάλη διαδρομή μαζί. Πολλές ομάδες που πέτυχαν μεγάλα πράγματα έχουν κάνει διάρκεια μαζί και πιστεύω πάρα πολύ σε αυτόν τον τρόπο δουλειάς. Επίσης, επειδή δεν είμαι και μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής (σ.σ. χαμόγελο), μπόρεσα να δω και στην πράξη ότι αυτό το γεγονός παίζει ρόλο γιατί τα παιδιά ήταν σαν να ξεκίνησαν από εκεί που τελείωσαν πέρυσι, πράγμα που πέρυσι δεν είχαμε γιατί ξεκινήσαμε με πάρα πολλά νέα πρόσωπα και υπήρχε μεγάλη δυσκολία στο να φέρουμε τα πράγματα σε μια κατάσταση. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και μας κάνει περισσότερο χαρούμενους και αισιόδοξους αυτό το γεγονός»

Ενώ αναφορικά με το αν οι νέοι αθλητές έχουν ενσωματωθεί στο σύνολο, υπογράμμισε:

«Πάντα οι νέοι δυσκολεύονται στην αρχή (σ.σ. χαμόγελο), κυρίως για το πρόγραμμα. Είναι λίγο… σοκαριστικό για τους πιο καινούργιους, αλλά είναι πολύ όμορφο να βλέπω ότι ανταποκρίνονται. Στο υπόλοιπο κομμάτι, τα περυσινά παιδιά έχουν φροντίσει να δεχτούν αμέσως – αμέσως τους καινούργιους αθλητές, να γίνουν μια παρέα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος από το να βλέπω ένα τέτοιο κλίμα στην προπόνηση».



Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved