Ματίας Στάινερ: Η παρ’ ολίγον και η αληθινή τραγωδία της ζωής του (photos+videos)

Ματίας Στάινερ: Η παρ’ ολίγον και η αληθινή τραγωδία της ζωής του (photos+videos)

Ο 29χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης των +105 κ. της άρσης βαρών το 2008, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο, καθώς στη δεύτερη μόλις προσπάθειά του στα 196 κιλά στο αρασέ, η μπάρα του έφυγε από τα χέρια και έπεσε στον αυχένα του. Αυτή όμως η παρ’ oλίγον τραγωδία δεν ήταν τίποτα μπροστά σ' εκείνη που έζησε ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου…

7 Αυγούστου 2012, ώρα 20:45. Δεύτερη προσπάθεια στο αρασέ, στα 196 κιλά. Ο Ματίας Στάινερ προσπαθεί να σηκώσει τα κιλά στον αέρα, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει το βάρος και του πέφτει προς τα πίσω. Η μπάρα τον χτυπάει στο λαιμό, πιέζει τα χέρια και τους ώμους του. Όπως πέφτει στο πλάι απελευθερώνεται από τη μπάρα, αλλά τραυματίζεται στην πλάτη.

Μόλις απεγκλωβίζεται βρίσκεται πεσμένος μπρούμυτα με τους υπεύθυνους ασφαλείας να τρέχουν προς το μέρος του και τους εθελοντές να ανοίγουν ένα πανί μπροστά του ώστε να μην είναι ορατές στο κοινό οι προσπάθειες των υπευθύνων να του προσφέρουν βοήθεια, καθώς όλοι φοβούνται το χειρότερο. Όμως, ο Στάινερ είναι καλά, αν και ζαλισμένος και ύστερα από λίγο σηκώνεται χαιρετά τον κόσμο και αποχωρεί.

Μεταφέρεται στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και εξετάζεται από τους γιατρούς. Ο υπεύθυνος της γερμανικής Ολυμπιακής ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά για την κατάστασή του: «Εχει έναν τραυματισμό στον αυχένα, ενώ διαμαρτύρεται για πόνους στην πλάτη. Τον αποσύραμε από το αγώνισμα για προληπτικούς λόγους και για να αποφευχθούν τυχόν δευτερογενείς βλάβες».

inge

Η σύζυγος του Στάινερ, Ινγκε, τόνισε στους δημοσιογράφους: «Μπόρεσα να μιλήσω μαζί του, είναι καλά αν σκεφτεί κανείς το περιστατικό. Ανησυχώ, όπως είναι λογικό, μια μπάρα βάρους 196 κιλών έπεσε στον αυχένα του. Ο αθλητισμός είναι σημαντικός, αλλά η υγεία είναι πιο σημαντική».

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Στάινερ θα συνεχίσει την καριέρα του ή θα βάλει τέλος σ’ αυτήν, τουλάχιστον όμως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Γερμανό αρσιβαρίστα και την περιπέτειά του που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Ο ίδιος, ωστόσο, έχει επιβιώσει από πραγματικές τραγωδίες.

Όπως αυτή που βίωσε το 2007…

Η 41χρονη Γερμανίδα, Ινγκε Πόσμικ, γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων, είναι η δεύτερη σύζυγος του 29χρονου αρσιβαρίστα. Η πρώτη του σύζυγος, η Σούζαν σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 16 Ιουλίου 2007, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κι ενώ ο Στάινερ πραγματοποιούσε την ολυμπιακή του προετοιμασία.

Ο Στάινερ είναι Αυστριακός γεννημένος στη Βιέννη και διαβητικός από τα 18 του χρόνια. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με την άρση βαρών. Το 2004 η Γερμανίδα Σούζαν τον είδε στην τηλεόραση σε έναν αγώνα του, τον ερωτεύτηκε, βρήκε το email του, τον συνάντησε και λίγο αργότερα παντρεύτηκαν. Ο Στάινερ έκανε το 2005 αίτηση για να αποκτήσει την γερμανική υπηκοότητα και αυτή έγινε δεκτή τον Ιανουάριο του 2008.

Ο θάνατος της Σούζαν σε τροχαίο εξαφάνισε όμως κάθε διάθεσή του για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Στάινερ έχασε κιλά, έπεσε κάτω από την κατηγορία του και όλα έδειχναν ότι θα εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

Όμως, η προτροπή των φίλων και της οικογένειάς του που τον έπεισαν ότι πρέπει να συμμετάσχει και να αγωνιστεί και για τη Σούζαν του έδωσε ξανά κίνητρο.

Στον τελικό των +105 κιλών, ωστόσο, το χρυσό μετάλλιο έδειχνε πως όδευε για το… λαιμό του Εβγκένι Τσιγκίσεφ.

Ο Ρώσος αρσιβαρίστας με 210 κιλά στο αρασέ, είχε προβάδισμα 7 κιλών από τον Στάινερ και με άλλα 250 στο ζετέ, ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 460 κιλά σύνολο. Ο Στάινερ που είχε σηκώσει 203 κιλά στο αρασέ, είχε αποτύχει στα 246 στο ζετέ, είχε σηκώσει τα 248 αλλά στη μία και μοναδική προσπάθεια που του απέμενε έπρεπε να σηκώσει 8 κιλά παραπάνω από το Ρώσο για να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Κάτι που σήμαινε πως η μπάρα έπρεπε να πάει στα 258 κιλά. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, σήκωσε το εξωπραγματικό βάρος και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Μόλις ολοκλήρωσε την χρυσή του προσπάθεια ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και κλάματα μαζί. Εδειξε στον κόσμο το σήμα της Γερμανίας, της οποίας είχε γίνει υπήκοος και με το νόμο οκτώ μήνες πριν. Εσκυψε και φίλησε τις μπάρες και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Είχε κερδίσει για τον εαυτό του και την αδικοχαμένη γυναίκα του και όταν ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το χρυσό του μετάλλιο, κρατούσε στο χέρι του μια φωτογραφία της Σούζαν που την έδειχνε στον κόσμο και τη φιλούσε.

sus

su

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Λονδίνο, μια παρ’ ολίγον τραγωδία έμελε να του χτυπήσει την πόρτα. Κατάφερε να βγει απ’ αυτήν ζωντανός. Και καθώς έχει αποδείξει ήδη μια φορά ότι είναι δυνατός, όλοι πιστεύουν ότι θα ξεπεράσει το σοκ και τον τραυματισμό και στο Ρίο θα δώσει ξανά το παρών. Για να διεκδικήσει αυτό που δεν κατάφερε στο Λονδίνο…

Διαβάστε επίσης:

Παραλίγο τραγωδία με Στάινερ

Ματίας Στάινερ: Η παρ’ ολίγον και η αληθινή τραγωδία της ζωής του (photos+videos)



Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved