ΕΠΣ Λακωνίας: Οι... δέκα άθλοι του Ολυμπιακού Γυθείου, 2-1 την ΑΕ Σπάρτη

ΕΠΣ Λακωνίας: Οι... δέκα άθλοι του Ολυμπιακού Γυθείου, 2-1 την ΑΕ Σπάρτη

Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό Γυθείου επί της ΑΕ Σπάρτη στο μεγάλο ντέρμπι της Λακωνίας με 2-1, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με δέκα παίκτες και να γυρίζουν το ματς στις... καθυστερήσεις.

Οι δύο ομάδες παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου υψηλής ποιότητας, με την Σπάρτη να ανοίγει πρώτη το σκορ, αλλά για μια ακόμη φορά σε κρίσιμο ματς να... μένει στο 0-1 και να γνωρίζει μια ακόμη ανατροπή από αντίπαλο που μένει με παίκτη λιγότερο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν το έβαλαν κάτω, αφού μετά το 0-1 που πέτυχε η Σπάρτη με τον Χαλίλι στο 54ο λεπτό, έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χριστάκου, πίεασαν τους φιλοξενούμενους και γύρισαν το ματς.

Ισοφάρισαν στο 71ο λεπτό με τον Ντάνσο και στις καθυστερήσεις κατόρθωσαν να πάρουν και το τρίποντο με υποδειγματικό χτύπημα φάουλ του Τζανετάκου.

Ετσι, μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής, η ΑΕ Σπάρτη βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός Γυθείου, ενώ ο Μολαϊκός με ένα ματς λιγότερο βρίσκεται μόνος πρώτος με 18 βαθμούς.

Θυμηθείτε τη LIVE περιγραφή της αναμέτρησης:

Ξεκαθάρισμα... λογαριασμών για δύο εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου στην ΕΠΣ Λακωνίας. Σέντρα στο παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις στα πρώτα λεπτά.

Ο Ολυμπιακός Γυθείου ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Τρακάκης, Γ. Μπουρελάκο, Πολιτάκο, Καζιάνη, Λ. Μπουρελάκο, Βλάχο, Φωτόπουλο, Χριστάκος, Σουκούλι, Τζανετάκο και Ντάνσο.

Η ΑΕ Σπάρτη παρατάχθηκε στο δημοτικό στάδιο Γυθείου με τους: Ρουσιαμάνη, Πρασσά, Γκίτζια, Κόπελα, Πετρόπουλο, Χοτζάϊ, Πολυκρέτη, Σεμερτζίδη, Κορώνη, Τσούκλη και Χαλίλι.

Δυνατό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους, που δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Φωτόπουλο στο 5' και τον Ντάνσο στο 6', αλλά και στις δύο περιπτώσεις η άμυνα της Σπάρτης λειτούργησε σωστά και κράτησε το μηδέν.

Μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού, η ΑΕ Σπάρτη ανέλαβε τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και κατόρθωσε να περάσει στην αντεπίθεση, χάνοντας κλασσική ευκαιρία για το 0-1 με τον Χαλίλι στο 13', μόνο απέναντι σε έναν αμυντικό του Ολυμπιακού να μην καταφέρνει να ανοίξει το σκορ.

Το παιχνίδι διεξάγεται σε ένα κατάμεστο γήπεδο, από οπαδούς και των δύο ομάδων που έχουν δημιουργήσει καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Το σημερινό είναι το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο ο Μίκι Τσίρκοβιτς κάθεται στον πάγκο της ΑΕ Σπάρτη, καθώς το βράδυ αναχωρεί για την Σερβία, λόγω οικογενειακών λόγων.

Η Σπάρτη συνέχισε να ασκεί πίεση στους γηπεδούχους, χάνοντας και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 17ο λεπτό, πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό Τρακάκη, ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση εξουδετέρωσε χτύπημα φάουλ του Σεμερτζίδη.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι είναι καλός, με τις δύο ομάδες να αποφεύγουν τις σκοπιμότητες και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ανακάμψει, απειλώντας τον Ρουσιαμάνη με κεφαλιά του Φωτόπουλου στο 18' και τα... αίματα να ανάβουν στο στάδιο στο 21', όταν ανακόπηκε με υπόδειξη για οσφάιντ ο Ντάνσο, προκαλώντας εντονότατες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με εκατέρωθεν καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, αλλά χωρίς καμία από τις δύο να φτάσει σε αυτό που λέμε κλασσική ευκαιρία για γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, ενώ ο Τσίρκοβιτς προχώρησε και στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στο γήπεδο τον Γκολέμη αντί του Κορώνη στο 43ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να φυλάνε τα... νώτα τους, αφού ήταν εμφανέστατη η βαρύτητα που είχαν δώσει στην αμυντική τους λειτουργία. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, δημιουργώντας καλή ευκαιρία στο 50', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζανετάκου, ο Καζιάνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν κατόρθωσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Σπάρτης.

Γκοοοοολ για τη Σπάρτη στο 54ο λεπτό 0-1

Εξαιρετικός συνδυασμός ανάμεσα στον Γκολέμη, που έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση της Σπάρτης και τον Χαλίλι, πλασέ του τελευταίου και προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους.

Για μια ακόμη φορά η Σπάρτη δείχνει αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας, χτυπώντας την κατάλληλη στιγμή, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο.

Μετά το 0-1 η ΑΕ Σπάρτη αποκτά και αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Χριστάκου στο 58ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη, λόγω διαμαρτυριών που ήταν εντονότατες.

Προηγήθηκε σκληρό μαρκάρισμα του Χριστάκου σε αντίπαλο της Σπάρτης. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια με αποτέλεσμα να προκύψει ολιγόλεπτη διακοπή στο παιχνίδι από το διαιτητή Βασιλάκο.

Γκοοοοολ για τον Ολυμπιακό Γυθείου στο 71ο λεπτό 1-1

Ο Ντάνσο σκοράρει και φέρνει το παιχνίδι στο 1-1, για τον Ολυμπιακό Γυθείου εκμεταλλευόμενος αδράνεια της άμυνας της Σπάρτης και αξιοποιώντας υποδειγματική ασίστ του Τζανετάκου στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μεγάλο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να μην το βάζουν κάτω και να επιστρέφουν στο ματς, ακόμα και με δέκα παίκτες...

Οσο το ματς πλησιάζει προς το φινάλε του, τόσο οι δύο ομάδες εμφανίζονται αρκετά πιο «κουμπωμένες» προκειμένου να μην δεχτούν, παρά να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Η απόλυτη ανατροπή για τον Ολυμπιακό Γυθείου, 2-1 στο 90'...

Απίστευτη εξέλιξη στο ντέρμπι, με τον Τζανετάκο να εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ στο 90' και να στέλνει τη μπάλα στο γάμα του Ρουσιαμάνη, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο...

Τελικό αποτέλεσμα στο Γύθειο, Ολυμπιακός - ΑΕ Σπάρτη 2-1.

Πηγή: Dokari.gr



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved