Μεταγραφές που θα δίνουν λάμψη στην φανέλα και δεν θα παίρνουν για τον Ολυμπιακό

Μεταγραφές που θα δίνουν λάμψη στην φανέλα και δεν θα παίρνουν για τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Πουλιάσης γράφει στο Onsports για το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, τους παίκτες που αξίζουν να μείνουν και αυτούς που έδειξαν πως δεν μπορούν να σταθούν στους «ερυθρόλευκους»

Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μετά από τόσα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη που κανείς παίκτης στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να αισθάνεται αδικημένος ότι δεν πήρε τις ευκαιρίες που του άξιζαν και δεν έδειξε τα προσόντα του και το αν αξίζει να είναι στην... πρώτη γραμμή του Ολυμπιακού.

Αυτή την στιγμή μόνο δύο παίκτες έχουν την καθολική αποδοχή των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδος και μόνο αυτοί οι δυο μπορούν να πουν ότι δικαιούνται να πάρουν την φανέλα του βασικού στο σπίτι τους. Πρόκειται μόνο για τον Ρομπέρτο και τον Τσόρι Ντομίνγκες!!!!

Οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαιώσει όσους πίστεψαν σε αυτούς είτε γιατί πραγματικά δεν κάνουν για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω κακής ψυχολογίας που δεν  επιτρέπει να δείξουν το ταλέντο τους, είτε γιατί δεν μπόρεσαν να πείσουν τον Μίτσελ και τον Περέιρα ότι αξίζουν κάποια παραπάνω προσοχή και μόνο δύο-τρείς μπορούν να πουν ότι πραγματικά αδικήθηκαν...

Οι υπεύθυνοι των μεταγραφών και οι περίφημοι «σκάουτερ» πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες αυτόφωτους οι οποίοι θα δώσουν περαιτέρω λάμψη στην φανέλα της πειραϊκής ομάδος και όχι παίκτες ετερόφωτους που παίρνουν λάμψη από την φανέλα του Ολυμπιακού και απλώς χρησιμοποιούν την πειραϊκή ομάδα για ένα σκαλί παραπάνω στην καριέρα τους.

Οι κύριοι-κύριοι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι η φανέλα του βασικού παίκτη του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά για να την δίνουν στον οποιονδήποτε μέτριο ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει τα προσόντα για κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα η ομάδα να χάνει ευρωπαϊκές διακρίσεις κάθε χρόνο στις λεπτομέρειες, όπως έγινε και φέτος όπου ενώ νίκησε την Ατλέτικο και την Γιουβέντους πήγε και έχασε από την Μάλμε με τραγικά λάθη στην άμυνα, ενώ το ίδιο έγινε και με την Ντίνπρο, με αποτέλεσμα να γκρεμίζεται μια προσπάθεια η οποία θα είχε πετύχει αν υπήρχαν δύο-τρείς ακόμα έμπειροι ποδοσφαιριστές και όχι κάποια… ταλεντάκια ή κάποιοι άλλοι που δεν έχουν τα προσόντα για μεγάλα πράγματα.

Με τέτοια λάθη πάει χαμένη και η προσπάθεια της διοίκησης, από ασήμαντες λεπτομέρειες και για να δώσω ένα απλό παράδειγμα αν π.χ. είχες μόνο έναν παίκτη σαν το Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, θα ήταν ακόμη ο Ολυμπιακός στα ευρωπαϊκά σαλόνια…

Όσον αφορά τους δύο προπονητές όσο καλός και συμπαθής ήταν ο Μίτσελ... η συναίνεση του στην μεταγραφική αφαίμαξη του καλοκαιριού ήταν απαράδεκτη, ενώ ο Περέιρα παρά το ότι στην αρχή όλοι ήταν ευχαριστημένοι για τον ερχομό του αυτήν την στιγμή επικρατεί προβληματισμός και για τα ξεσπάσματα του που δεν αρμόζουν στο ήρεμο και πράο στυλ που είχαν στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μπάγιεβιτς, ο Μίτσελ και ο Βαλβέρδε... αλλά αναγκαστικά και σωστά ίσως η διοίκηση θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει αυτός την προετοιμασία της ομάδας, να επιλέξει αυτός τις μεταγραφές και να φτιάξει το δικό του αγωνιστικό στυλ καθώς τώρα μου θυμίζει έναν μεγάλο σεφ... ο οποίος προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας και δεν μπορεί να εφαρμόσει την δική του φιλοσοφία με αυτούς τους παίκτες.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός χρειάζεται σχεδόν μια ενδεκάδα μεταγραφών για να μπορέσει να φτιάξει την ομάδα που θέλουν οι οπαδοί του, οι οποίοι πλέον έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις και δεν συμβιβάζονται με μέτριους ποδοσφαιριστές.

Να δώσω μερικά παραδείγματα... Ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον ένα σέντερ φορ που να του προσφέρει το εύκολο γκολ, δεν έχει κεντρικούς αμυντικούς που να του προσφέρουν εμπιστοσύνη και ότι δεν θα κάνουν την μια γκάφα μετά την άλλη, δεν έχει πλάγιους χαφ δεξιά και αριστερά, δεν έχει κάποιον ηγέτη που να πάρει όλη την ομάδα στην πλάτη του και με εξαίρεση τον Μανιάτη δεν έχει και τα αμυντικά χαφ που θα σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όπως είπα και στην αρχή στο άρθρο μου το αστέρι αυτή την στιγμή της ομάδος είναι ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο και ακολουθεί ο Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος όμως δείχνει πολύ βαρύς και με όχι καλή φυσική κατάσταση και πρέπει ο Περέιρα και το ιατρικό επιτελείο της ομάδος να δημιουργήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας για αυτόν ώστε να φτάσει το άριστα στην απόδοση του και όχι απλώς να προσφέρει αναλαμπές από το σπουδαίο ταλέντο του...

Φυσικά υπάρχει και ο Μήτρογλου αλλά και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βρουν τρόπο να ξαναγίνει ο ίδιος παίκτης που ήταν πριν φύγει για την Αγγλία, καθώς αυτήν τη στιγμή έχει χάσει το 50% της ικανότητας του.

Όλοι οι υπόλοιποι για μένα είτε ανήκουν στην κατηγορία που δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό είτε είναι ελπιδοφόρα ταλέντα με αναλαμπές και εκλάμψεις σαν τα δεκάδες ταλέντα που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό...

Υ.Γ.: Τα υπόλοιπα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να μείνουν και να προσφέρουν στην ομάδα όχι με τα λόγια αλλά με έργα ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Περέιρα που πρέπει να καταλάβει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να είναι πρότυπο και φωτεινό παράδειγμα και στην δουλειά του αλλά και σαν προσωπικότητα... και φυσικά όσο λιγότεροι «Ολυμπιακάρες» κοντά στην ομάδα τόσο το καλύτερο...



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved