Κόπα Άφρικα: Αποδόσεις «φωτιά» για Σενεγάλη, Μπενίν, Νιγηρία και Νότια Αφρική

Κόπα Άφρικα: Αποδόσεις «φωτιά» για Σενεγάλη, Μπενίν, Νιγηρία και Νότια Αφρική

Γεμάτη εκπλήξεις ήταν η φάση των ομίλων στο απολαυστικό Κύπελλο Εθνών Αφρικής! 

Αρχικά είδα το Μπενίν να συνεχίζει στη διοργάνωση, χωρίς να έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα ματς μέχρι τώρα και τη Νιγηρία να αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει, κάνοντας την ανατροπή στην… ανατροπή κόντρα στο Καμερούν. Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος του Μοχάμεντ Σαλάχ αποχαιρέτησε πρόωρα το Κόπα Άφρικα, μετά την ήττα της διοργανώτριας από τη Νότια Αφρική, ενώ η Σενεγάλη βελτίωσε αρκετά την αγωνιστική της εικόνα και κατόρθωσε να επικρατήσει της Ουγκάντας με ένα γκολ. 

Αναμετρήσεις «φωτιά»

Το Μπενίν, λοιπόν, έχοντας σημειώσει μόνο ισοπαλίες σε όλους τους προηγούμενες αγώνες, πέρασε τελικά στους «8» μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, απέναντι στο άτυχο Μαρόκο. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά στην ιστορία του Κόπα Άφρικα που το Μπενίν καταφέρνει να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης! Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο γνώριμος στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, Μόιζε Αντιλέχου του Λεβαδειακού, ο οποίος έβαλε μπροστά το Μπενίν στο 53ο λεπτό. Το Μαρόκο, ωστόσο, έφτασε στην ισοφάριση με τον Ελ Νεσιρί στο 76ο λεπτό και η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, όπως επίσης και η παράταση, με αποτέλεσμα το Μπενίν να φτάσει σε μια ιστορική πρόκριση, χάρη στην αποκαρδιωτική αστοχία των Μαροκινών παιχτών στα πέναλτι. 

Και κάπως έτσι, η μεγάλη έκπληξη της φάσης των «16» θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής τη Σενεγάλη, η οποία μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί τον τίτλο του «φαβορί» με τις εμφανίσεις της. Σύμφωνα, πάντως με τα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, η ομάδα του Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού είναι η επικρατέστερη, τόσο για να κερδίσει το ματς με το Μπενίν, όσο και για να σηκώσει το τρόπαιο του Κόπα Άφρικα, με την Αλγερία και τη Νιγηρία να ακολουθούν σε… απόστασή αναπνοής. Αξίζει, επίσης, να αναφέρω ότι παρακολουθώντας την εντυπωσιακή νίκη των παιχτών του Γκέρνοτ Ρορ επί του-παραδοσιακά- δυνατού Καμερούν με 3-2, έχω αρχίσει να πιστεύω πως η Νιγηρία θα είναι μία από τις ομάδες που θα προκριθούν στους «4» της διοργάνωσης, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νότιας Αφρικής στο δεύτερο προημιτελικό. Αυτήν την εξέλιξη, εξάλλου, μαρτυρούν και οι αποδόσεις στο Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ.

ev 1

Ωστόσο, όλα τα σενάρια είναι πιθανά, αν αναλογιστεί δε κάποιος ότι η διοργανώτρια Αίγυπτος δεν κατάφερε να κάμψει την αδιαπέραστη άμυνα της Νότιας Αφρικής, παρά τις προσπάθειες του «Φαραώ» της Λίβερπουλ να κάνει κάτι θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στο φετινό Κόπα Άφρικα. Η Νιγηρία, πάντως, εμφανίζεται στις αποδόσεις ως η ομάδα που θα κερδίσει την αναμέτρηση με τη Νότια Αφρική και, μάλιστα, στην κανονική διάρκεια των 90 λεπτών και όχι στην παράταση ή στα πέναλτι. 

Πόσα γκολ, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στον πρώτο και στο δεύτερο προημιτελικό τελικό του 32ου Κόπα Άφρικα; Θα απολαύσουμε μόνο ή ζυγό αριθμό τερμάτων; Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο και ποιο μπορεί να είναι το ακριβές σκορ των δύο αναμετρήσεων; Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τελικά οι αγώνες Σενεγάλη-Μπενίν και Νιγηρία-Νότια Αφρική και από το πως θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα στα εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα του Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η συνέχεια της διοργάνωσης θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από τη φάση των «16» και θα ανεβάσει την αδρεναλίνη των φιλάθλων της «στρογγυλής θεάς» στα ύψη. 


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved