Final 8: Στον τελικό με Παπανικολάου και Κάναν ο Ολυμπιακός, λύγισε χωρίς καθοδήγηση ο Παναθηναϊκός

Final 8: Στον τελικό με Παπανικολάου και Κάναν ο Ολυμπιακός, λύγισε χωρίς καθοδήγηση ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 81-65 του Παναθηναϊκού, ο οποίος προηγήθηκε στο ημίχρονο, αλλά κατέρρευσε μετά το 17-0 και δεν αντέδρασε ποτέ. Στον τελικό με το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (Κυριακή, 19:15 με Περιστέρι) επικρατώντας με 81-65 του Παναθηναϊκού, χάρη στο τρομερό της ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, ανάγκασε τους παίκτες του Μπαρτζώκα να εμφανιστούν διστακτικοί στις αποφάσεις τους και άστοχοι από μακριά. Το αποτέλεσμα ήταν να προηγηθεί με 35-40 στο 20λεπτο.

Ωστόσο, μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Ράντονιτς κατέρρευσε. Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 17-0, με τον Μαυροβούνιο να μην κάνει τίποτα για να αλλάξει το μομέντουμ, αλλά ούτε στη συνέχεια μια προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα του.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Σάσα Βεζένκοβ, με 22 πόντους, ενώ είχε και 10 ριμπάουντ, ενώ καταλυτικοί ήταν στο ξέσπασμα του τρίτου δεκαλέπτου οι επίσης διψήφιοι Αϊζάια Κάναν (14π.) και Κώστας Παπανικολάου (15π.).

Από τον Παναθηναϊκό που είχε σε κάκιστη βραδιά τον Ντουέιν Μπέικον (5π. με 0/8 δίποντα και 1/5 τρίποντα), κορυφαίος ήταν ξανά ο Πάρις Λι με 17 πόντους, ενώ από 13 πρόσθεσαν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ντέρικ Ουίλιαμς.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν σκορ έξω από τα 6,75μ. και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 5-6 στο δίλεπτο. Οι «πράσινοι» με καλή άμυνα, πίεση στην μπάλα και εξαιρετική αντιμετώπισε του Φαλ από τον Γκουντάιτις κράτησαν χαμηλά τον Ολυμπιακό μέχρι το 7' και προηγήθηκαν 10-14 με καλάθι του Ουόλτερς. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο ζεστός Βεζένκοφ με προσωπικό σερί 8-0 έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +4, ενώ ο Φαλ πέτυχε το πρώτο του καλάθι κόντρα στον Παπαγιάννη για το 22-19 της πρώτης περιόδου.

Με τους Λι και Παπαγιάννη να καθοδηγούν επιθετικά τους «πράσινους», ήρθε νέα αλλαγή στο προβάδισμα, ενώ το πρώτο εύστοχο καλάθι εντός παιδιάς του Μπέικον έφερε τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά στο +4 (29-33). Σλούκας και Λαρεντζάκης με συνεχόμενα τρίποντα έφεραν ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Ράντονιτς να βγάζει καλές άμυνες και με σερί 0-7 να προηγείται με το μέγιστο μέχρι τότε +5 (35-40).

Ό,τι κι αν είχαμε δει για 20 λεπτά, όμως, πήγε περίπατο στην τρίτη περίοδος, που ήταν κι αυτή που έκρινε τον ημιτελικο. Ο Παναθηναϊκός έμεινε 9 λεπτά (!!!) χωρίς καλάθι εντός παιδιάς, και οι Κάναν και Παπανικολάου με 11 και 6 πόντους, αντίστοιχα, έτρεξαν σερί 17-0 και «τέλειωσαν» το ματς με έναν εξωπραγματικό βομβαρδισμό με 5 τρίποντα. Η ένταση Παπανικολάου και Αγραβάνη δεν άλλαξε το μομέντουμ με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα και να κλείνει την τρίτη περίοδο στο +14 (64-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ντέγιαν Ράντονιτς, που δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να κόψει την αντεπίθεση του Ολυμπιακού νωρίτερα, δεν βρήκε ούτε τον τρόπο να ξαναμπεί η ομάδα του στο ματς και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν άνετα στην πρόκριση στον τελικό, όπου την Κυριακή (19/2, 19:15) θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι.

Δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 64-50, 81-65

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Κάναν 14 (3), Λούντζης, Λαρεντζάκης 6 (2), Πάπας, Φαλ 4, Σλούκας 7 (1), Βεζένκοφ 22 (3), Παπανικολάου 15 (5), Μπόλομποϊ 2, Μπλακ 5, ΜακΚίσικ 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ουόλτερς 4, Λι 17 (2), Παπαγιάννης 13 (1), Μποχωρίδης 2, Ουίλιαμς 13 (3), Αγραβάνης 2, Καλαϊτζάκης Γ. 2, Μπέικον 5 (1), Πονίτκα 6 (1), Γκουντάιτις 1.



Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved