Η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ σε μια ταινία για όλους τους φιλάθλους

Η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ σε μια ταινία για όλους τους φιλάθλους

Από τον Απόστολο Νικολαΐδη στην οικογένεια Γιαννακόπουλου κι από τα πέτρινα γήπεδα και τις αλάνες στις γειτονιές, στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», στα τρόπαια, στην κορυφή: Αυτό είναι το μπασκετικό «Ταξίδι στα Αστέρια» για τον Παναθηναϊκό, όπως το διηγείται η ταινία του Χρήστου Δήμα.

Μια ταινία που παρουσιάζει μέσα από την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, την ιστορία του ίδιου του ελληνικού μπάσκετ, της «πορτοκαλί, σπυριάρας μπάλας» που αγαπήθηκε τόσο από τους Έλληνες φιλάθλους και στους οποίους χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές δόξας και ευτυχίας στα γήπεδα!

Από τον Απόστολο Νικολαΐδη στον Γιώργο Κολοκυθά

Το «Ταξίδι στα Αστέρια» είναι μία ταινία που αποδίδει την εκατόχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού μέσα από, υπό μία έννοια, αυτοτελή κινηματογραφικά «επεισόδια» στον κορμό της. Έτσι, οι θεατές μπορούν να δουν να «ζωνταντεύει» στην οθόνη τους ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών, ο Απόστολος Νικολαΐδης. Ο υπεραθλητής που μεγαλούργησε στις αρχές του 20ού αιώνα εντός των γηπέδων, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές, με τις συμμετοχές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια σειρά από αθλήματα: Ποδόσφαιρο, στίβος, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, ήταν τα πεδία όπου δοξάστηκε, προτού μεταπηδήσει σε διοικητικές θέσεις και «σπρώξει» έτσι τον Παναθηναϊκό, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό σε νέα διάσταση.

Μερικές δεκαετίες αργότερα και αφού οι θεατές της ταινίας δουν πώς οι αθλητές του Παναθηναϊκού ανέπτυξαν αντιστασιακή δράση ενάντια στους Ναζί κατακτητές και με ποιο τρόπο σώθηκαν από τη μανία τους τα τρόπαια του συλλόγου, μία άλλη εμβληματική μορφή της ιστορίας του μπάσκετ στη χώρα μας, εμφανίζεται μπροστά τους. Είναι ο Γιώργος Κολοκυθάς, ο «Νίκος Γκάλης» της εποχής του, που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι και μεγαλούργησε στα γήπεδα, παρασύροντας με το πάθος και την ορμή του όλη την ομάδα.

Picture2

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου ανεβάζει την ομάδα στα αστέρια

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως η χρυσή εποχή του μπασκετικού Παναθηναϊκού ταυτίστηκε με την εποχή που στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Τα αδέρφια Παύλος και Θανάσης, αρχικά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέχεια, δεν οδήγησαν, απλά, τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά έκαναν τα πάντα προκειμένου να καθιερωθεί στην κορυφή και να αποτελέσει την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα όλων των εποχών στον ελληνικό αθλητισμό. Έξι πρωταθλήματα Ευρώπης και αμέτρητους άλλους τίτλους κέρδισε η ομάδα την περίοδο εκείνη και όλα αυτά οι θεατές έχουν την ευκαιρία να τα δουν στην οθόνη τους.

Όμως, η ταινία αυτή, κάνει πολλά περισσότερα από το να θυμίζει τις ένδοξες στιγμές της ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού: Οδηγεί τον θεατή πίσω από τα φώτα και του δείχνει ποιοι ήταν και πώς συμπεριφέρονταν οι άνθρωποι αυτοί, που πάντα πίστευαν στο όραμά τους, αγαπούσαν την ομάδα και ήθελαν περισσότερο από κάθε τι, να τη δουν να πετυχαίνει όλους τους στόχους της. Εργαζόμενοι συστηματικά, με πάθος και πίστη, με αγάπη γι’ αυτό που έκαναν, κατόρθωσαν να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται…

Picture3

Λαμπεροί συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Στο «Ταξίδι στα Αστέρια» συμμετέχει μια πλειάδα ηθοποιών, καταξιωμένων και ταλαντούχων. Ο Δάνης Κατρανίδης υποδύεται τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ενώ ο Θέμης Πάνου τον αδερφό του, Θανάση. Ο Αργύρης Πανταζάρας, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς, ερμηνεύει τον ρόλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ο Γιώργος Γάλλος «μπαίνει» στα καλοραμμένα κοστούμια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στην ταινία βλέπουμε ακόμα τους Γιώργο Γεροντιδάκη, Χρήστο Πλαΐνη, Μάρκο Λεζέ, Βαγγέλη Μουρίκη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκο Αρβανίτη, Τάσο Ιορδανίδη, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλη Αλεξανδρή και Κώστα Αποστολάκη, ενώ σε φιλική συμμετοχή, εμφανίζεται η Ζέτα Μακρυπούλια.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Χρήστου Δήμα, Executive Producer είναι η Βίκυ Λάσκαρη, στην Εκτέλεση Παραγωγής ο Πάνος Παπαχατζής, Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Κώστας Τριανταφύλλου, Μοντάζ η Στέλλα Φιλιπποπούλου, Μουσική ο Νίκος Κυπουργός, Σκηνικά η Κική Πίττα, Κοστούμια η Κατερίνα Ζούρα, Ηχοληψία ο Ντίνος Κίττου, Σχεδιασμός Ήχου ο Νίκος Κωνσταντίνου, Μίξη Ήχου ο Κώστας Φυλακτίδης, Οργάνωση Παραγωγής ο Δημήτρης Γκάνος, Διεύθυνση Παραγωγής ο Γιάννης Καραντάνης και Μακιγιάζ η Δήμητρα Γιατράκου.

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για την μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Picture4

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το 1987, μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα Αστέρια.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, που άλλοτε φέρνουν κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα...



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved