Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι 88-62: Φορτσάτος στον ημιτελικό με... 10 λεπτά άμυνα! (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι 88-62: Φορτσάτος στον ημιτελικό με... 10 λεπτά άμυνα! (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι: Με εξαιρετικό επιθετικό πλουραλισμό, αλλά και άμυνα που «δάγκωνε» στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Όντεντ Κάτας πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με το Λαύριο (6/5).

Έτοιμος για τον πρώτο τίτλο της σεζόν εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στο Περιστέρι. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έφτασε στο θριαμβευτικό 88-62 χωρίς να... φορτσάρει ιδιαίτερα.

Ουσιαστικά έπαιξε άμυνα σε μια περίοδο (την τρίτη) και καθάρισε τη νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό της Πέμπτης (6/5) κόντρα στο Λαύριο, με αξιοσημείωτο επιθετικό πλουραλισμό.

Μήτογλου (15π., 4ρ.) και Παπαγιάννης (12π., 8ρ.) ήταν κυρίαρχοι στις δύο ρακέτες, αλλά κορυφαίος «πράσινος» ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, μετρώντας 8 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 19 λεπτά συμμετοχής. «Διψήφιοι» ήταν και οι Χεζόνια (11π.), Μπέντιλ (11π.) και Ουάιτ (10π.), ενώ ο Μακ είχε 9 πόντους με τρία τρίποντα.

Από το Περιστέρι, που πάλεψε για ένα ημίχρονο, ξεχώρισε ο Μακλίν (16π.), ενώ προς το τέλος του αγώνα «εμφανίστηκε» και ο Πέτεγουεϊ (14π.). 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Όντεντ Κάτας, έχοντας να αντιμετωπίσει την απουσία τριών περιφερειακών (Νέντοβιτς, Μποχωρίδης, Μπρέι) έκανε την έκπληξη με τον Λεωνίδα Κασελάκη στην 5άδα (μαζί με Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη), ο οποίος μάλιστα πέτυχε και το πρώτο καλάθι του αγώνα με τρίποντο. Οι δύο ομάδες ήταν χαλαρές στην άμυνα, αλλά ταυτόχρονα κάπως επιπόλαιες στην επίθεση. Ειδικά το Περιστέρι που έκανε 7 λάθη στο δεκάλεπτο. Κατάφερε ωστόσο να παραμείνει κοντά στο σκορ, με τον Ουάιτ να κλείνει με buzzer beater τρίποντο την περίοδο (23-19)

Πριν από την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Κάτας ζήτησε από τους παίκτες του σκληρύνουν την άμυνά τους και το έκαναν άκρως αποτελεσματικά για 3:30 λεπτά. Διάστημα στο οποίο έτρεξαν ένα σερί 9-0 (12-0 συνολικά από το τέλος της πρώτης περιόδου) με 6 πόντους του Μήτογλου και έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Το Περιστέρι αντέδρασε με ένα επιμέρους 9-2, αλλά με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί για το επόμενο τρίλεπτο στα δύο καλάθια, η διαφορά ξανάπιασε το μέγιστο του πρώτου ημιχρόνου (+13, 43-30). Ο Μακλίν ωστόσο με δύο μεγάλα σουτ έξω από τα 6.75μ. έφτασε τους 13 πόντους στο πρώτο 20λεπτο και έριξε τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (46-40).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Περιστέρι μείωσε στους τέσσερις (46-42) με τον Τζόνσον, αλλά ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του εκ νέου και παρότι δεν ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, κατάφερε στο επόμενο τρίλεπτο να μη δεχθεί καλάθι και με τρίποντα των Ουάιτ και Χεζόνια να ξαναπάει σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (54-42). Παρά το 0-4 του Περιστερίου ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και με εξαιρετική άμυνα σε συνδυασμό με την ευστοχία του στο τρίποντο, έφτασε τη διαφορά στο +19 (65-46) λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο εν τέλει έκλεισε στο 72-50 και το μέγιστο +22, με τρίποντο του Χεζόνια.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Κάτας να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και τη διαφορά να αγγίζει μέχρι και τους 30 πόντους, πριν το παιχνίδι ολοκληρωθεί εν τέλει στο 88-62.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 46-40, 72-50, 88-62.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ GALLERY ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάτας: «Μου άρεσε η αντίδρασή μας, δε θα είναι εύκολο με το Λαύριο»!

Κάτας: «Μου άρεσε η αντίδρασή μας, δε θα είναι εύκολο με το Λαύριο»!

Μήτογλου: «Άλλα δύο ματς για το στόχο μας»!

Μήτογλου: «Άλλα δύο ματς για το στόχο μας»!

Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved