Βόβορας:«Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλω»

Βόβορας:«Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλω»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Γιώργος Βόβορας στάθηκε στα πλάνα του για τη νέα χρονιά

Ο Έλληνας προπονητής στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε:

«Θα ξεκινήσω με αυτό που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ότι εδώ είναι μια οικογένεια. Αυτό το καινούργιο γκρουπ ανθρώπων που θα έρθουν στην ομάδα να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αγωνιστικά, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να χτιστεί με τρία χαρακτηριστικά: η αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο των παικτών και η πνευματική δύναμη. Ίσως η EuroLeague είναι το πιο σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είσαι σκληρός πνευματικά, δεν μπορείς να φτάσεις στον στόχο που έχεις. Αυτό το πρότζεκτ που θέλουμε να χτίσουμε από την αρχή, πρέπει να στηρίζεται σε δύο πράγματα: στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Αν μπορώ να βάλω έναν τίτλο, θα ήταν ότι θέλω να κάνουμε μια τίμια και παναθηναϊκή προσπάθεια. Να βλέπει ο κόσμος ότι λέμε λίγα, αλλά παλεύουμε πολύ.

Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και να μεγαλώσω, και τώρα να ηγηθώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο, όπως επίσης τους κ. Πεδουλάκη, κ. Πασκουάλ και κ. Πιτίνο, που με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος. Γνωρίζω τις δυσκολίες αυτού του πρότζεκτ. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος, ειδικά όταν έχω την ευλογία να έχω δίπλα μου ανθρώπους όπως ο Φραγκίσκος και ο Δημήτρης».

Στη συνέχεια ο Βόβορας απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε:

Για το μπάτζετ της ομάδας: «Για να χτίσεις μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν κάποια δεδομένα. Χτίζουμε από το μηδέν. Έχουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές για να αποτυπώσουμε τη φιλοσοφία που θέλουμε. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, πιστεύω θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για τον τρόπο που θα δουλέψει στον Παναθηναϊκό: «Η φιλοσοφία μου είναι να δουλεύω πολύ, αλλά να μιλάω λίγο. Δεν έχει να κάνει με το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με το πώς σκέφτομαι εγώ. Θεωρώ ότι μπορούμε να χτίσουμε μια ομάδα, που με πολύ δουλειά ο κόσμος θα το στηρίξει».

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τους στόχους της ομάδας: «Θα ήθελα να πω μια κουβέντα που είχαμε πάντα με τον κ. Πιτίνο. Έλεγε ότι το άγχος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για έναν προπονητή κι έναν παίκτη, γιατί σε κάνει να δουλεύεις πιο σκληρά. Ο εχθρός είναι όταν δεν νιώθεις προετοιμασμένος, γιατί εκεί νιώθεις πίεση. Αυτό το άγχος που υπάρχει μπορεί να γίνει σύμμαχος αυτής της προσπάθειας. Με απλές κουβέντες που μου είπαν ο Φραγκίσκος κι ο Δημήτρης, καταλαβαίνεις τι γίνεται. Είναι πράγματα που θα με βοηθήσουν πολύ να χαράξουμε μια κοινή πορεία και με τη συνεργασία όλου του οργανισμού να δημιουργήσουμε κάτι υγιές. Η απουσία του κ. Γιαννακόπουλου είναι ένα πλήγμα, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα είναι μια χρονιά που δεν τα έχουμε φανταστεί, κυρίως λόγω των ευρύτερων καταστάσεων και του κορονοϊού. Θα σας πω ένα πράγμα που μου έλεγε ένας δάσκαλός μου στο σχολείο: "Σταμάτα να γελάς, θα σε βγάλω από την τάξη". Αυτό το χαμόγελο και η καλή διάθεση είναι το μοτίβο μου.

Θεωρώ ότι έχουμε τρεις παίκτες, μαζί με τον Ιωάννη που είναι ο αρχηγός, που μπορούν να εξελιχθούν και να γίνουν από τους καλύτερους στη θέση τους. Θέλω αυτοί οι παίκτες όχι να είναι μέρος του Παναθηναϊκού, αλλά να βγουν ένα βήμα μπροστά. Θα είναι η ευκαιρία τους. Μπορούμε να χτίσουμε μια ομάδα. Ο Ιωάννης έχει το χάρισμα να είναι αρχηγός μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και στο παρκέ. Έχουμε μια βάση παικτών, που πραγματικά μπορούμε να χτίσουμε πάνω της και να δούμε πράγματα που θα είναι καλά για τον σύλλογο. Μέρα με τη μέρα, χωρίς πολλά λόγια, με μικρά πραγματάκια καθημερινά, θα χτίσουμε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι υγιές».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved