«Όπλο μας η άμυνα!»

«Όπλο μας η άμυνα!»

Ο Κώστας Παπανικολάου αναλύει στο Onsports τον τελικό του κυπέλλου και τον επόμενο στόχο του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα.

Ο νεαρός φόργουορντ ήταν ένα από τα κρυφά… όπλα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό και μετά το τέλος του αγώνα χαλάρωσε, αναλύοντας στο Onsports τον τελικό και τη συνέχεια που ακολουθεί. Ο ίδιος τονίζει πως η ομαδική άμυνα είναι αυτή που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και αυτό πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν οι ερυθρόλευκοι και στη συνέχεια, προκειμένου να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

- Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ερχόταν με ανεβασμένη την ψυχολογία από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, το ότι εμείς δεν είχαμε κάποιους πολύ δυνατούς αγώνες τις τελευταίες 15 μέρες δεν σημαίνει ότι δεν το θέλαμε τόσο πολύ η ότι δεν θα ήμασταν έτοιμοι. Οι προπονητές μας φρόντισαν να μας κρατήσουν σε υψηλούς ρυθμούς κάναμε κάποια φιλικά για να είμαστε έτοιμοι σε αγωνιστικό ρυθμό. Μπήκαμε σήμερα δυνατά στο παιχνίδι και όπως κερδίσαμε τα 2 προηγούμενα ματς πήραμε και αυτό».

- Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
«Και στα 3 παιχνίδια έχουμε κερδίσει μέσα από την πολύ καλή άμυνα. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ αλλά και πάλι μέσα από την ομαδική άμυνα πήραμε τη νίκη. Μετά είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να έχουμε εύκολα καλάθια».

- Κερδίσατε τον Πρωταθλητή Ευρώπης, τι σημαίνει αυτό για σας;
«Οι αριθμοί δεν παίζουν όμως ποτέ ρόλο. Το ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης σημαίνει ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πρέπει όποτε παίζουμε αντίπαλοι να την σεβόμαστε. Αυτό το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε και για αυτό τους έχουμε κερδίσει 3 φορές μέχρι τώρα γιατί τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Μπαίνουμε στο γήπεδο κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και έρχεται το αποτέλεσμα που θέλουμε».

- Τι ρόλο θα παίξουν αυτές οι τρεις νίκες στους τελικούς του πρωταθλήματος;
«Μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες και για τελικούς πρωταθλήματος όλα τα παιδιά έχουν παίξει τόσους τέτοιους αγώνες που δεν πιστεύω ότι κάνουν μεγάλη διαφορά οι 3 νίκες που έχουμε κάνει φέτος. Σίγουρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας αλλά και στο δικό τους θα υπάρχει αυτό αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά πάντοτε ξεκινώντας από την άμυνα».

- Πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Βασίλη Σπανούλη και πόσο σας δυσκόλεψε αυτό;
«Η απουσία του κάθε παίκτη στοιχίζει σε κάθε ομάδα εμείς δεν επιτρέψαμε όμως να φανούν αυτές οι απουσίες. Όλα τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ειδικά αυτοί που αγωνίστηκαν στην θέση 1-2 που παίζει ο Βασίλης έδωσαν πάρα πολλά και νομίζω ότι έχουν υπερκαλύψει κιόλας την απουσία αυτή. Όλο αυτό είναι καλό διότι δείχνουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν στηρίζεται μόνο σε ένα, δύο παίκτες αλλά είναι ομαδικό θέμα και ομαδική δουλεία η νίκη».

- Τι κρατάτε από τα παιχνίδια με τη Σιένα και τον αποκλεισμό από το Final-4 της Ευρωλίγκας;
«Τα ματς με τη Σιένα τα είδαμε πάρα πολύ και δουλέψαμε πάνω σε αυτά στις προπονήσεις μας, ήταν τα ματς τα οποία για εμάς ήταν το μάθημα και μας βοήθησαν να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε πιο σκληρά πάνω στα λάθη μας. Το κάναμε και για αυτό βλέπουμε αποτέλεσμα».



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved