Το συγκλονιστικό μήνυμα του Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ και Μακεδονία! (video+photos)

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ και Μακεδονία! (video+photos)

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα θυμήθηκε το Κύπελλο που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το 1999 και μίλησε για τη μια και μοναδική, ελληνική Μακεδονία!

Σε δύο περίπου εβδομάδες ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Επίτευγμα που θα πετύχει αν ξεπεράσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης, στις 13 Φεβρουαρίου, στη Χαλκίδα, την Κύμη. Τελευταία φορά που κατάφερε κάτι αντίστοιχο, κατακτώντας, μάλιστα, το τρόπαιο, ήταν σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια.

Στις 31 Ιανουαρίου 1999 ο «Δικέφαλος», με τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο, αρχηγό τον Γιώργο Μπαλογιάννη και αντίπαλο στο παρκέ τον νυν πρόεδρό του, Μπάνε Πρέλεβιτς, κέρδισε στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου, που διεξήχθη στο ΣΕΦ, την ΑΕΚ με 71-54. Στον ημιτελικό, με τον ίδιο εμφατικό τρόπο, είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Αρη (83-50).

Πολυτιμότερος παίκτης του τότε ήταν ο Ουόλτερ Μπέρι, ενώ σημαντική συμβολή είχαν όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελικό. Οι Φράνκι Κινγκ, Κλαούντιο Κολντεμπέλα Γιάννης Γιαννούλης, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Σωτήρης Νικολαϊδης, Γιώργος Μασλαρινός, αλλά και εκείνοι που ανήκαν στο δυναμικό της ομάδας: οι Ρίκι Περάλ, Γιάννης Παπαχρήστος, Δημήτρης Ηλιόπουλος, Λευτέρης Κακιούσης, Δημήτρης Δέσπος, Κώστας Χρήστου.

Οι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν από το ΣΕΦ, στο οποίο είχαν βρεθεί χιλιάδες υποστηρικτές της ομάδας, στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, καθώς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ήταν κλειστό, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με την αποστολή του ΠΑΟΚ να επιστρέφει στη βάση της με τρένο και να εισπράττει αποθεωτική υποδοχή.

Για εκείνη την επιτυχία, μέσω των social media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, εκφράστηκε σήμερα ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα.

«Πέρασαν 20 χρόνια! Το μούσι μεγάλωσε (σ.σ. συνοδευτικό της εικόνας του, πλέον), έχουμε μεγαλώσει όλοι, αλλά είναι σαν να ήταν σήμερα, όταν πριν από 20 χρόνια κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδας στον Πειραιά. Ηταν κάτι φοβερό! Χαίρομαι που ανήκα σε αυτήν την καταπληκτική, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο του κλαμπ, ομάδα. Οπως συμβαίνει πάντα στο αθλητισμό, όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετυχαίνουμε τους υψηλότερους στόχους. Χαίρομαι που κέρδισα τίτλο με ένα σύλλογο τόσο μεγάλο, με τον κόσμο να είναι τόσο παθιασμένος και να έχει τόση αγάπη για την ομάδα! Είναι κάτι που κρατά για πάντα! Χαίρομαι και είμαι περήφανος που είχα συμμετοχή, μαζί με τους συμπαίκτες, τους προπονητές μου, σε αυτήν τη στιγμή της ομάδας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΑΟΚ που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι σε εκείνη την ομάδα».

Κατέληξε ο Ιταλός, γκαρντ, τότε, των «ασπρόμαυρων», λέγοντας: «Θυμάμαι πολύ καλά το ταξίδι της επιστροφής. Είχε πολύ χιόνι στη Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο ήταν κλειστό και γυρίσαμε με το τρένο. Οταν ανεβήκαμε στη μόνη και μοναδική Μακεδονία, όταν φτάσαμε στο σταθμό, στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσα να πιστέψω πόσος κόσμος ήταν μπροστά στα μάτια μου! Χιλιάδες άνθρωποι με αγκάλιαζαν, τραγουδούσαν τον φοβερό τραγούδι για το Κύπελλο στο Λευκό Πύργο και από εκεί περάσαμε και γιορτάσαμε μια τεράστια επιτυχία. Είναι στιγμές που όλοι πρέπει θυμόμαστε και να ελπίζουμε πως θα ζήσουμε ξανά σύντομα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved