ΑΕΚ-Λιετκαμπέλις 65-59: “Λαβωμένη” αλλά γεμάτη ψυχή και ταλέντο!

ΑΕΚ-Λιετκαμπέλις 65-59: “Λαβωμένη” αλλά γεμάτη ψυχή και ταλέντο!

Μολονότι έπαιξε με πολλές απουσίες η ΑΕΚ νίκησε 65-59 τη Λιετκαμπέλις, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Μωραϊτη και Βινς Χάντερ.

Με τους Ξανθόπουλο και Σαντ-Ρος να είναι εκτός (όπως κι οι Σάκοτα, Καββαδάς) και τη θέση του πλέι μέικερ να μένει... γυμνή, ο Λούκα Μπάνκι ξεκίνησε τον νεαρό γκαρντ για πρώτη φορά φέτος βασικό! Κι εκείνος έδειξε ότι δεν είναι πλέον “μικρός” αλλά ένας... έτοιμος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει. Σε μια βραδιά με πολλά άστοχα σουτ, ο Μωραΐτης έκανε τη διαφορά με την άμυνα του! Άλλωστε μια τέτοια άλλαξε τον... διακόπτη στην τέταρτη περίοδο όταν με το σκορ στο 48-54 έκλεψε την μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί 8-0 και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους...

Πέρα του Μωραΐτη, η ΑΕΚ είχε σε τρομερή κατάσταση τον Βινς Χάντερ, ο οποίος για ακόμη ένα ματς κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια. Ο Αμερικανός ψηλός σημείωσε 28 πόντους (8/11 διπ.) και πρόσθεσε 9 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, αν και το σημαντικότερο είναι ότι έβαλε κρίσιμες βολές (12/16) κι έπαιξε καθοριστικές άμυνες. 

Εν κατακλείδι, η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε στην "Ένωση" την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο BCL, καθώς εκτός των άλλων δέχθηκε μόλις 8 πόντους στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου η Λιετκαμπέλις σημείωσε το μοναδικό καλάθι εντός παιδιάς της στο 31'(!). 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μωραϊτης έβγαλε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού που γενικά η ΑΕΚ τα πήγε εξαιρετικά, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε 8 λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν με 16-8 (8') αλλά στο επιθετικό κομμάτι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν με 7/25 σουτ, η άμυνα από μόνη της δεν θα μπορούσε να είναι αρκετή, κάτι που φάνηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, όπου η Λιετκαμπέλις με επιμέρους 11-2 προηγήθηκε με 24-19 (15').

Οι παίκτες του Μπάνκι, όμως, βρήκαν λύσεις από τη γραμμή των βολών (11/14 στο πρώτο μέρος), εκεί που η ΑΕΚ είναι η λιγότερο εύστοχη της διοργάνωσης! Γενικά, πάντως, η ποιότητα του αγώνα δεν ήταν καλή με τις δύο ομάδες να έχουν μαζί 13 ασίστ ως το 20', την ώρα που η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να βρει πόντους στον αιφνιδιασμό!

Ο Χάντερ ήταν αυτός που για ακόμα ένα ματς ηγήθηκε της “Ένωσης” στο σκοράρισμα (16π. στο 28') αλλά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν με μεγαλύτερη ευκολία πόντους από το “ζωγραφιστό”. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν 10 στην τρίτη περίοδο, την ώρα που είχαν 12 σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να βρεθούν για πρώτη φορά στο +6 (51-45 στο 29'). Η ΑΕΚ έδειχνε τελείως “βραχυκυκλωμένη” στην επίθεση, κάτι που φάνηκε κι από το γεγονός ότι είχε πετύχει πόντο από αιφνιδιασμό μέχρι το 33'.

Μια καλή ενέργεια του Μωραϊτη, ο οποίος έκλεψε την μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιετκαμπέλις συμπλήρωσε από νωρίς τα ομαδικά φάουλ στην τέταρτη περίοδο κράτησαν “ζωντανή” την ΑΕΚ. Από την ενέργεια του νεαρού γκαρντ, άλλωστε, ξεκίνησε ένα σερί 8-0 που επέτρεψε στους “κιτρινόμαυρους” να περάσουν μπροστά με 56-54 (37').

Η ΑΕΚ πήρε στο συγκεκριμένο διάστημα “άριστα” στην άμυνα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το τελευταίο εντός παιδιάς καλάθι τους στο 31' (ο Μάβρα έκανε το 48-53). Από εκεί και πέρα, σκόραραν μόνο με βολές, την ώρα που ο Χάντερ έκανε τρομερή δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ, με τον γενικά κακό Ματσιούλις να βοηθάει πολύ στην άμυνα!

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 31-31, 47-51, 65-59.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved