Γκρέιντζερ στο Onsports: «Σαν τον Μπατίστα και εγώ με Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Γκρέιντζερ στο Onsports: «Σαν τον Μπατίστα και εγώ με Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο πρώτος πασέρ της Ουνικάχα Μάλαγα, Τζέισον Γκρέιντζερ, μιλάει στο Onsports για τον… τελικό των Ανδαλουσιανών στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και εύχεται να μπορέσει να κάνει στους Πειραιώτες ό, τι ο συμπατριώτης του Ουρουγουανός, Εστεμπάν Μπατίστα, με τον Παναθηναϊκό.

Ο 25χρονος πόιντ γκαρντ, ο οποίος έχει και ιταλική υπηκοότητα, παίζει από το 2013 στη Μάλαγα και είναι καθοριστικός παίκτης καθοδηγώντας το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο ύψους 1.89 μέτρα Λατινοαμερικανός έχει φέτος στην Ευρωλίγκα 9.7 πόντους (45.5% στα δίποντα, 25.6% στα τρίποντα, 74.1% στις βολές), 2.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 4.2 κερδισμένα φάουλ, όλα αυτά με 10.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 25:35 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Είναι σπάνιο να βλέπεις Ουρουγουανούς να διαπρέπουν στον μπάσκετ και ο Γκρέιντζερ με τον Μπατίστα αποτελούν εξαιρέσεις, με τον πρώτο να γνωρίζει πώς ο δεύτερος χάρισε στον Παναθηναϊκό με κάρφωμα την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο και να ελπίζει να του συμβεί κάτι ανάλογο.

Η Ουνικάχα Μάλαγα τα πηγαίνει εξαιρετικά στη Λίγκα Εντέσα ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πάνω από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όμως χάσατε στο Κύπελλο και στην Ευρωλίγκα «κινδυνεύετε» με αποκλεισμό. Έχετε επικεντρωθεί περισσότερο στο πρωτάθλημα;

«Όχι, επικεντρωνόμαστε σε όλες τις διοργανώσεις προσπαθώντας να κοντράρουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και την Ισπανία. Είμαστε κοντά στον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, αλλά έχουμε καλή εικόνα και θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Οπότε, το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό είναι η τελευταία σας ευκαιρία να συνεχίζετε να ελπίζετε για μια θέση στο Τοπ 8;

«Δεν ξέρω, αλλά πρέπει να δούμε αυτόν τον αγώνα σαν τελικό. Θα είναι ένα δύσκολο ματς στην Ελλάδα, όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε, να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Ένας συμπατριώτης σου, ο Εστεμπάν Μπατίστα, από την Ουρουγουάη επίσης, είχε καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό και με κάρφωμά του έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας. Ονειρεύεσαι το ίδιο;

«Ξέρω ότι ο Εστεμπάν κάνει σπουδαία δουλειά στον Παναθηναϊκό και απέδωσε πολύ καλά κόντρα στον Ολυμπιακό. Άκουσα ότι έκανε αυτό το μεγάλο κάρφωμα της νίκης του αγώνα. Ελπίζω ότι εμείς θα νικήσουμε πιο εύκολα, όμως ξέρω ότι θα είναι δύσκολο. Αν έχω την ευκαιρία να πάρω ή να καθορίσω την τελευταία φάση, ελπίζω ότι θα μπει μέσα».

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην έδρα του. Ακόμη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε. Είναι μια πρόκληση για εσάς να είστε η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει στο ΣΕΦ φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Σίγουρα. Παίζοντας στην Ελλάδα σε αυτό το γήπεδο, μία από τις πιο δύσκολες έδρες, όπου ο κόσμος πιέζει πολύ και παίζουν πάρα πολύ καλά εκεί, θα δώσουμε ό, τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το ματς».

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού φοβάσαι περισσότερο;

«Οπωσδήποτε τον Σπανούλη, ο οποίος είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ελέγχει το ρυθμό, μπορεί να σκοράρει και να πασάρει και είναι ένας από τους παίκτες – κλειδιά της ομάδας».

Ποιο στοιχείο του παιχνιδιού του Ολυμπιακού σε προβληματίζει περισσότερο για τον αγώνα;

«Έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα, με σωματικά προσόντα. Έχουν βαθύ ρόστερ με 10-11 παίκτες που μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα και όλα αυτά μπορούν να κρίνουν την αναμέτρηση».

Στο πρώτο ματς στη Μάλαγα ο Ολυμπιακός σάς νίκησε. Θα διορθώσετε κάτι τώρα από αυτά που δεν κάνατε καλά τότε;

«Σίγουρα θα παίξουμε πιο πολύ με το σώμα από ό, τι κάναμε στη Μάλαγα. Εκείνοι είναι καλοί εκεί. Πρέπει να τους φτάσουμε και να παίξουμε σκληρά μέχρι τέλους».

Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός; Πώς σου φαίνεται το να αγωνιστείς στην Ελλάδα;

«Ποτέ δεν είχα προσφορά από ελληνικό σύλλογο, όμως θα ήταν σπουδαία ευκαιρία για εμένα να πάω εκεί, γιατί έχω ακούσει ότι είναι μια καλή χώρα με καλές ομάδες. Οπότε, θα δούμε στο μέλλον».

Δείτε τα βίντεο και τις εικόνες με τον Τζέισον Γκρέιντζερ:

Γκρέιντζερ στο Onsports: «Σαν τον Μπατίστα και εγώ με Ολυμπιακό!» (photos+videos)



Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved