Τζαβάι στο Onsports: «Δε φοβάμαι αυτό που έπαθα με Ολυμπιακό!» (audio+photos+videos)

Τζαβάι στο Onsports: «Δε φοβάμαι αυτό που έπαθα με Ολυμπιακό!» (audio+photos+videos)

Ο Νέιτ Τζαβάι ξεκαθαρίζει στο Onsports ότι η περιπέτεια υγείας που  απεκόμισε την περασμένη περίοδο στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού δε θα τον επηρεάσει στα φετινά παιχνίδια της Γαλατάσαραϊ με τους «ερυθρόλευκους», τους οποίους «βλέπει» στο Final 4, όπως και τη δική του ομάδα.

Ο 28χρονος Αυστραλός σέντερ είχε χτυπήσει, όπως λέει ο ίδιος, στο κεφάλι, στο ματς με τους Πειραιώτες πέρσι στην Κωνσταντινούπολη για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και ακόμη προσπαθεί να βρει τα πατήματά του.

Πλέον, είναι καλά, αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνο για να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον βρήκε και ελπίζει ο προπονητής του, Εργκίν Αταμάν, να του δώσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής ώστε να μπει πιο γρήγορα στους ρυθμούς που ήταν πριν το επεισόδιο.

Φέτος, έχει 3.3 πόντους (66.7% στα δίποντα, 50% στις βολές) και 2 ριμπάουντ σε τρία παιχνίδια με τη «Γαλατά» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Προέρχεστε από μια σπουδαία νίκη επί της Αναντολού Εφές στην Τουρκία, οπότε έχετε εξαιρετική αυτοπεποίθηση.

«Έχουμε καλή αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Προερχόμαστε από δύο μεγάλες νίκες, επί της Νεπτούνας στην Ευρωλίγκα και της Εφές. Ελπίζουμε ότι θα έρθουν όλα θετικά, θα συνεχίσουμε έτσι και θα ακολουθήσουμε το πλάνο παιχνιδιού μας».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση φέτος, αφού άλλαξε προπονητή, όμως έχει τέσσερις νίκες στην Ευρωλίγκα. Τι ξέρεις για τον αντίπαλό σου;

«Δεν ήξερα ότι άλλαξαν προπονητή. Γνωρίζω ότι έχουν σπουδαίους παίκτες, τον Σπανούλη και τον Ντάνστον. Τον Μπρεντ (Πέτγουεϊ), τον Ντάρντεν. Είναι έμπειροι, πρωταθλητές και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Τους αντιμετωπίσατε και πέρσι στην ίδια φάση της Ευρωλίγκας, την κανονική περίοδο. Θυμάσαι εκείνα τα παιχνίδια;

«Ναι, είχα και το επεισόδιο στο ματς της Τουρκίας. Ελπίζω ότι δε θα ξανασυμβεί. Δε νομίζω ότι θα ξανασυμβεί. Χτύπησα στο κεφάλι. Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω. Φέτος δεν έχω παίξει αρκετά. Ελπίζω να γίνει και πάλι».

Έχεις κακές αναμνήσεις από αυτό που έγινε πέρσι που παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό; Ίσως να είσαι επηρεασμένος;

«Όχι. Δεν έχω φόβο για αυτό που συνέβη πέρσι. Εναντίον οποιασδήποτε ομάδας, όχι μόνο του Ολυμπιακού. Ήταν έντονο για εμένα επειδή κάναμε καλό ματς και χάσαμε. Θέλω να νικήσω απέναντι σε μια ομάδα που είναι καλή στην Ευρωλίγκα. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Αυτό που έγινε πέρσι είναι κάτι άλλο, τώρα είναι μια νέα σεζόν. Οπότε δεν έχω κακές σκέψεις για αυτό».

Τι πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε αύριο (σ.σ. σήμερα) κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Θα είναι δύσκολο. Δύσκολη ατμόσφαιρα. Έχουμε καλή ομάδα και θεωρώ ότι μπορούμε να νικήσουμε, όμως δε θα είναι εύκολο εναντίον μιας ομάδας σαν και αυτή, σε αυτό το περιβάλλον. Ελπίζω ότι θα μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο παιχνιδιού μας και θα παίξουμε επιθετικά. Νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ελπίζω ότι θα μπούμε έτσι μέσα και θα βρούμε αδυναμίες στον Ολυμπιακό για να νικήσουμε».

Μίλησες με τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος είναι πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και Έλληνας;

«Ναι, μιλάμε συνέχεια. Παίζουμε στην ίδια θέση. Μιλάμε πολύ. Είναι ο γείτονάς μου. Τον ρώτησα για την πόλη, η οποία έχει εξαιρετικές περιοχές και μέρη για να βγεις. Συζητήσαμε για την κατάσταση στο σύλλογο και όπως είπε έχει μια δυνατή παράδοση νικών και επαγγελματισμού».

Γενικά, ποια είναι η άποψή σου για τον Ολυμπιακό;

«Νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα και μπορεί να είναι στο Final 4 ξανά, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Έχουμε έμπειρους παίκτες, έναν εξαιρετικό πόιντ γκαρντ, τον Κάρλος (Αρόγιο) και ο Σινάν (Γκιουλέρ) παίζει εξαιρετικά. Αλλά ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο έχει καλή ομάδα με τον Σπανούλη».

Ποιος είναι ο στόχος της Γαλατάσαραϊ φέτος;

«Να πάμε στο Final 4. Καμία τουρκική ομάδα δεν έχει πάει εκεί τα τελευταία χρόνια, οπότε θέτουμε υψηλούς στόχους. Κάθε μέρα δουλεύουμε για αυτό και ελπίζω να πετύχουμε αυτόν το στόχο».

Παρόλα αυτά, έχετε μεγάλο ανταγωνισμό στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η Αναντολού Εφές και η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους. Είναι καλύτερο αυτό για τη Γαλατάσαραϊ για να κάνετε το ίδιο και εσείς και να είστε καλύτεροι στην Ευρωλίγκα;

«Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Όπως είπες, η Φενέρ και η Εφές έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους, εμείς το ίδιο, όπως και άλλες ομάδες, σαν την Μπάνβιτ. Έχουμε δυνατό ανταγωνισμό. Οπότε, ναι, θεωρώ ότι το επίπεδο ανεβαίνει και είναι σπουδαίο αυτό για εμάς στην τουρκική λίγκα και την Ευρωλίγκα. Οπότε, ελπίζω ότι αυτές οι δύο ομάδες θα μας βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι».

Ποια είναι η γνώση σου για το ελληνικό μπάσκετ;

«Δεν ξέρω πολλά. Έχω παίξει εδώ με τον Πανιώνιο. Γνωρίζω προφανώς τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, όπου παίζει ένας από τους καλύτερους φίλους μου, ο Τζέιμς Γκιστ. Αυτά είναι που ξέρω λίγο πολύ για το μπάσκετ στην Ελλάδα».

Μιλάς με τον Τζέιμς Γκιστ; Σου έχει πει κάτι για τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, μου λέει για την αντιπαλότητα συνέχεια. Είναι πολύ ανταγωνιστικός παίκτης. Μιλάμε διαρκώς στο Instagram. Βλέπω φωτογραφίες του από τους αγώνες. Έχει πάθος για το άθλημα και μου λέει για την αντιπαλότητα ανάμεσα στην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό (και τον Ολυμπιακό). Δεν το έχω ζήσει, αλλά μόνο με το Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας».

Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα και πώς είναι η ιδέα αυτή για σένα, να παίξεις στην Ελλάδα; Έχει ακουστεί το όνομά σου για ελληνικούς συλλόγους.

«Όχι από όσο ξέρω. Δεν έχω ακούσει κάτι για προτάσεις από εδώ, αλλά αν γινόταν αυτό θα ήταν ένα σπουδαίο μέρος. Μου αρέσει η χώρα, η πόλη, οι άνθρωποι. Έχω ακούσει καλά πράγματα. Αν έχω αυτή την ευκαιρία θα το σκεφτόμουν πολύ καλά».

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

«Μετά από αυτό που έγινε πέρσι, να επιστρέψω σε αυτό που ήμουν. Να κερδίσω την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Επίσης, όλοι έχουν όνειρο το ΝΒΑ και θα ήθελα να παίξω και εκεί, αλλά τώρα συγκεντρώνομαι στο να πηγαίνω βήμα – βήμα. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι το ΝΒΑ και ο πιο κοντινός το Final 4, να κερδίσω την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα στην Τουρκία».

Πόσον καιρό θα σου πάρει να επιστρέψεις στα προηγούμενα στάνταρ;

«Δεν είμαι μακριά από αυτό. Απλά χρειάζομαι κάποιο χρόνο να κερδίσω την αυτοπεποίθησή μου. Δυστυχώς δεν έχω παίξει αρκετά μέχρι στιγμής, ελπίζω να αλλάξει αυτό και περιμένω τη στιγμή μου να με καλέσει ο προπονητής και να αγωνιστώ. Να ξεκινήσω να παίζω ξανά. Σε 1-2 μήνες θα είμαι εντάξει και ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο».

Δείτε τα βίντεο, τις φωτογραφίες και το ηχητικό της συνέντευξης του Τζαβάι στο Onsports:

Τζαβάι στο Onsports: «Δε φοβάμαι αυτό που έπαθα με Ολυμπιακό!» (audio+photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved