Ράγκλαντ στο Onsports: «Τιμή Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (photos+videos)

Ράγκλαντ στο Onsports: «Τιμή Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (photos+videos)

Ο… παρτενέρ του Ντάνιελ Χάκετ στην Αρμάνι Μιλάνο, Τζο Ράγκλαντ, μιλάει στο Onsports για τη σημασία που έχει για την πρωταθλήτρια Ιταλίας και τον ίδιο, να αντιμετωπίζουν ομάδες και παίκτες του βεληνεκούς των Παναθηναϊκού και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» του Λούκα Μπάνκι και φέτος έχει 7 πόντους (4/10 -40%- δίποντα, 3/10-30%- τρίποντα, 4/5 -80%- βολές), 2 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κερδισμένα φάουλ σε 21:35 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα.

Ο 25χρονος άσος του ιταλικού συλλόγου έχει παίξει και στα τρία ματς, στις ήττες από Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και Μπαρτσελόνα και τη νίκη επί της Μπάγερν στο Μόναχο, έχοντας ξεκινήσει μία φορά ως βασικός.

Προέρχεστε από την πρώτη σας νίκη, εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο και ο Σαμάρντο Σάμουελς είπε ότι αρχίζετε να αλλάζετε σαν ομάδα. Τι σημαίνει για εσάς το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Είναι ένας δύσκολος αγώνας. Έχουμε παίξει κάποια καλά παιχνίδια και μερικά που δεν ήταν τόσο καλά. Χρειαζόμαστε σταθερότητα. Αυτό το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Εγώ δεν είχα αγωνιστεί ξανά στην Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ είναι μια διαφορετική ιστορία. Αλλά στο τέλος της μέρας πρόκειται για μπάσκετ και έχω αυτοπεποίθηση».

Λίγοι περίμεναν τον Παναθηναϊκό στην αρχή της χρονιάς να είναι στα στάνταρ του παρελθόντος λόγω των πολλών νέων προσώπων. Ωστόσο, τα πρώτα ματς έδειξαν ότι είναι όπως πριν, ειδικά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ. Εσύ πώς περίμενες τον Παναθηναϊκό φέτος;

«Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω. Όλοι εδώ έλεγαν ότι θα είναι δυνατός πάντως».

Πέρσι, η Αρμάνι κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια και είχε μια απίστευτη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά ανέβηκε μέσα στη σεζόν και κατάφερε να είναι σε υψηλές θέσεις. Έχετε το ίδιο... πλάνο για φέτος;

«Το ελπίζουμε. Δουλεύουμε για αυτό. Είμαστε σε μια περίεργη κατάσταση επειδή στο ιταλικό πρωτάθλημα παίζουμε χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ και η δουλειά μου για παράδειγμα είναι παρόμοια με αυτή που είχα στην Καντού. Να κατεβάζω την μπάλα και να δημιουργώ καταστάσεις για τον εαυτό μου και την ομάδα. Όταν ο Χάκετ παίζει στην Ευρωλίγκα όλα είναι διαφορετικά και έχω την ευκαιρία να παίζω μαζί με έναν σπουδαίο παίκτη που με βοηθάει».

Η Αρμάνι αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που έχει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στην Ευρωλίγκα. Έχει αυτό το ματς μια διαφορά για εσάς συγκριτικά με τα άλλα, σκεπτόμενοι τη μεγάλη ιστορία αυτής της ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη;

«Παίξαμε με την Μπαρτσελόνα πριν από δύο εβδομάδες. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις εξαιρετικές ομάδες με μεγάλα ονόματα και αυτή την παράδοση, είναι τιμή. Θέλεις να παίζεις εναντίον των καλύτερων, σου δίνει έξτρα κίνητρο. Αλλά την ίδια στιγμή, πρόκειται για την Ευρωλίγκα και πρέπει να δίνουμε τα πάντα κάθε νύχτα έτσι ώστε να περάσουμε, ειδικά σε αυτό το γκρουπ».

Όλοι θεωρούν ότι ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού και την περασμένη εβδομάδα «έσπασε» το φράγμα των 1.000 ασίστ στην Ευρωλίγκα. Γιατί πιστεύεις ότι ο Διαμαντίδης έχει αυτή την ανάγκη, να πασάρει την μπάλα στους συμπαίκτες του τόσες πολλές φορές, χωρίς να τον νοιάζει το δικό του σκοράρισμα;

«Είναι ένας φανταστικός παίκτης, πολύ έμπειρος, με σπουδαία παρουσία. Είναι τιμή να παίζεις εναντίον του σε αυτό το επίπεδο. Από τότε που ήρθα εδώ για να παίξω επαγγελματικά, δούλεψα για να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να ανέβω στο επόμενο επίπεδο. Τώρα που είμαι στην Ευρωλίγκα και αγωνίζομαι κόντρα στους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, είναι τιμή. Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Ράγκλαντ στο Onsports: «Τιμή Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (photos+videos)



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved