Εθνική Ελλάδας 3on3: Πικρία για το χαμένο μετάλλιο

Εθνική Ελλάδας 3on3: Πικρία για το χαμένο μετάλλιο

Απαρηγόρητα ήταν τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών για την απώλεια ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 3on3.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε την υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυρη Σερβία, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει δύο διαδοχικές ήττες και να μείνει εκτός του βάθρου. Οι Γιώργος Μπόγρης, Λεωνίδας Κασελάκης, Νώντας Παπαντωνίου και Γρηγόρης Ραλάτος μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την εμπειρία τους στο Ευρωμπάσκετ 3on3 της Ρουμανίας, στο οποίο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά, και συμφώνησαν πόσο πολύ πικράθηκαν από το μετάλλιο που δεν πήραν. Αναλυτικά τα όσα είπαν…

Νώντας Παπαντωνίου: «Το βασικό που αισθανόμαστε είναι απογοήτευση. Ήταν τρομερή εμπειρία. Νομίζω ότι η προσπάθειά μας και η πορεία μας είναι επιτυχημένες. Δυστυχώς, αδειάσαμε από ενέργεια μετά το παιχνίδι με τη Σερβία και τη μεγάλη επιτυχία να τους αφήσουμε εκτός. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και χαλαρώσαμε. Λίγο πιο εύστοχοι να ήμασταν θα είχαμε μπει στα μετάλλια. Αυτό ισχύει και για τα δύο παιχνίδια που δώσαμε την Κυριακή (08/09). Με την τέταρτη θέση εξασφαλίσαμε μια διάρκεια για την Εθνική Ανδρών, καθώς έχουμε εξασφαλίσει τη θέση μας για το επόμενο μεγάλο ραντεβού στο Μπακού. Δεν ξέρω εάν θα είμαστε εμείς ή κάποιοι άλλοι. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως σε ό,τι αφορά εμάς θα είμαστε κάθε καλοκαίρι εδώ και να το ευχαριστιόμαστε. Αυτή τη στιγμή, όμως, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι στο μυαλό μας το μετάλλιο και η πικρία ότι δεν καταφέραμε να το πάρουμε για τη χώρα μας».

Γιώργος Μπόγρης: «Είμαι χαρούμενος που ήμουν σε αυτή τη διοργάνωση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση σε αυτή την τελική φάση, καθώς εγώ δεν ήμουν μαζί τους. Είναι πάντα χαρά να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο κι αυτό είναι κάτι που το έχω καταλάβει από μικρή ηλικία. Αυτό που είδα, καθώς έχω να αγωνιστώ από το Ζάππειο σε διοργάνωση 3on3, είναι ότι το άθλημα αυτό έχει εξελιχθεί πολύ. Και θα ανεβαίνει επίπεδο όσο περνάει ο καιρός. Ο πρώτος στόχος που είχαμε ήταν να περάσουμε στην οκτάδα. Μπορεί να είμαστε επαγγελματίες, αλλά δεν έχουμε τη στρατηγική του 3on3 τόσο πολύ. Έχουμε περισσότερο του 5on5, όπως είναι φυσικό, κι αυτό κάποιες στιγμές κοστίζει. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να προσπεράσουμε στην πρώτη φάση μια καλή ομάδα όπως είναι η Τουρκία και εννοείται πως η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη επί της Σερβίας. Είναι η νούμερο ένα ομάδα στην αξιολόγηση στα 3on3, έχει τον καλύτερο παίκτη των τουρνουά αυτών και είναι σημαντική νίκη για εμάς. Η ημέρα των ημιτελικών και των τελικών μας άφησε πίκρα. Πιστεύαμε πραγματικά ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Οι άλλες ομάδες, όμως, ήταν πιο έτοιμες και έμπειρες από εμάς σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ίσως το πιο θετικό είναι ότι εξασφαλίσαμε με την τέταρτη θέση μια συνέχεια για την Ελλάδα σε αυτές τις διοργανώσεις, καθώς πήραμε την πρόκριση για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, στο Μπακού το 2015. Ίσως εάν υπάρχει χρόνος να προετοιμαστεί η ομάδα, να παίξουν λίγο οι παίκτες μαζί και κυρίως να συνηθίσουν τη μικρότερη μπάλα, να ήταν πιο εύκολη η διάκριση».

Λεωνίδας Κασελάκης: «Ήταν ωραία διοργάνωση και εμπειρία. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, θέλαμε να πάρουμε μια διάκριση για την Ελλάδα και πήγαμε πολύ καλά έως ένα σημείο. Αποκλείσαμε ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και ήταν πιο έμπειρες και έχουμε να λέμε ότι ήμασταν καλύτεροι ως αντίπαλοι σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, την προκριματική φάση. Είχαμε απόλυτη επιτυχία την προτελευταία ημέρα, πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό, να αποκλείσουμε μια ομάδα όπως τη Σερβία. Όμως, την τελευταία ημέρα δεν τα καταφέραμε όπως θα θέλαμε. Θέλαμε αυτό το μετάλλιο για τη χώρα μας. Είχε γίνει πλέον ο στόχος μας μέσα από την πορεία μου κάναμε. Κρατάμε την τέταρτη θέση κι αυτό που θέλουμε είναι να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Να είμαστε καλά και βλέπουμε».

Γρηγόρης Ραλάτος: «Για εμένα ήταν μια υπέροχη στιγμή! Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω. Το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής είναι από μόνο του μεγάλη τιμή. Είδα πράγματα, έζησα πράγματα που δεν φανταζόμουν να ζήσω. Θα έχω να λέω για πολύ καιρό... Η πιο ξεχωριστή στιγμή, πάντως, ήταν σίγουρα η νίκη επί της Σερβίας. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, αυτό είναι δεδομένο. Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι λίγο περισσότερος χρόνος μαζί πριν από αυτά τα ραντεβού. Τα τουρνουά 3on3 είναι ξεχωριστά, είναι γιορτή και είναι κάτι που σχετικά μου ταιριάζει... Τίποτα... Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία μου εδώ, για το παιχνίδι, για τη διοργάνωση».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved