Τζαβάι στο Onsports: «Η… καθώς πρέπει Ελλάδα τούς νικάει όλους!» (photos+videos)

Τζαβάι στο Onsports: «Η… καθώς πρέπει Ελλάδα τούς νικάει όλους!» (photos+videos)

Ο Νέιτ Τζαβάι μιλάει στο Onsports για τις μεγάλες προσδοκίες της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας, τη γνώμη του για την πορεία της Ελλάδας και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο περσινό ματς Γαλατάσαραϊ – Ολυμπιακός.

Εκείνος ο τραυματισμός του τρόμαξε τους ανθρώπους του μπάσκετ, καθώς τον άφησε εκτός παρκέ για αρκετούς μήνες, αλλά τώρα δηλώνει καλύτερα από ποτέ και έτοιμος να «οδηγήσει» τους Αυστραλούς στη διάκριση.

Ο 27χρονος σέντερ που έχει παίξει και στο ΝΒΑ με Τορόντο Ράπτορς και Μινεσότα Τίμπεργουλβς πιστεύει ότι όλες οι ομάδες συμπεριλαμβανομένου της Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών έχουν πιθανότητες για κάτι καλό στο Μουντομπάσκετ αρκεί να παρουσιαστούν όπως πρέπει.

Ο πρώην παίκτης των Παρτιζάν, Ούνιξ Καζάν και Μπαρτσελόνα, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο αν θα αγωνίζεται στη Γαλατάσαραϊ και την καινούρια περίοδο, παραδέχεται ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ δεν φοβάται να κοντραριστεί ξανά με τον Ολυμπιακό ανεξάρτητα αν εναντίον του έζησε τον «εφιάλτη».

Η Αυστραλία έχει πολλές συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, αλλά δεν έχει καταφέρει να φέρει επιτυχίες. Τι νομίζεις ότι στερείστε, προκειμένου να πετύχετε; Έχετε ό, τι χρειάζεται για να το κάνετε φέτος;

«Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των ομάδων μας, δεν είχαμε πάντα την ίδια ομάδα παικτών, το οποίο μερικές φορές μπορεί να το κάνει δύσκολο να έχεις επιτυχίες. Φέτος, έχουμε μια ομάδα που ο καθένας είναι αρκετά εξοικειωμένος με τον τρόπο παίζει ο άλλος. Έτσι, είμαστε πιο ευνοημένοι αυτή τη φορά. Έχει δεσμευτεί ο ένας στον άλλο. Νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Υπάρχει η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε την Ελλάδα στη διοργάνωση. Τι νομίζεις ότι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας; Ποιους παίκτες της ελληνικής εθνικής ομάδας θεωρείς τους καλύτερους;

«Η Ελλάδα θα είναι όπως και κάθε άλλη ομάδα: αν βγουν και κάνουν αυτό που πρέπει, θα έχουν την ευκαιρία να νικήσουν οποιονδήποτε. Δεν γνωρίζω αρκετά για την ελληνική εθνική ομάδα για να ξέρω ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες, αλλά ο αγαπημένος μου είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι συναρπαστικό να τον παρακολουθείς, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία παιχνιδιού».

Ποια είναι η γνώμη σου για το τι θα συμβεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας; Ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί;

«Την Αυστραλία! Πάντα σκέφτομαι ότι πρέπει να υποστηρίζεις τον εαυτό σου σε αυτά τα τουρνουά, αν θέλεις να πετύχεις, για αυτό πρέπει να μας βάλω στο παιχνίδι. Η Ισπανία μοιάζει έτοιμη να προκαλέσει ζημιές και οι ΗΠΑ έχουν πάντα μια ισχυρή ομάδα».

Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα; Θα ήθελες μια μέρα να παίξεις στην Ελλάδα;

«Όχι, αλλά αν η κατάσταση ήταν η σωστή, θα έπαιζα στην Ελλάδα».

Τη σεζόν που πέρασε είχες ένα πρόβλημα υγείας που συνέβη σε ένα παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού. Είσαι καλά τώρα; Θα είσαι σε θέση να συνεχίσεις το μπάσκετ με φυσιολογικό τρόπο;

«Είμαι εντάξει με τα προβλήματα υγείας μου. Αν δεν ήμουν, δεν θα είχα προσπαθήσει για αυτό και σίγουρα δεν θα βρισκόμουν στην τελική ομάδα. Είμαι έτοιμος να παράγω το καλύτερο μπάσκετ που έχω παίξει».

Μπορείς να μας πεις αν παίκτης του Ολυμπιακού ευθύνεται για κάποιο χτύπημα ή ό, τι άλλο έγινε;

«Δεν κατηγορώ κανέναν ή οποιοδήποτε σύλλογο για ό, τι μου συνέβη. Ο τραυματισμός είναι μέρος του αθλητισμού. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι χαρούμενος τώρα και έτοιμος να αποδώσω στο μέγιστο που μπορώ».

Φέτος, η ομάδα που έπαιξες πέρσι, η Γαλατασαράι, αντιμετωπίζει ξανά τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Θα είναι δύσκολο για εσένα να αγωνιστείς εναντίον του Ολυμπιακού εξαιτίας αυτού που έγινε την περασμένη χρονιά;

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω συμβόλαιο με τη Γαλατάσαραϊ, αλλά αν παίξω για αυτούς ξανά, η απάντηση είναι όχι. Αν πήγαινα σε παιχνίδι φοβούμενος νέο τραυματισμό, θα είχα ήδη νικηθεί ο ίδιος ψυχικά».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Νέιτ Τζαβάι:

Τζαβάι στο Onsports: «Η… καθώς πρέπει Ελλάδα τούς νικάει όλους!» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved