Καρύδας: «Στόχος η παραμονή, με ή χωρίς εμένα»

Καρύδας: «Στόχος η παραμονή, με ή χωρίς εμένα»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Κόροιβο Αμαλιάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο εξέφρασε ο Σάκης Καρύδας.

Το ηλειακό συγκρότημα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη φετινή Α2 και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδό του στην Basket League ΟΠΑΠ. Ο αρχηγός του, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τόνισε πως νέος στόχος τους θα πρέπει να είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ανεξάρτητα από το εάν θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιό του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πώς από τις Σέρρες που γεννήθηκες και ενηλικιώθηκες βρέθηκες στην Αμαλιάδα; Ανέλυσέ μας αυτή τη διαδρομή και την επιλογή σου τα τελευταία δύο χρόνια να φορέσεις τη φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας.
«Ήμουν πολύ νέος, μόλις 19 χρονών, όταν έφυγα από τις Σέρρες. Τότε είχα προλάβει να παίξω μία ή δύο χρονιές στο ανδρικό (Ίκαροι Σερρών) και πήρα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Από εκεί και πέρα είμαι περιπλανώμενος σε πολλές ομάδες. Πέρυσι, όμως, μου έγινε μια πολύ καλή πρόταση από τον Κόροιβο. Διαπίστωσα ότι κάποιοι άνθρωποι στην πόλη ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο. Εκείνη την εποχή κάποιοι μου έλεγαν ότι ήταν ένα ρίσκο για την καριέρα μου. Αλλά, αν και είχα προτάσεις από ομάδες της Α1, τελικά προτίμησα, και δικαιώθηκα για την επιλογή μου, να έρθω στην Αμαλιάδα».

-Στην Αμαλιάδα, ύστερα από 15 χρόνια περιπλάνησης, βρήκες την «Ιθάκη» σου;
«Αυτά τα δύο χρόνια που είμαι εδώ έχω γίνει αγαπητός στον κόσμο. Δεν μετράει μόνο το αθλητικό κομμάτι για να σε σέβεται ο κόσμος. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό που είδαν έναν παίκτη που έπαιζε στην Α1 να έρχεται στην πόλη τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ στον κόσμο. Η ομάδα παίρνει δύναμη από αυτούς. Όλη τη χρονιά ήταν δίπλα μας. Γέμιζαν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και μας βοήθησαν πάρα πολύ στην προσπάθεια να φθάσουμε στην άνοδο. Πιστεύω ότι και στην Α1 με τη στήριξή τους να δώσουν το κάτι παραπάνω για να πετύχει η ομάδα την παραμονή στην κατηγορία».

-Πώς κρίνεις την πορεία του Κόροιβου στη διετή θητεία σου και πώς τη βλέπεις τη νέα σεζόν στην Α1;
«Πιστεύω ότι κάναμε καταπληκτική πορεία Μια ομάδα που δεν την ήξερε σχεδόν κανείς! Εδώ δεν γνώριζαν πώς να προφέρουν σωστά το όνομά της. Η ομάδα ουσιαστικά έπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα και είχε μόλις μία παρουσία στην Α2, πριν από την περσινή χρονιά. Με την επανεμφάνιση της ομάδα στην κατηγορία, πέρυσι, φθάσαμε πολύ κοντά στην άνοδο, αλλά τελικά μείναμε στην 4η θέση. Κάναμε φανταστική πορεία που δεν την περίμενε κανείς. Αυτό ήταν το έναυσμα για τη φετινή επιτυχία μας. Οι άνθρωποι της ομάδας κατάλαβαν ότι είχαν μπει οι βάσεις για να φθάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Ευτυχώς, η ομάδα κατάφερε φέτος να ανεβεί. Είχαμε πολύ καλό ρόστερ για την κατηγορία, με παίκτες έμπειρους. Νομίζω ότι αυτό που έγινε για την πόλη και το νομό γενικότερα είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Τώρα, αυτό που πρέπει να στοχεύουν οι άνθρωποι της ομάδας είναι η παραμονή στα μεγάλα σαλόνια, ανεξάρτητα από το εάν θα είμαι εγώ εδώ ή όχι».

-Εσύ, θα είσαι μέλος της ομάδας στην πρώτη παρουσία του Κόροιβου στην Α1;
«Είναι ακόμα νωρίς και θολό το τοπίο για τη νέα χρονιά. Κατ’ αρχάς πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Νομίζω ότι μάλλον θα παραμείνει ο Βασίλης Νιπεργιάλης. Από εκεί και πέρα, να γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Εγώ είμαι δύο χρόνια στην ομάδα και είμαι και αρχηγός της. Υπάρχει τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Εάν η ομάδα επιθυμεί να μείνω, τότε θα παραμείνω. Η εμπειρία μου, όμως, τόσα χρόνια στο μπάσκετ και σε διάφορες ομάδες δεν μου επιτρέπει να πω κάτι με σιγουριά. Εγώ περνάω καταπληκτικά εδώ, αλλά είμαι και επαγγελματίας αθλητής και δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Θα πρέπει να υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών. Θεωρώ ότι μάλλον θα υπάρχει και τρίτη χρόνια συνεργασίας».



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved