Άκερ στο Onsports: «Ήταν η μεγάλη φάση του Διαμαντίδη» (photos+videos)

Άκερ στο Onsports: «Ήταν η μεγάλη φάση του Διαμαντίδη» (photos+videos)

Ο Άλεξ Άκερ αποθεώνει στο Onsports τον Δημήτρη Διαμαντίδη για το ιστορικό μπλοκ που δέχθηκε ο ίδιος από τον 3D στον τρίτο τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τη σεζόν 2006/07, τονίζοντας πως οφείλεται «καθαρά» στην ικανότητα του αρχηγού του Εξάστερου!

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές των ελληνικών τελικών ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους είναι η τάπα του Διαμαντίδη στον Άκερ στο τρίτο ματς της σειράς (1-1), στο ΟΑΚΑ, πριν από επτά χρόνια. Ο Αμερικανός φόργουορντ που σήμερα παίζει στη γαλλική Λιμόζ έκλεψε την μπάλα από τον Ραμούνας Σισκάουσκας με δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη και ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό για να σκοράρει με κάρφωμα.

Δεν είδε όμως, τον Διαμαντίδη, ο οποίος τον ακολούθησε και τον φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπές «κόψιμο» που αποδείχθηκε καθοριστικό, όχι μόνο για τη νίκη του «τριφυλλιού» στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου από τους «πράσινους». Τότε, ο Άκερ δέχθηκε έντονη κριτική, αφού πολλοί θεώρησαν ότι έπρεπε να προσέξει περισσότερο πριν φτάσει στο καλάθι, αλλά ο ίδιος απονέμει τα εύσημα στον 34χρονο γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Ο τρίτος φετινός τελικός διεξάγεται σε λίγες ώρες από τώρα, με τον 31χρονο άσο να πιστεύει ότι η έκβαση των παιχνιδιών στη συνέχεια, θα εξαρτηθεί από τους διαιτητές. Πάντως, μπορεί εκείνη τη χρονιά που ήταν και η μοναδική του στο λιμάνι, να μην κατέκτησε κάποιο τρόπαιο με τους Πειραιώτες, αλλά δεν κρύβει ότι αποτέλεσε μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής και της καριέρας του. Άλλωστε, ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη μετά από την προσπάθειά του να παίξει στο ΝΒΑ και δεν μπορεί παρά να τη θυμάται με νοσταλγία.

Τι θυμάσαι περισσότερο από τους ελληνικούς τελικούς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός; Μετανιώνεις που δεν είδες τον Διαμαντίδη να έρχεται από πίσω την κρίσιμη στιγμή του τρίτου αγώνα στο ΟΑΚΑ το 2007;

«Τα ματς εναντίον του Παναθηναϊκού ήταν σπουδαία. Εμείς παίξαμε καλά, αλλά δυστυχώς ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δυνατός από εμάς εκείνη τη χρονιά και κέρδισε. Αναφορικά με το μπλοκ του Διαμαντίδη, ήταν μια μεγάλη φάση από την πλευρά του. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο σχετικά με αυτό».

Πώς θυμάσαι τη σεζόν σου στον Ολυμπιακό το 2006/07 και γιατί αποχώρησες; Νιώθεις ότι θα έπρεπε να είχες μείνει μετά από την επιτυχία που είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Θυμάμαι τον Ολυμπιακό σαν κάτι όμορφο. Η παραλία ήταν εξαιρετική και η ομάδα σπουδαία επίσης. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη και αυτά τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου, έκαναν πολύ καλή δουλειά στο να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ. Το σέβομαι αυτό και έχω μόνο όμορφες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό».

Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, επτά χρόνια αφότου αποχώρησες από την Ελλάδα; Φέτος, η σειρά των μεταξύ τους τελικών είναι στο 1-1 με το πλεονέκτημα της έδρας στον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε 3 πόντους στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ και έχασε 25 στο δεύτερο στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στα επόμενα παιχνίδια;

«Δεν είμαι σίγουρος. Εξαρτάται από τους διαιτητές (γελάει)».

Τι μπορείς να κάνεις τη φετινή περίοδο με τη Λιμόζ και ποια είναι τα σχέδιά σου για την ερχόμενη σεζόν; Πού θέλεις να παίξεις;

«Θέλω να είμαι πρωταθλητής φέτος και θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω. Την επόμενη χρονιά είναι κάτι το οποίο δεν ελέγχω αυτή τη στιγμή. Εκτός από αυτό που γίνεται τώρα. Το αβαντάζ είναι ότι έχω ιταλικό διαβατήριο, το οποίο έρχεται την ερχόμενη περίοδο».

Έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες στην καριέρα σου (Νιτρόιτ Πίστονς, Φέιτεβιλ Πάτριοτς, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Αρμάνι Μιλάνο, Λε Μαν, Πρόκομ, Μπουλαζάκ, Βιλερμπάν, Λιμόζ). Πού πέρασες καλύτερα και σε τι θέση θα έβαζες την παραμονή σου στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό;

«Έπαιξα σε πολλές σπουδαίες ομάδες και έχω εξαιρετικές αναμνήσεις με όλες. Κάθε ομάδα ήταν και είναι τώρα, ιδιαίτερη για εμένα. Για παράδειγμα, αυτή η ομάδα είναι τώρα η Λιμόζ, η οποία είναι από τις καλύτερες. Άλλες τέτοιες ομάδες είναι επίσης ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα. Η ΛεΜάν και η Βιλερμπάν ήταν και αυτές ξεχωριστές και με υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα ήταν δύσκολο να επιλέξω μία».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με την παρουσία του Άκερ στους τελικούς του 2006/07, αλλά και την καριέρα του:

Άκερ στο Onsports: «Ήταν η μεγάλη φάση του Διαμαντίδη» (photos+videos)



ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved